Beograd

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Re: Beograd

Post od schonenk »

Floyd napisao:Kako vas i pored svega ne smara da se nabijate što bliže centru BG-a?

Onolika Srbija stoji prazna :)

Lose preduzece i menadzment :) meni zence nece iz centra pa se kuropatim najstrasnije.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

To je problem svih velikih gradova.

Mene je uvek fascinirala potreba ljudi da "žive jedni drugima na glavu" :)

Ja sam sad u gradu, 10 minuta od centra i nemam problema sa parkiranjem (imam garažu) ali planiram da se preselim u neko selo u okolini.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Selo u ch nije isto sto i u srb. Ne beze svi u bg jer smo kao srbi poremeceni nego nas razni razlozi primoravaju.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Mislim da je ovde prica o trpanju u neuslovni centar, a ne migraciji u Beograd uopste
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Razlozi su slicni i u tom slucaju. U milanu bogatuneri zive u predgradju a ne u centru a aj ti sad zamisli prosecnog bogatunera da zivi u ovči ili kaluđeraji.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

U FR se bogati(ji) otimaju za centar Pariza. Drug ima stan od 60 m2 sa pogledom na Ajfelovu kulu ali nema terasu a prozor može da otvori samo noću jer je preko dana velika buka. Iako bi prodajom tog stana mogao da kupi kuću u lepom predgrađu, njemu to nije ni na kraj pameti.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Pa ima i bogatijih delova grada van centra pobogu. Samo mislim da retko gde u velikom gradu su tako blizu centra kao u Beogradu :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Nije to samo do centra.
Rakhil je bas daleko, pa je kara za parking, ni jednom nisam nasao mesto tamo, eto mozda jedino ako zelis na parking Rode da parkiras, ali nema ni Roda blizu svacije zgrade :) Ja sam blizr centru od Milosa, Raleta i mog servisa, pa je bagatela za parking, jos ako nam uvedu zonu, moci cu da parkiram 10 automobila ako treba. Sve je do mikro lokacije.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

ftj napisao:Razlozi su slicni i u tom slucaju. U milanu bogatuneri zive u predgradju a ne u centru a aj ti sad zamisli prosecnog bogatunera da zivi u ovči ili kaluđeraji.
Ne pričamo o bogatima nego o srednjoj klasi.

Šta fali Borči? Po čemu je ona lošija od npr. socijalnih NBG blokova?
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ne mora se ici u ekstreme, Zemun i Cukarica recimo imaju pun k kvadrata po nizoj ceni od Vracara i parkinga koliko hoces, ali nisu trazeni. Ocito raja voli da se utrpava na cudne lokacije. Stoji i to sto Heroj kaze da ima do mikrolokacije, ali bas to mi nije jasno; zelis da das svoje pare u zgradi gde ti uvale garazu da nije ni za kupus. Onaj lik koji je pomenut sa A klasom moze samo sebe da smatra budalom sto je dao pare za ono, kaze covek da je video garazu pre nego sto je kupio i sad mu svi krivi.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

To da, ni ja ne kapiram ljude koji kupe i ppred takvog neceg... Ja sam u fazonu da cu da proveravam koliko cesto bus prolazi, kolika je guzva, kolika izolacija i slicno, a ovaj car nije ni garazu probao... Kao cevape da kupuje, daj deset na nevidjeno.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

mikrosredina, dobra teza. zaista tu ima istine. zvezdara je dobar primer, jedna ulica raj, sledeca pakao. mada je vise ovih drugih.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Mikrosredina je jako bitna, do toga ima mnogo, al i kraj u sirem smislu je bitan itekako...
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pricali smo samo vezano za parking :)

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

Floyd napisao:
ftj napisao:Razlozi su slicni i u tom slucaju. U milanu bogatuneri zive u predgradju a ne u centru a aj ti sad zamisli prosecnog bogatunera da zivi u ovči ili kaluđeraji.
Ne pričamo o bogatima nego o srednjoj klasi.

Šta fali Borči? Po čemu je ona lošija od npr. socijalnih NBG blokova?
Iako ja nisam u blokovima , već da kažem deo od kruž. toka pa prema Zemunu, jednostavno nije za poređenje Borča i bilo koji deo NBGa.
-Svaki put kada je nivo Dunava iznad odrežene kote, u Borči kreću problemi sa Septičkim jamama, izlivanja...užas, čak i ako ljudi redovno prazne stvar je do podzemnih voda. To se dešava kada u ostalim delovima grada nema ni najmanjeg problema vezano za vodostaj.
-Skoro sve sporedne ulice su preuske. To može da stvori razne probleme, da ih ne navodim sve, a zamisli zimske avanture kada je većina grada očišćena od snega (kod mene i trotoari, u centru itd), a tamo ko hoće ko neće ispred svog dvorišta, užas, tako je i po Kaluđerici koja je još u tom sl gora jer ima dosta nagiba.
-Napon struje i u Borči i Kaluđerici nije konstantan i vrlo često nestaje struja-u odnosu na Konjarnik, B. brdo, NBg...
-Leti često nema vode, ili je pritisak premali za razne kućne uređaje.
-Pravno- užas, pola objekata nije uknjiženo, legalizovano favela bre...( iako da ne grešim, i u Borči i Kaluđ. ima kuća koje su sve samo ne socijalne)
-Opštinska usluga, razno, nije za poređenje, npr da uknjižiš LEGALIZOVANU (ne vičem -naglašavam) kuću u Kaluđ. moraš da daš mito od bar 300€-to je tarifa, napominjem za potpuno `čist` objekat...dalje bolje da nepričam.
-Zamisli kuda deća da se kreću kad 80% ulica nema trotoar, a i ostalima ne prija baš- isto važi i za Kaluđ.
-I mnogo drugih sitnih svakodnevnih stvari, podrazumeva se bez auta si tako `ko vezan`...
Da ne idem dalje, jednostavno nije za poređenje što se više udubiš u problematiku i realne životne uslove.
Jedno je predgrađe u CH a potpuno nešto drugo ovde.

Ps: Xeroj je odlično konstatovao za mikro sredinu, tako da i u predgrađima može biti izuzetaka, ali ako ćemo realno :nonono:
Odgovori