Xepoj87 napisao:Osim u Zajecaru, tamo izgleda mere u centru na asfaltu

Sent from my Sony
Naravno da mere van grada ali ovo je grad u kotlini, sa totalno specifičnim strujanjem vazduha tj. izuzetno malo kretanja i mešanja vazduha ima u samoj kotlini (nemate pojma koji je ovde smog u toku zime, bukvalno je grad obavijen plavom izmaglicom - gledano iz daljine, i konstantno smrdi na dim sve što se iznese na 2-3 minuta van kuće) i moguće je da temp. jeste skoro ista i u samoj mernoj stanici (ona je na istoj nadm. visini kao i ostatak grada), na jednoj velikoj njivi na istočnom delu i skoro da je već okružena gradom.
PREDLOG:
A pošto se moj komentar odnosi na uporedni prikaz temp. od strane HDMZ i elektr.merača u kolima: hajde izmeri kao ja i slikaj u 5 ili 10 min. do punog sata (tada oni očitavaju temp.), tako da vidimo temperaturu/satnicu/datum ... pa da to onda uporedimo sa izveštajem na HDMZ (naravno, zamolio bih te da i njega postaviš).
Koliko Zaječar ima tipičnu "oštru kontinentalnu klimu" i koliko je drugačiji od ostatka Srbije, dokumentovaću vrlo rado jer zato što mnogi ljudi koji ovde ne žive - ne veruju kada im kažem kakve temp. imamo ... pre nekih 5-6 god. sam počeo da pratim i snimam temp. izveštaje sa HDMZ, kao dokaz da ne lažem.
Izvolite (samo ću nabacati neke ekstremne primere) i
obratite pažnju na Sjenicu (1030m) i Zaječar (147m):
06.09.2013. jer u roku od 6h, temperatura skočila za 22 ili 23C, samo sam ja zbog poslovnih obaveza, propustio da snimim u pravom trenutku sliku na sajtu (iako sam video merenje)