Obrazovanje i školstvo

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Re: Obrazovanje i školstvo

Post od Mr.Rotor »

Samo polako. Ne može ništa na brzinu.

Moji su krenuli sa privatnom firmom pre 25 godina.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Isti slucaj, prodato skoro sve sto smo imali da bi krenuli.

Doduse, tada je bilo dosta vise dobrih prilika nego sada, ali ima ih I sad. Juce bas gledam firme koje su dosle do profita od million evra godisnje, ima ih dosta I tacno se vidi koja je zdrava firma a koja nije.

Firma distribucije od kuma koji je krenuo od 0 pre 15ak godina je u prometu porasla sa 3 na 20 miliona evra za 5 godina iskljucivo zato sto je bio pametniji od konkurencije koja je propala zbog glupih gresaka I on je privukao njihove kupce.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Koja firma? Verovatno znam ako je distribucija?
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: Obrazovanje i školstvo

Post od dag81 »

Ja sam isto krenuo od 0, ne kazem da mi je lako ali je mojih ruku delo sve i niko ne moze da mi prebacuje.

Porodicni biznis jeste najbolji, a i najlaksi za mlade ali uglavom se i dalje tata pita za sve, a ja volim sam da se pitam i ako zeznem zenuo sam da mi niko ne prebacuje.
Jako puno primera znam iz manjih firmi gde bas ima konflikta otac/majka/sin/cerka jer matori kolo vode, daju im plate, a za velike stvari im kao kupe pa kad se zakace onda ide prebacivanje ja ti kupio stan, auto, tv...A to dolazi do izrazaja kad nema novca za bacanje, a kakvo je vreme uglavnom vecina krpari ili ovi stari privatnici zaradjuju dosta manje jer nisu navikli na konkurenciju.

E sad da cale ima ozbilnju -veliku privatnu firmu verovatno bih se i ja pripoio uz porodicni biznis, ali cale nema firmu.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Mr.Rotor napisao:Koja firma? Verovatno znam ako je distribucija?
pisem na viber
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Kaže se vajber :P
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ali se pise Viber :)

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Vuk Karadzic se prevrce u grobu, neko u temi o obrazovanju Republike Srbije pise da se viber kaze vajber.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Kakve veze ima. Salji aco na viber i meni. :-)
Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Treba izgovarati stranu reč (u nedostatku domaće) tačno onako kako bi je lokalni žitelj izgovarao odakle ta reč potiče. I lična imena tako treba izgovarati. :)
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Znači zato Rejčel. :-)
Slika
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Nemam tvoj broj, posalji mi u pp pa cu ti prosledim na viber ili vocap ili ako nemas vocap onda na dzimeil

Nidzo, ja rec nisam izgovorio nego napisao, inace se slazem :D
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

vocap!

Kakav crni vajber, vocap je pobedio.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Kad smo vec kod vocapa i Vuka Karadzica:

Slika
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

nidza napisao:
Grujic napisao:
Scuderia napisao:Ma jako je to individualno, drugar je jedan od najtezih ispita, strucnih, patofiziologija polozio tako sto je procitao 10 pitanja, po 3 iz svake oblasti i ubo bas 3 od tih 10 kod profesora koji ne cedi mnogo (ne cedi uopste ustvari), ne samo on, desavaju se svakom od nas slicne stvari, sreca, prepisivanje, a gde su bubice, veze, sistem bodovanja iznad opisan.
Zato ja mrzim ispitna pitanja. Ja ne ucim pitanja nego nauku, i najvise sam voleo ispitivace koji setaju po gradivu i sve ispotaju da vide koliko neko siroko zna, pogotovo je medicina takva, prelepa za ucenje jer uvek novo znanje nadogradjujes na staro, i uvek se pozivas i koristis stara znanja...
Kod nas je školstvo zastarelo, ali ne samo kod nas. Uopšte aktuelni koncept učenja je sranje. Važi i za moderne biznis akademije i sve što se ovde instant servira, jer je koncept sličan. Već sam zaboravio čije sve školstvo daje funkcionalno sposobne ljude, mislim Finska jedina u Evropi, Hong Kong, možda Južna Koreja ili neka slična zemlja dalekog istoka. Sve ostalo je previše zastarelo, puno informacija, malo efekta, nimalo funkcionalnosti.

Sa druge strane, mnogo rano se baciti na ozbiljan posao da ti isisavaju 8+ sati života svaki dan je meni tužno. Mnogo je lepši koncept pravog klasičnog studentskog života, ali uz adekvatne programe. Brza integracija u posao je bezveze, ima se vremena za biznis. Imam takve ambiciozne klince u firmi, kojima se život svede samo na posao, nikakva druga interesovanja nemaju. Kad se pretvoriš u kapitalističku ovcu je možda najgore dno koje može da ti se desi.
Prepoznao sam se u drugom delu tvog posta. Ali jednostavno nije moglo drugacije. Analizirao sam to više puta i kako god da sam drugacije uradio, za mene bi bilo lošije. Kako sada sa 28 godina vidim i gde sam pogrešio, vidim i gde nisam. Da sam tada, odmah posle srednje škole propustio priliku koja se ukazala da se zaposlim, ne bi se više nikad zaposlio tu gde jesam. Verovatno bi već nedge, trazio bi neki drugi posao, mozda bi čak našao i bolji, mozda i gori nikad se ne zna...Ali nisam hteo da rizikujem i ne kajem se. Smatram da sam učinio pravu stvar. A govorili su mi da upišem faks i da će za posao biti vremena, jer ću ceo život raditi. Razloga što sam tako uradio kako sam, je mnogo. Nije da nisam imao druga interesovanja. Bio sam mlad, pun snage, 19 godina...Na sve strane sam stizao i ako sam radio nekad i preko 10 sati dnevno. Jesam bio i ovca, koji su drugi koristili i tovario sebi bedu na vrat. Mlad, ambiciozan, zeljan da se dokazem svojim radom, napredujem,...Razumem da nisam mogao da budem u istom rangu sa nekim ko ima isto radno mesto kao ja, ali ima 20 godina staza. Naravno da ću raditi više od njega, zna se ko je mlađi, a ko stariji. Ali oni koji dodju isto tako mladi i bore se svim silama da ništa ne rade i prolaze i napreduju kao takvi...Jasno je meni kao to fukncionise i da je jednostavno tako, ali mi se gadi kao i prvog dana.

I slazem se da je bolji klasičan studentski zivot da se zezaš još 4 godine, tata i mama daju pare za sve, ti izlaziš, zezaš se,...ma milina nad milinama.

Dag,

Sa svojima pojedi, popij, zaigraj i zapevaj...ali ne trguj. Nema tih para i posla, da se zbog njih remete valjani odnosi i harmonija u porodici. Ima i primera gde je sve u redu, a ima i ovih kakve si ti naveo. Ali skupo je da mislis na koju stranu će sve krenuti. Najbolje je lično svoje, baš iz razloga koje si naveo. Svaka čast i tebi i svima koji ste od nule krenuli i sada imate nešto od čega možete normalno da živite sa svojim porodicama.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Odgovori