Savada je odlična, mislim da grešite. Biće to na kraju bolje i humanije okruženje od A Blok, pogotovo strana koja gleda ka ruskoj školi, ali generalno će zguženo sve biti tamo. Blokovi su daleko bolji.
Naravno, sto ljudi, sto ćudi. Troje ljudi iz mog tima je uzelo stan u A Blok, tako da ćemo iz prve ruke moći da pratimo evoluciju te priče. Sad kad se podiže ova druga faza, vidi se koliko je to sve blizu. Mladi ljudi vole to sve zgusnuto, betonske kafiće, sterilnost. Već sad imaju svi zajebanciju sa parkingom, ko nije pazario garažu. Znači: garaža must have, a gosti kada ti dođu neka se slikaju ili parkiraju 10 minuta dalje.
Za mene je to bilo no-go i ozbiljna diskusija sa gospođom koja voli taj sterilitet i betončinu. Srećom je razlika u ceni bolesna, pa se prizvala pameti. Duplo veći stan možeš da uzmeš u bloku, ako u A Blok trebamo da uzmemo 2 garaže, što bi se podrazumevalo. Šta da radimo sa 2 auta bez parkinga? Po pljusku i zimi da se parkiram pola kilometra niže? I za to treba da dam 1800€/kvm?
Ralee napisao:Nidzo, ista situacija je i sa drugim novogradnjama, recimo zgrada koja se meni svidela na Lekinom Brdu u Strumickoj, samo jedan stan na oglasima, kad pozoves naravno da ima slobodnih ali ima jos i navodno 20 zainteresovanih kupaca, a kad god prodjem zgrada zvrji poluprazna.
Mi smo bili lično i razgovarali sa agentima. Zvanična priča je da je sve rasprodato.
@Heinz: potpuno se slažem, to je plus, ali sterilitet i zagađeniji vazduh u odnosu na blokove uz preteranu razliku u ceni mi je jednostavno bio preveliki minus. U blokovima takođe ima gro kulturnog sveta, pogotovo uz Savu. Sve više ljudi koj imaju kintu baš tamo uzima stanove, tako da mislim da će neka logična migracija da krene u tom smeru. Umiru penzioneri, a naslednicima ti veći stanovi nisu potrebni ili nemaju kinte, pa se prodaju. Dosta stanova se prodaje, veći malo teže, manji malo lakše.