Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Da su mogli da vide trasu tokom izrade projekta, recimo. Sigurno nisu toliki retardi da na karti crtaju trasu autoputa, samo da bi kasnije tokom izgradnje menjali projekat 101 put.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
A i taj hrast je sam stajao na tom mestu, pri tom je i takvih dimenzija bio da bi i najveci duduk zakljucio da nije obican.
Obrazovan (usvojio i naucio ono sto je nauka ustanovila i sujeveran (mitovi, vradzbine, verovanja u natprirodne pojave, magija) ne mogu nikako da budu povezani, suprotno potpuno se medjusobno iskljucuju.Grujic napisao: A na stranu ovo, uopšteno, što se neki ovakvi običaji i verovanja odmah vezuju za neobrazovanost? Imate mnoge obrazovane ljude koji su sujeverni
To da ima mnogo ljudi sa dipliomama skola koji nisu usvojili to sto su trebali da nauce, ima.
Kao sto ima ljudi koji imaju univerzitetske diplome pa ne znaju sva slova azbuke da navedu. Ili osnove tablice mnozenja.
Sujeverje, vradzbine, mitovi, magije, verski obredi i slicno su karakteristike onih koji nisu usvojili obrazovanjem ono sto je nauka od renesanse do danas ustanovila, objasnila i na kraju bez dileme civilizacija usvojila kao normu.
Nije zatucanost ogranicena na ove krajeve, ima toga sirom sveta uz razlicite pojavne oblike tj verovanja.
A obicno se u stvarnosti nalaze konkretni motivi novca u pozadini kao sto je najjasnije vidljivo u delovanju sekti, pardon crkava i drugih propagatora u verovanja koji pri tome zahtevaju apsolutni monopol pri tom delovanju.
Ok, vidim da se vecina ne slaze s mojim misljenjem, sto naravno ne znaci da cu ga promeniti ali ok, ako vam je vecini drvo sveta stvar iako se grejemo na isto drvo otkako znamo za sebe (proglasenje svetog litra nafte u najavi) onda mi je i jasno sto se ne slazemo.
Stefane, za Akropolj se zna sta je, za ovaj hrast niko nije ni znao da postoji. Da nisu usmerili auto put na njega, svi bi mi umrli a da nikad nismo culi za ovaj hrast.
Sto se tice poredjenja sa decom, moguce da sam preterao ali samo iz razloga sto se svi sloze pa nema sta da se pise, a sto se tice kolicine postova definitivno nisam.
Stefane, za Akropolj se zna sta je, za ovaj hrast niko nije ni znao da postoji. Da nisu usmerili auto put na njega, svi bi mi umrli a da nikad nismo culi za ovaj hrast.
Sto se tice poredjenja sa decom, moguce da sam preterao ali samo iz razloga sto se svi sloze pa nema sta da se pise, a sto se tice kolicine postova definitivno nisam.
Poslednjim pasusom si sebe odlično opisao.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
To što si uradio se zove ignorantio elenchi, ili po srpski, omašio si poentu. Pre nego pročitaš Trampove biografije, treba malo i Aristotela prelistati.
Cak ni mestani ne znaju nista o specificnostima tog drveta, nisu znali ni priblizno koliko je staro. Nije ni evidentirano to konkretno drvo kao nesto drugacije.
A gde je cela suma koja je tu morala biti u okolini, hrast nikada ne raste usamljeno. Poseceno?
Ko je posekao? Nije bilo bitno sto se poseklo?
Ima u blizini Ibarske, Sijakovca konkretno obelezeno mesto koje je zasticeno- 2 stara hrasta luznjaka. Ucrtano je i na mapama. Isto je starost slicna ovome, 200-300 godina ne secam se vise podatka.
Ima znak na Ibarskoj koji upucuje.
A gde je cela suma koja je tu morala biti u okolini, hrast nikada ne raste usamljeno. Poseceno?
Ko je posekao? Nije bilo bitno sto se poseklo?
Ima u blizini Ibarske, Sijakovca konkretno obelezeno mesto koje je zasticeno- 2 stara hrasta luznjaka. Ucrtano je i na mapama. Isto je starost slicna ovome, 200-300 godina ne secam se vise podatka.
Ima znak na Ibarskoj koji upucuje.
- TDI
- Banned
- Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
- Garaža: VW Passat B5.5 Variant
Da su hteli, mogli su da ga obiđu...Drugari, ovo je 21.vek, toliko komplikovanije stvari se rešavaju od obilazenja jednog drveta.
- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon
Stvarno je i meni čudno sto se na auto forumu više komentariše hrast nego put, u 21. veku.
Ja ne mislim da je @Aca kayak omašio poentu
Ja ne mislim da je @Aca kayak omašio poentu
Pogotovo ova rečenica, skoro svi nisu ni čuli ni za taj ni za sam pojam, da se ne lažemo.AcaKayak napisao:
Stefane, za Akropolj se zna sta je, za ovaj hrast niko nije ni znao da postoji. Da nisu usmerili auto put na njega, svi bi mi umrli a da nikad nismo culi za ovaj hrast
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Pa kakve veze to ima ako nismo culi? Ako za nesto ne znamo mi ovde, onda moze da se gazi?
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Evo ja nikad nisam bio u etnografskom muzeju, seljak, sta ces. Ako ga sruse da prave trzni centar, sta mene bole djoka kad nisam nikad isao. To je ta logika, jebes sve ako meni ne treba.
- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon
Ne, ne podrazumevam to, ali je sad kasno i za ispravku i bilo šta. Prošle godine kada se pričalo o tome je bilo vreme za izmenu trase, što to nije urađeno neznam.Grujic napisao:Pa kakve veze to ima ako nismo culi? Ako za nesto ne znamo mi ovde, onda moze da se gazi?
@Rakhil

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Nemoj licno shvatati, ja se osvrcem na taj opsti stav koji ne spominjes samo ti, nego je zabrinjavajuce cest izgovor u ovakvim slucajevima - nisam bio lican, niti imam neki pik na tebe.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Pa oni koji su trebali nešto da promene su celu priču odjebali, bilo je dosta pritisaka javnosti.
Čak je kao opcija nuđeno izmeštanje hrasta, ni to nije bilo sjajno, ali je u poređenju sa ovim urađenim sada ta opcija bila vrh.
Čak je kao opcija nuđeno izmeštanje hrasta, ni to nije bilo sjajno, ali je u poređenju sa ovim urađenim sada ta opcija bila vrh.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Nije suština u hrastu, u toliko je omašena poenta.
Ukucajte u gugl tree moving ili biggest tree moving, da vidite kakva drvca ljudi premeštaju a ne hrast od nekoliko vekova, koji pritom ima kakav-takav značaj za lokalno stanovništvo, makar to bilo njih 100.
Ukucajte u gugl tree moving ili biggest tree moving, da vidite kakva drvca ljudi premeštaju a ne hrast od nekoliko vekova, koji pritom ima kakav-takav značaj za lokalno stanovništvo, makar to bilo njih 100.