Obrazovanje i školstvo

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Re: Одг: Obrazovanje i školstvo

Post od TDI »

dag81 napisao:@TDI, vidi se da nije zahtevna visa. Izmedju 6-7 i 8-9 su u pitanju nijanse, bar u ozbilnim skolama, ili manje vise ozbiljnim.
Ti za 6 moras da znas celo gradivo, def i podele sa kratkim opisom, za 8-9 da ih i dobro opises sto je nijansa tj. jos jedno prelazenje gradiva tj. 3ci put kad predjes ozbiljno celu knjigu ne samo procitati uglavnom je ovena 8-9 sled toga, a to je 8-10h dnevno i oko 70-80strana za treci put iliti oko nedelju dana.
Pa nije bas nijansa izmedju da kratkog opisa i dobrog opisa. Sa tim se ne slazem, jer je drugacije ono što sam prošao.
Jednom i tri puta preći gradivo, daleko je od istog. Za veću ocenu ipak mora malo više du.e da se oznoji, koje i završava faks. Mada kad uporediš sa time razliku izmedju prelazne i neprelazne ocene, onda jeste nijansa.
Takav tempo učenja kakav si ti naveo, teško da moze da se uskladi sa nekim ozbiljnim poslom. Jer jednostavno trazi vreme.
A na fakultetu, teško da mozeš i za 6 da naučiš, ako provodiš na poslu izvesno vreme. A kamoli da provodiš 8-10 sati za knjigom. Jer radiš, a moraš se i odmoriti, jer i sutra trebaš da radiš. A kada uporedim koliko sam vremena provodio na poslu i kakve su mi ocene, tj. koliko mi je vremena ostajalo za višu uopšte, ocene su mi extra. Nije da nije moglo bolje, ali šta da radim.

Najbolje je da mozeš da lepo da završiš faks i uzivaš koliko se može za to vreme izlazeći i sve ostalo. I posle toga te ,,sačeka,, dobar posao. Onda smatraš da si super prošao.

Ali isto tako kada vidiš da neko ko je završio faks, a drnda kamioničinu po ovoj upekloj zvezdi, muka te uhvati.To je mogao i sa nekom trogodišnjom srednjom školom. Ali šta će, nema bolje.

Scuderia napisao:Meni na skoro svakom ispitu, al' ono, tako je kako je, neko komentarisem TDIjev deseterac o tome kako je 6 laganica, a 8 tesko, nidje veze.
Druze, sta si se uhvatio za taj deseterac kao kurva za onu stvar? Ja ti kazem kako jeste, to što sam prošao. A ti možeš da sviraš ku..u uzbunu do sutra. Višu Poslovnu, ako ne radiš i to ti je jedina obaveza, iz zezanja možeš da završiš. Ako radiš, malo bude povuci - potegni, ali završi se. Ako ideš svaki dan na predavanja, ako mozeš jer nemaš posao koji te u tome sprečava...dosta toga zapamtiš, zapišeš, ako slušaš...Knjigu tek da pričitaš...Pa da si duduk nad duducima, 6 ćeš da ubodeš da ga je..m.

Faks je druga prica...
Poslednja izmena od TDI u 24 Jul 2015, 12:05, izmenjeno 1 put ukupno.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Re: Obrazovanje i školstvo

Post od AcaKayak »

Ja se sad malo raspitivao po firmi oko ljudi koji su dolazili na praksu, uglavnom sada imamo u kancelariji pored dvojicu 97. godiste na praksi koji tek treba da krenu na faks. Ima ih u svakom godistu od tog pa do recimo 90og, stariji su obicno na nekim pozicijama. Eto, cisto da dodam kao podatak u pricu od juce.

Inace, decko koji je najvisi rang kod mene u kancelariji je regrutovan od strane konkurentske kompanije sa 19 godina, od tada radi, posto se dobro pokazao na praksi koju je radio dva meseca izmedju prve I druge godine studija, pitali ga da se ne vraca na fakultet vec da ostane da radi za stalno, on prihvatio, sa 22 godine kada su njegovi bili na kraju studija, on vec bio 3 nivo u kompaniji.
Korisnikov avatar
laynee
Reactions:
Pridružio se: 26 Maj 2015, 09:08
Garaža: Audi TT MK3 TFSI 2.0 230HP

Post od laynee »

A koja je firma u pitanju, ako nije tajna :D
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Scuderia napisao:Ma jako je to individualno, drugar je jedan od najtezih ispita, strucnih, patofiziologija polozio tako sto je procitao 10 pitanja, po 3 iz svake oblasti i ubo bas 3 od tih 10 kod profesora koji ne cedi mnogo (ne cedi uopste ustvari), ne samo on, desavaju se svakom od nas slicne stvari, sreca, prepisivanje, a gde su bubice, veze, sistem bodovanja iznad opisan.
Zato ja mrzim ispitna pitanja. Ja ne ucim pitanja nego nauku, i najvise sam voleo ispitivace koji setaju po gradivu i sve ispotaju da vide koliko neko siroko zna, pogotovo je medicina takva, prelepa za ucenje jer uvek novo znanje nadogradjujes na staro, i uvek se pozivas i koristis stara znanja...
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Laynee, da ne ispadne javno da sam te ispalio, pisem ti na viber :)

Ako budes slobodan ovih dana mozemo i da pricamo uz neko pice u gradu :D
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Grujic napisao:
Scuderia napisao:Ma jako je to individualno, drugar je jedan od najtezih ispita, strucnih, patofiziologija polozio tako sto je procitao 10 pitanja, po 3 iz svake oblasti i ubo bas 3 od tih 10 kod profesora koji ne cedi mnogo (ne cedi uopste ustvari), ne samo on, desavaju se svakom od nas slicne stvari, sreca, prepisivanje, a gde su bubice, veze, sistem bodovanja iznad opisan.
Zato ja mrzim ispitna pitanja. Ja ne ucim pitanja nego nauku, i najvise sam voleo ispitivace koji setaju po gradivu i sve ispotaju da vide koliko neko siroko zna, pogotovo je medicina takva, prelepa za ucenje jer uvek novo znanje nadogradjujes na staro, i uvek se pozivas i koristis stara znanja...
Kod nas je školstvo zastarelo, ali ne samo kod nas. Uopšte aktuelni koncept učenja je sranje. Važi i za moderne biznis akademije i sve što se ovde instant servira, jer je koncept sličan. Već sam zaboravio čije sve školstvo daje funkcionalno sposobne ljude, mislim Finska jedina u Evropi, Hong Kong, možda Južna Koreja ili neka slična zemlja dalekog istoka. Sve ostalo je previše zastarelo, puno informacija, malo efekta, nimalo funkcionalnosti.

Sa druge strane, mnogo rano se baciti na ozbiljan posao da ti isisavaju 8+ sati života svaki dan je meni tužno. Mnogo je lepši koncept pravog klasičnog studentskog života, ali uz adekvatne programe. Brza integracija u posao je bezveze, ima se vremena za biznis. Imam takve ambiciozne klince u firmi, kojima se život svede samo na posao, nikakva druga interesovanja nemaju. Kad se pretvoriš u kapitalističku ovcu je možda najgore dno koje može da ti se desi.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Ti im pričaš o Alfi/egeru , a oni te gledaju belo :ccc:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Recimo. ;)
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Jer voze Mercedesa :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ajde Nidžo priznaj da je lako rukovati tim ovcama :)
Lako ga napališ da se razvali od posla i ne pita previše :)
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Grujic napisao:
Tako nekako, mada zavisi mnogo od prof. Ja sam imao suprotan primer gde me je pitao sve sem ispitnih pitanja :kezo: On tu ne bi prosao jer te seta kroz celo gradivo i duze traje ispit.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Nidzo, super post si napisao, slazem se skroz :)
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Tako sam se ja ložio da gradim karijeru i radim nešto mimo posla koji rade moji roditelji. Da kao sam nešto "stvorim ni iz čega". Onda sam shvatio da bi bio neviđena budala da ne nastavim biznis koji rade moji roditelji.

Vratio se za Kv i preporodio se. Imam vremena za sve, a firma se razvija mnogo lakše jer smo svi tu porodično.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Ja sam imao period pre pola godine da sam hteo da idem u Australiju I krenem od nule. Budala.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ja sam krenuo od 0 i mnogo je zajebano.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika