Beograd

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Re: Beograd

Post od Rakhil »

Ja imam tihu patnju za Galenikom recimo. Tamo sam ziveo od sedme do dvanaeste i ono je meni najlepse koncipirano naselje ikad, divno mi je i prosetati tamo. Ali dzaba kad su zgrade krs, delikvencija cesta, tockovi nestaju ko da su od zlata, obijaju se kola....Paviljoni na NBGD slicna prica - raj na zemlji sa parkicima, lipama, mesta za bajs koliko hoces, ali stanovi nocna mora, komsiluk da se upucas itd.
Odmaknes se kilometar, kontra prica - nove zgrade, stanovi super, a naselje ni za kurac, kao npr Belvil. Mislim da u zadnjih 30 godina ako ne i vise u Beogradu nije sazidano naselje po meri coveka, sve je to samo za prespavati...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Evo, sada ce Garden centar, mozda bude licilo na nesto.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

ftj napisao:U milanu bogatuneri zive u predgradju a ne u centru a aj ti sad zamisli prosecnog bogatunera da zivi u ovči ili kaluđeraji.
Pa kad tamo gleda na jezero Como, a ovde pogled puca na okretnicu 307ice i kineski butik. :kezo:

Floyd napisao:Kako vas i pored svega ne smara da se nabijate što bliže centru BG-a?

Onolika Srbija stoji prazna :)
U svakom vecem gradu je tako, uglavnom mladi u centru, ljudi sa decom u predgradju, ali kod nas urbanizacija tih novih naselja ni ne postoji, niko nije napravio urbanisticki plan i uskladio sve elemente za iole normalan zivot, pored primera koje je naveo Mladen. Centar i okolina jednostavno imaju bolji kvalitet zivota.
Nazalost sve se vrti oko njega, zato i ljudi dolaze iz ostalih delova Srbije, jer jedino tu, u Beogradu, eventualno NS, mogu da sebi stvore nesto.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Floyd napisao:
ftj napisao:Razlozi su slicni i u tom slucaju. U milanu bogatuneri zive u predgradju a ne u centru a aj ti sad zamisli prosecnog bogatunera da zivi u ovči ili kaluđeraji.
Ne pričamo o bogatima nego o srednjoj klasi.

Šta fali Borči? Po čemu je ona lošija od npr. socijalnih NBG blokova?
Nisi davno bio ju Srbiji kad pitaš ovakvu glupost.

Doduše jednog dana možda bude nešto nalik NBGD u Borči, za 30 do 50 godina.

Tapatalk
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

pogresi covek :)

ja bih ovom prilikom pohvalio ko god je odgovoran za ona decija igralista, kod mene je bilo jedno izmedju moje i sledece zgrade, i onda su dosli neki zli ljudi i povadili sve spravice za decicu i odneli. naravno, po komsiluku su krenule urbane legende o razlozima, doslo se cak do toga da je jednoj babi iz zgrade smetalo sto se cuju deca ( iako ni blizu nije toliko glasno, ali penzosi su to, kad su zli i besposleni, onda ono sto treba ne cuju, a ono sto ne treba cuju ko sismisi )...
medjutim, ipak je ispalo da su sve te konstrukcije nekompatibilne sa nekim propisima o bezbednosti dece, i ja sam mislio da ce nove postaviti recimo nikad, ali nije proslo par nedelja eto ih po ovim vrucinama i krenuli su da betoniraju za ljuljaske i klackalice koliko sam video...

a sto se tice garaza, nije samo u bg tako. ja sam 2005. uzeo stan na samom bulevaru u ns, kod futoske pijace. mene nije tangiralo ni da pitam za garazu jer nisam mislio ziveti tamo svakako, ali se posle ispostavilo da je cela garaza u vlasnistvu jednog lika koji ju je iznajmljivao kao prostor u razne svrhe, od supermarketa do kockarnice. sama garaza ko garaza nije velika, mozda 15-20 parking mesta, za zgradu sa oko 100tinak apartmana, dakle mizerija... znam jos par slicnih primera u ns... slicna prica je i sa mitrovicom, zgrada u sirem centru grada sa odgovarajucim garaznim prostorom imas na prste jedne ruke da nabrojis...doduse tamo ni blizu nije nikakva drama sa parkingom, cak ima propusta u smislu zoniranja pa se i ne secam kad sam poslednji put platio parking...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Uskoro počinje gradnja retail parka kod Borče, procvetaće :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

I tu zavisi od mikrolokacije. Tamo gde drug ima kuću u Borči je super. Noviji deo naselja, lepe kuće sa sređenim dvorištima i mirno je. Auto mi stoji otključan kod njega u dvorištu što je na NBG nemoguće. NBG spavaone su po meni najnehumaniji oblik stanovanja.

Ima i na NBG super mikrolokacija ali ja ne pričam o fensi zgradama gde su stanovi preko 300k nego o socijalistističkim spavaonama sa +10 spratova.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Imaju te spavaone svoje probleme u vidu neodrzavanja zgrada i samog naselja ali cinjenica je da su ta naselja planski radjena sa dovoljnom kolicinom parkova i zelenih povrsina a kanalizaciju i struju nema potrebe da pominjem. U krnjaci se grade nove stambene zgrade sa stepickom jamom tik uz ulicu da ne mogu kola da prodju. Jedini dobar deo borce je borca greda gde je planski uradjeno naselje i tu postoji kanalizacija kao i ostale instalacije a smeo bih da se kladim i da taj tvoj ortak ima septaru. Da ne pominjem povezanost borce sa gradom, zrenjaninski i pancevac. Nije dzabe kvadrat u soc favelama na nbg skuplji 200-400e od novogradnje u borča.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Dobili su kanalizaciju pre par godina.

Znam ja da su BG prigradska naselja uglavnom loša. Gradilo se bez ikakvog plana i to više niko ne može da ispravi. Ali je malo bzv navoditi NBG kao dobar primer ili one uske zgrade bez garaže na Vračaru kao luksuz.
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Ima jedan deo Borce fekalnu kanalizaciju(ne od pre par godinanego dosta duze) ali ukupno gledajuci sve je to jadno.... Kanali,voda koja lezi,smrad i komarci,bez kisne kanalizacije.
Jadno i zalosno i ne samo Borca nego i jos gori delovi Ovca,Krnjaca pa i Kotez.
Nbgd je druga planeta za sve to.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

U centralnim delovima Beograda postoje dobre mikrolokacije, ali pitanje je dokle će postojati.

Npr deo koji mo komentariali leva strana Bulevara od Ruzveltove ka Batutovoj je bio vrlo pristojan kraj do pre 10-15 godina. Tada je krenula masovna gradnja zgrada i ceo kraj je uništen. Niklo je bar 50 novih zgrada. Ulice u postale uglavnom uske, klaustrofobične, bez parkinga i bez trotoara, a cena kvm je visoka.

Isto se desilo Vračaru i drugim delovima bilžim centru.

Ako pričamo o naseljima, odavno se više ne prave nova naselja. Valjda je poslednja bila Višnjička banja i Bežanijska koa. Naelja imaju svojih prednosti i mana, ali nisu nužno loša. Veći je problem što e pritojna ideja ne razradi do kraja, što se izgrađeno ne održava, zelenilo zapusti...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

A-Blok ima u ugovoru i održavanje koji nije mala stavka.

TT
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

v. stepe je poslednje, mozda i ivana ribara da nisu napravili onaj gaf
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Heinz napisao:A-Blok ima u ugovoru i održavanje koji nije mala stavka.

TT
ima valjda i belvil to odrzavanje...
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ima, ja mislim oko 60din/kvm.
Odgovori