Da se za anketu : ,,Koja se muzika u Srbiji najviše sluša?,, uzme statistika sa ovog foruma, reklo bi se da 95% Srba ne slusa domaću muziku.
A kada se vratim u sećanje, od pre jedno 10 godina, kada sam išao na žurke svaki vikend, jer su tada bili 18-ti rodjendani moje generacije...drugari koju su slušali metal, pank, rep i tako to na tu temu...I u toku žurke, kada se ekipa onako dobrano zarakija, naidje neka narodna pesma, tri puta starija od mene, izvađenja iz naftalina...I ja koji slusam tu muziku je ne znam, a oni znaju od reci do reci. Onako metalac u ekstazi peva. A nama narodnjacima svima vilica do poda od iznenadjenja. A ovako kao ne slusašu narodnjake i ne mogu da podnesu tu muziku.
Pa onda kada se zurka, svi na putu do kuće pevamo te iste narodne pesme. Ali metalci su najgrlatiji, a mi narodnjaci ih samo pratimo.
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
To je u redu. Nisam ja rekao da neko ko voli narodnu muziku, ne moze da voli i metal ili nešto slično. Niti imam nešto protiv ljubitelja tih vrsta muzike. Ali nikad nisam razumeo kad neko prica da ne voli narodnjake, pritom ih potajno slusa, sto se u situacijama kada čovek ne kontrosiše dovoljno sebe ( kao kada alkohol uradi svoje) , a stidi se toga kao da je sramota veka. To je bila poenta mog posta.
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој