Crna Gora kolima
Re: Crna Gora kolima
Klijo do jaja lezi I malo se naginje, verujem da to igra bas bitnu ulogu.
Meni je udobnost automobila bas lezanje na putu, odnosno udobniji mi je Nisan GTR nego moj lexus. Ova izjava uopste nije karikirana ili nepromisljena, osetljiv sam na put ako ne vozim I uopste mi ne smeta bilo koji auto (sedeo u camcu 10 godina po 5 sati dnevno po kisi I suncu (nema hlada na vodi)), ali kad krene da se ljulja dodje mi da ga polijem benzinom i zapalim.
Meni je udobnost automobila bas lezanje na putu, odnosno udobniji mi je Nisan GTR nego moj lexus. Ova izjava uopste nije karikirana ili nepromisljena, osetljiv sam na put ako ne vozim I uopste mi ne smeta bilo koji auto (sedeo u camcu 10 godina po 5 sati dnevno po kisi I suncu (nema hlada na vodi)), ali kad krene da se ljulja dodje mi da ga polijem benzinom i zapalim.
Čitao sam davno, da je povraćanje u toku vožnje zapravo neka vrsta odbrambenog mehanizma.
Naime, mozak ne detektuje dobro kretanje. Sediš, oči detektuju kretanje, inercija, ..., i onda se mozak zbuni, zaključi da je u organizam dospeo neki otrov, te izaziva povraćanje.
I odrasli ljudi mogu da povraćaju, mislim da to nema veze sa decom.
Dok voziš mozak je preokupiran drugim stvarima
Isto tako i ako napred sediš, mozak je preokupiran drugim podacima
Na zadnjoj klupi su ti podaci drastično smanjeni, pa je mozak prepušten sam sebi i onda se zbuni
Naime, mozak ne detektuje dobro kretanje. Sediš, oči detektuju kretanje, inercija, ..., i onda se mozak zbuni, zaključi da je u organizam dospeo neki otrov, te izaziva povraćanje.
I odrasli ljudi mogu da povraćaju, mislim da to nema veze sa decom.
Dok voziš mozak je preokupiran drugim stvarima

Isto tako i ako napred sediš, mozak je preokupiran drugim podacima

Na zadnjoj klupi su ti podaci drastično smanjeni, pa je mozak prepušten sam sebi i onda se zbuni

- pankoz
- Pridružio se: 09 Avg 2014, 21:05
- Garaža: Citroen C4 Grande Picasso 1.,6 hdi , Citroen C3 1,4 hdi
Izuzetno zanimljiva teorija
Послато са LG-D802

Послато са LG-D802
- Cp6uH
- Pridružio se: 28 Jan 2013, 13:50
- Garaža: Toyota Corolla TSn
- Kontakt:
Zato najčešće problem imaju oni koji čačkaju telefon ili čitaju knjige
M9
M9
Nije samo to. Kada pogledas koliko su oni odvojeni od osovine kretanja, zato je onda njihovo kretanje u krivinama vece nego vozaca i suvozaca za isti stepen skretanja.
Može to i jednostavnije da se opiše. Morska bolest ili bolest putovanja.
Objašnjeno još pre sto godina. Srednje uvo i oči šalju kontradiktorne informacije mozgu o kretanju i naginjanju, na šta on reaguje osećajem mučnine. Deca pozadi gledaju u prednje sedište i tapacir vrata, pa su podložnija ovom efektu. Rešenje je gledati u put, to uskladi sve i onda mučnina prestaje.
Isto je i na moru, samo tamo problem predstavljaju i talasi koji dodatno prave vizuelnu konfuziju.
Isto je i na moru, samo tamo problem predstavljaju i talasi koji dodatno prave vizuelnu konfuziju.
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Ponovo odron kod Slijepac mosta.
Opet preko Jabuke na Zabljak.
Opet preko Jabuke na Zabljak.
Kažu da je sređeno.
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/575351 ... jelo-Polje
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/575351 ... jelo-Polje
Da nabacim info sa Jabuke,na ulazu u CG je kolona ne vidi se kraj.
t
t
Pa jel' pukla sezona u CG ili nije?
Po novinama izgleda kao da čupaju kose s glave zbog našeg ignora
Po novinama izgleda kao da čupaju kose s glave zbog našeg ignora

I jedan pametnjaković sa i30
t
t
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Juče ušao preko Brodareva. Nikog sa naše strane i par kola kod ulaza u CG. Isto tako samo 2min čekanja tamo gde je bio odron blizu Mojkovca. Doduše to je za petak, nemam pojma za danas.