Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:
Pridružio se: 08 Dec 2014, 09:18
Garaža: Golf 7 1.6 TDI

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Ivan75 »

nidza napisao:Lumia će izgleda da prestane da postoji, barem kao WM. Čudne neke naznake daju iz MS.

Tapatalk
S obzirom koliko su napredovali sa WM10 u odnosu na konkurenciju i treba da se manu ćorava posla. Evo 1520 sa zadnjim Preview buildom...nisam impresioniran uopšte, još uvek ograničeno i nezrelo, samo kao gotivnije igleda
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Videćeš kad puknu Windows na sve. Okrenuće tržište naopačke.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:

Post od Ivan75 »

Nemam ništa protiv, krajnje im je vreme, da vidimo...
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Ne verujem da će okrenuti. MS generalno luta zadnjih godina. Samo su cloud servisima 3x menjali ime zanjih 5 godina.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:

Post od Ivan75 »

Pa evo, nadaju se da će sa masovnijom upotrebom W10 desktop developeri više raditi aplikacije za to što automatski znači i za 10 Mobile jer su univerzalne...desktop zaista milioni koriste pa to i ima smisla, videćemo. Ako ne uspe Mobile je mrtav.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Imaju svo vreme ovog sveta, jer nešto ne vidim da Apple i Google idu u sličnom smeru uopšte. Ovo sa WM je ulaz na mala vrata. Ušli su na tržište gde su sve karte podeljene i odgrizli deo kolača. Čisto da vide da su u igri i dalje.

Nosiš neki moćan telefon u džepu i samo ga uštekaš u dock sa 2 24" monitora, mišem i tastaturom i pun gas u enterprise okruženju. Sve aplikacije su u telefonu, svi sadržaji u cloudu. Savršeno.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Doista zvuči savršeno, ali kako će biti u stvarnosti videćemo. Nekako mi MS i savršenstvo ne idu u istoj rečenici :mrgreen:
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

nidza napisao:Nosiš neki moćan telefon u džepu i samo ga uštekaš u dock sa 2 24" monitora, mišem i tastaturom i pun gas u enterprise okruženju. Sve aplikacije su u telefonu, svi sadržaji u cloudu.
I Merlin Monro na pijaci, a Elvis Prisli u tramvaju... WM je jedini OS za telefon koji je uspeo da nazaduje za godinu dana. Već sam nabrajao kakve su sve propuste imali, što i nije najgore - najgore je to što ih nisu popravili. Ne očekujem mnogo od njih s obzirom da između svojih proizvoda ne mogu da ostvare komunikaciju, kakvo tek funkcionalno enterprise okruženje onda može da se očekuje...?
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Drugari hocu da menjam telefon, dvoumim se izmedju G3 i G Flex 1, sta vi mislite?
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

g3
Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

fq400 napisao:
nidza napisao:Nosiš neki moćan telefon u džepu i samo ga uštekaš u dock sa 2 24" monitora, mišem i tastaturom i pun gas u enterprise okruženju. Sve aplikacije su u telefonu, svi sadržaji u cloudu.
I Merlin Monro na pijaci, a Elvis Prisli u tramvaju... WM je jedini OS za telefon koji je uspeo da nazaduje za godinu dana. Već sam nabrajao kakve su sve propuste imali, što i nije najgore - najgore je to što ih nisu popravili. Ne očekujem mnogo od njih s obzirom da između svojih proizvoda ne mogu da ostvare komunikaciju, kakvo tek funkcionalno enterprise okruženje onda može da se očekuje...?
Kako to nazaduje ako su pre 2 godine imali 0 tržišta jer nisu imali telefon uopšte, a sad ih ima u svim segmentima, manje više?

Jasno mi je da po tebi subjektivno nazaduje, ali to nije šta sam hteo da kažem. To samo govori u prilog da su se sa WM vratili u priču, a da je to verovatno samo uvertira. Moguće da će WM da se ugasi ili da ostane samo za entry level, dok će Flagship da tera pun Win.

Tapatalk
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Ne mislim da su nazadovali u smislu tržišta već u smislu razvoja OS-a, odnosno odsustva istog. Otkad sam ja prešao na WM (pre skoro godinu dana) apsolutno ništa suštinski se nije promenilo (isti problemi su i dalje tu, otkrivaju se novi), mada moram da se ogradim pošto poslednja dva meseca nisam ni pratio jer sam odustao. Ni dan danas na primer WM ne podržava Silverlight koji je njihov plugin, imaju problem povezivanja sa 64-bitnim sistemom (opet njihovim), itd.

Svakako su uzeli deo tržišta, ali to je više na dosadašnje ime, marketing i cenu nego na realne prednosti OS-a. Pritom, OS svakako nije neupotrebljiv, čak smatram da je UI u nekim segmentima bolji od Androida, ali to nije ono što se obećava sada već godinama, ne više mesecima.

Na Windows desktop okruženje nemam zamerki, to zaista i radi i izgleda kako treba. Malo su ispromašivali sa Vistom i Osmicom, ali daleko od toga da ne valja. Siguran sam da će i Win 10 desktop biti odličan.
Korisnikov avatar
half man
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 14:17
Garaža: Passat b8 ,Infiniti Fx30d S

Post od half man »

Gaginh0 napisao:Drugari hocu da menjam telefon, dvoumim se izmedju G3 i G Flex 1, sta vi mislite?
Izbegavaj Flex 1,ima katastrofalan ekran...
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

G3 mi je i bio prvi pik, ali sam video da u cenovnom rangu ima i Flex, a ne znam nikog ko ga je koristio, pa reko da pitam ovde, hvala :)
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Upravo sam dobio sms da mi je odobrena zamena uredjaja koji sam reklamirao Nokia L1520 telefon je vrhunski ali me WP bas zesce smorio u nedostatku domacih aplikacija i onih koje koristim su mnogo losije u odnosu na android. Jel mozw neka preporuka koji androidd uzeti u win winu ekran min 5,5" 6" idelno navikao sam da dobro radi i da mu je dobra autonomija cena maksimalno do 65000 din

Послато са Nexus 7 уз помоћ Тапатока
Odgovori