Kojim putem putovati?

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Re: Kojim putem putovati?

Post od TheWickerMan »

Šabac Valjevo je stvarno vrhunski put, u rangu sa Paraćin Zaječar. Nov asfalt, čim krene malo uzbrdo odmah duple trake, obeležen, milina da se vozi. Ne znam samo da li su sredili obilaznicu oko Koceljeve, pošto je poplava prošle godine uništila, do skoro se išlo kroz mesto ali brzo se prođe i ima znakova.

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

Niš - Etno hotel Balašević Rtanj http://www.balasevicrtanj.com/

Odlazak preko Paraćina da proverim taj čuveni put Paraćin - Zaječar, o kome se pričaju legende na forumu :D .

Interesuje me povratak - istim putem ili preko Sokobanje pa da se tamo malo uživa u akva parku ili uz jagnje u Pećini? Nešto je kraći, ali se duže putuje, samo me zanima ako je neko prolazio u kakvom je stanju put ? Sumnjam da je nešto opterećen, ali me zanimaju krivine, rupe, dovolno mesta da se mimoiđem sa nekim kamionom?
Opcija je možda i preko Knjaževca, ali verovatno bi to izbegao.
Može i neka preporuka šta videti u tom kraju.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Da li neko zna kakva je situacija na autoputu od bg do ljubljane. Ima li guzve u prometu i granicama zbog letnjeg perioda?
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Čuo sam da ima, ali to verovatno zavisi kada nailaziš na kritična mesta, naplatne rampe, granice, ...

Npr. ja sam prošle godine u ovo doba putovao u bosnu (gle čuda), pa sam na Gradišku iz HR došao praktično sam nigde nikoga. A kada sam tamo došao, ono ršum ostao posle nenormalne kilometarske gužve. Ja pitam jel bila gužva dana, kaže policajac: ne pitaj, on gola voda :)

Došao sam oko 23h na granicu. A da sam došao ranije par sati, verovatno bih 2,3 sata čekao opušteno.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Dakle preporuka je nocu preci put od BG do Ljubljane? To je taman tih nekih 5-6 sati voznje
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

jocas napisao:Odlazak preko Paraćina da proverim taj čuveni put Paraćin - Zaječar, o kome se pričaju legende na forumu :D .
Interesuje me povratak - istim putem ili preko Sokobanje ... Opcija je možda i preko Knjaževca, ali verovatno bi to izbegao.
Može i neka preporuka šta videti u tom kraju.
Ovako:

- moj snimak puta Paraćin-Zaječar, govori sam za sebe
https://youtu.be/xw2V7AmkxPc

- u poruci koju si mi poslao, pitaš me za penjanje na Rtanj ... nikada nisam išao na Rtanj (iako mi je blizu i gledam ga svaki dan), tako da ne znam šta da ti kažem. Sigurno da je na njemu (kako se budeš penjao) temp. dosta manja nego u njegovom podnožju (odakle krećeš), pa tu moraš sam da odlučiš - hoćeš li penjati ili ne.

- u Sokobanju takođe nikada nisam išao ali sam čuo da je put "očaj", mada je krpljen i rekonstruiran na jednom mestu gde je put bio ili odnet ili zatrpan nekim klizištem (proletos).

- svi koji žive i putuju između Niša i Zaječara, naravno - koriste isključivo direktan pravac Niš-Svrljig-Knjaževac-Zaječar i put je u sasvim dobrom stanju, izuzimajući par kratkih deonica. Ja taj put čak i veoma volim jer je vrlo interesantan za vozača ali ne i za saputnike :kezo: (zbog krivina na Tresibabi).

- što se tiče Grze (ruvenog ribljeg restorana) ... neko mi od prijatelja reče pre neki mesec, da "to više nije to", jer ga je napustilo glavno osoblje (kuvar/kuvari) a i navodno neki drugi vlasničko/organizacioni problemi. Ja tako čuh a da li je to tačno :nemampojma:.

- da li imam šta da preporučim za obilazak ... ne znam za šta bih ti rekao "e, vidi ovo obavezno". Meni je sve ovde obično i nemam bukvalno ni jednu stvar koju smatram vrednom "za videti". Predpostavljam da se definitivno vredi popeti na Rtanj, jer je pogled sa njega spektakularan (moraš da kreneš čim počne da sviće tj. oko 4h), imaš i Staru planinu / Babin zub, do koje ideš kolima, možda da i to ubaciš kao opciju, tu ti je i Romulijana ali u suštini to je skoro isto kao i tvrđava u Nišu, pa ne vidim nekog posebnog razloga za posetu. Ako hoćeš dobru klopu u Zaječaru: tu su ti roštilj kod "Mede" i kompletan meni (sa raznim salatama/predjelima) u kafani "Dva brata".

To je sve što bih ti mogao reći.
Srećan put :masem:
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

Hvala na odgovoru, idem u sredu, verovatno ću ipak najviše vremena provesti na bazenu Balašević :D
Ovaj put od Paraćina deluje fino, čak i po Ogijevim standardima.
Pogledao snimak, oni tuneli su pre ili posle Boljevca?
Devojka sa recepcije Balaševića mi je danas rekla da su pre par dana jedva prošli motorom do Soko banje, čak i motorom je mučenje između rupa, deo puta je baš loš, tako da ću to verovatno preskočiti. A mislio da ručamo u Soko banji, možda i akva park, ili malo svratimo na Bovansko jezero.
Grzu ćemo svakako obići, verovatno će i povratak biti preko Paraćina, ili možda od Boljevca prema Knjaževcu. Opcija je da možda odem i do Jagodine u akva park, ali mi se ne ide zbog gužve.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Nema na čemu :)

Ako misliš na one kratke tunele na početku snimka, oni su vrlo blizu Paraćina tj. odmah posle 3. tunela (levo) ti je skretanje za Grzu.
Pusti video, namestio sam ga pred ulazak u treći tunel:
https://youtu.be/xw2V7AmkxPc?t=1m45s

Ako hoćeš starim putem Boljevac-Knjaževac, treba da znaš ovo: to je vrlo uzak put (taman da se mimoiđu 2 automobila), a najviša tačka mu je ova ili malo viša (ne sećam se da li sam baš uhvatio najvišu ili tu negde, kad sam slikao ovo):

Na tom putu sam snimio mobilnim i ove slike:
Slika

Slika

Slika

Meni je bilo vrlo interesantno proći njime, IZUZETNO JE KRIVUDAV u jednom delu i pazi da ne ogrebeš kola rastinjem - možda je najbolje da voziš sredinom puta, jer tamo i onako teško da iko prolazi, ako budeš sreo 4 automobila - maksimalno.
Vodi računa o mogućim kamionima koji teraju posečena stabla, kada priđeš blizu Knjaževca.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Trebao bih sutra sabajle da odem do Mojsinja, i opciono do Kraljeva. Koja mi je ruta najbolja?

Do sada sam uvek išao Ibarskom, ali mi sada Google Maps predlaže autoput do Malog Požarevca, pa preko Mladenovca i Topole.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

mozes autoputem do skretanja za mladenovac, pa onda topola i u topoli se iskljucujes za cacak standardno. Nema guzve i lep put za peglanje.
Slika
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Jedno neobicno pitanje, ako se prelaze recimo batrovci, da li na hrvatskom prelazu cekati EU red ili red za ostale. Ako vozac ima eu pasos a ostale 4 osobe u automobilu imaju srpski?
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Pitao si za stanje na putevima do SLO i trenutno su gužve u više manje kontra pravcu, znači prema moru iz Austrije i iz SLO, tako da ne bi trebao da imaš večih prepreka. Kde u SLO ideš?

Na pitanje nažalost nemam odgovor
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Mene su Hrvati jedne godine vratili u ne-EU red jer je većina putnika imala srpski pasoš. Na drugim prelazima nema problema ali Hrvati su nešto drugo.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

maniaxxx napisao:Pitao si za stanje na putevima do SLO i trenutno su gužve u više manje kontra pravcu, znači prema moru iz Austrije i iz SLO, tako da ne bi trebao da imaš večih prepreka. Kde u SLO ideš?

Na pitanje nažalost nemam odgovor
Idem u portoroz. Sta znaci guzve. Moze se voziti kroz slo autoputem bez zastoja?

Kad slovenci ukidaju granicu sa Hr. Vidim da su hrvati svoju granicu ugasili.
ramid
Banned
Reactions:
Pridružio se: 27 Jun 2014, 21:07

Post od ramid »

Postovani forumasi,sutra putujem u Drvenik pa me zanima gde je bolje preci granicu kod Loznice ili dole kod MAlog Zvornika?
Odgovori