Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Milos »

ftj napisao: A u medjuvremenu po gradu nicu kiosci ko pecurke i farbamo sve autobuse u crveno(ode mil. eur) a na mrezama to niko ne komentarise.

Kiosci su katastrofa bas su naruzili izgled Bulevara.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Vladapetr napisao:Poenta je da postojanje tog hrasta okolnom stanovništvu nešto znači, zato ga je trebalo sačuvati ako je ikako moguće. Nije tu obavezno ili-ili, možda put može da ide preko livade ili ko zna gde.i
Nije im znacio nista dok se nije pojavio novac. Objasnjeno vec. (ftj)
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Otkud znas/znate da nije? Na osnovu toga u kom trenutku ste vi saznali za pobunu ili?
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Pa ne mislite valjda da se put pravi tako što izađu bageri na teren i krenu da kopaju?
Projekat je rađen (ili bi trebalo da je rađen) po projektnom zadatku, uz sve žive saglasnosti. Prošao i tehničku kontrolu i državnu revizionu komisiju.
I onda kad su krenuli sa izvođenjem (sa raznih strana i iz različitih razloga) po deonicama, delovima deonica, fazama radova, mostovima i tunelima, i kad su naišli na hrast tek onda se pojavljuje problem i to od lokalnog stanovništva. Da nisu napravljeni tuneli i mostovi, pa i da se pomera trasa, ali u ovoj fazi radova to bi koštalo ko zna koliko novca, a slažemo se da nismo toliko bogati.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

ljubitelj napisao:
Vladapetr napisao:Poenta je da postojanje tog hrasta okolnom stanovništvu nešto znači, zato ga je trebalo sačuvati ako je ikako moguće. Nije tu obavezno ili-ili, možda put može da ide preko livade ili ko zna gde.i
Nije im znacio nista dok se nije pojavio novac. Objasnjeno vec. (ftj)
Nije objašnjeno, već su navedene proizvoljna tumačenja. Objašnjenje bi npr bila izjava više "bitnijih" lokalaca (stari sveštenik, predsednik opštine, seoski učitelj u penziji itd...) koji bi rekli da nemaju blage veze o postojanju tog hrasta i da ničemu služio nije.

I za baziliku je bila priča kako se naknadno bune, kako je sad kasno da se menja i slično, a onda se ispostavi da je lokalni zavod za zaštitu spomenika 3 godine pisao nadležnima o tome, a ovi ih iznova odjebavali jer nisu nadležni...

Ne mislim da je sad išta moglo da se uradi, ali bi značilo kad bi se utvrdilo prvo da li je uopšte došlo do propusta tj da li je hrast bitan ili nije, a onda i ko je taj propust napravio pa da za isti plati.

Poslato telepatski
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Mislim da na ovaj nacin polako dolazimo u situaciju gde ce svaka kritika biti isprazna kao u onoj narodnoj gde je decak vikao vuk.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Meni deluje da se to namerno i radi, navikneš ljude da svaki dan slušaju neke pritužbe i onda se umrtve.

Poslato telepatski
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

AcaKayak napisao:Aviator, kad vec pominjes to kako su neke tarabe starije od Amerike, mogao si pomenuti I da je oksford star koliko Kosovski boj plus misticni hrast iz Srbije. Eto jos jedne potpuno bespotrebne informacije, al mi Srbi volimo da pricamo o istoriji kao da smo je mi izmislili.

Sto se tice hrasta, nemam nista da dodam, neko se slaze neko ne I to je to. Uvek sam smatrao grupe za zastitu prirode ekstremnim, u fazonu zasto za neku zivotinju treba da ides u zatvor kao da si ubio coveka a drugu je normalno da jedes, tako I ovo. Vama kad odete u restoran divljaci je bitno da li je jelen kog su vam servirali bio neki trofejni? Bunite se I tu ako je taj jelen imao neku vrednost za svoju sumu? Ja ne mogu da shvatim bilo kakvu istorijsku vrednost ovog hrasta niti to zbog cega je on bitniji od bilo kog drveta osim sto je stariji? Nema veze I sto je truo, zasto je konkretno to drvo bitnije od bilo kog drveta u Srbiji? Sta ga izdvaja osim sto je ranije nikao I zbog toga vise porastao?
Ili si mlad, pa se odredjenih dogadjaja iz, naše, bliske prošlosti se ne možeš sećati, ili, kao i većina sa ovih prostora, brzo zaboravljaš.
U prvom slučaju, opraštam ti, ali ako si ovaj drugi sam si kriv.
aviator napisao:
ftj napisao:Na kraju nije star 6 nego 2 do 3 veka.
sebekkg napisao:Ok nek je i 2 ali koliko "malo" je to.
"Nekad" su se "neki" "hvalili", da su nam seoske tarabe starije od američkih država. Slika
Ovo je parafrazirana izjava Vuka Draškovića sa početka '90-ih XX veka.
I ako si je zaboravio, sam si kriv.
Ako bolje pogledaš videćeš znake navoda, a i sam komentar sam cinično dopisao na komentare predhodnika.

I da ponovim Uroša, grešiš poentu, dečko, ali strašno.
A i sam si napisao:
AcaKayak napisao:Ok, vidim da se vecina ne slaze s mojim misljenjem, sto naravno ne znaci da cu ga promeniti ali ok, ako vam je vecini drvo sveta stvar iako se grejemo na isto drvo otkako znamo za sebe (proglasenje svetog litra nafte u najavi) onda mi je i jasno sto se ne slazemo.

Stefane, za Akropolj se zna sta je, za ovaj hrast niko nije ni znao da postoji. Da nisu usmerili auto put na njega, svi bi mi umrli a da nikad nismo culi za ovaj hrast.

Sto se tice poredjenja sa decom, moguce da sam preterao ali samo iz razloga sto se svi sloze pa nema sta da se pise, a sto se tice kolicine postova definitivno nisam.
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

AcaKayak napisao:Hrast nije najpametniji.

Plus, isto dobijas kaznu da ubijes coveka koliko god on bio star ili pametan, zapravo je za mladje I gore.

Ovim sto si napisao bas I nisi dao neki argument.

Gore je ubiti najstarijeg coveka u selu nego bilo koga drugog?

Govorimo o biljci. Ako govorimo o zivotu bica, zivlji je vrabac nego to drvo.
Jer ume da leti?
:kezo: :kezo: :kezo:

Sve biser do bisera.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Nemas ti sta meni da oprastas, nemoj glumiti neko ludilo.

Ne znam sta ti je smesno u tome sto je vrabac slozeniji zivi sitem od hrasta, jedino ako ne znas sta je sta. Da je biser svakako nije, vec cinjenica.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

AcaKayak napisao:fq400, slazem se da za zivotinje treba da bude neka kazna (mada I nisam mislio na nosoroga), ali hrast nije ugrozen.
Oksford nisam ni pomenuo da treba da se rusi nego je on u kontekstu toga sto pola Srbije misli kako smo mi istorijski ne znam kakav narod a da pritom ni ne znamo kakve istorijske stvari imas po drugim zemljama.

Vlado, I to se slazem, svakako je bespotrebno doslo do glupe situacije, samo sto mislim ipak da je bolje da se hrast skloni nego da se menja projekat zbog njega. Moguce da jednostavno taj projektant nije ni obracao paznju na taj hrast, ja recimo ne bih. Prosto je, jednostavno ne racunas da ce se ti ljudi toliko pobuniti I racunas da je to drvo nebitno. Mozda nije savrsena logika, ali je moguca. Nikome nije u interesu da ima probleme na radovima, niti bi to svesno zeleo.

Ne da nije savrsena,vec je totalno pogresna. Ne moze se tako lako prelaziti preko lokalnih da kazem znamenitosti, bez obzira koliko su one bitne na nivou drzave. Ispada da je sve perspektiva onoga ko je na vlasti, sta on kaze da je bitno to se ceni a ostalo je nebitno.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Kao i sve ostalo u zemlji Srbiji, nema SISTEMA.

Nema potrebe da bude kao u Nemačkoj, ali neka osnovna pravila bi morala da postoje i da se poštuju. Da li je stvarno realno da put nije mogao da prođe pored hrasta i pored bazilike? :) Zapravo ne znamo, jer niko nije proverio.

I nije problem u hrastu, nego u konceptu rada od danas do sutra. Jedan čovek ne može normalno da funkcioniše koji tako živi (a da nije student), a ne jedna porodica ili čitava država.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ma može čitav narod jednog kraja. Evo npr. crnogorci ovde na primorju :)
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Rakhil napisao:Sudeci po studentskom parku, Srbobranu, Zrenjaninu, Novom Sadu...imaju neki ozbiljan problem sa drvecem, mnogo im smeta. Bice da dozivljavaju napredak kroz beton.
http://www.youtube.com/watch?v=ISy529JLpAI
Korisnikov avatar
nmaric1993
Reactions:
Pridružio se: 15 Maj 2015, 15:13
Garaža: Volvo v40 1.9 TD

Post od nmaric1993 »

TDI napisao:Jel postoji neka, bilo kakva informacija kada da ce bar neka deonioca tog cuda od auto-puta biti pustena?
Trebalo bi u avgustu sledece godine. A pustena je ona i sad ako znas put :D Msm 80% deonice je asfaltirano, a 100% posto je prohodno. A i nema naplate putarine, nema ni radara, presrretaca :D Jedino sto i nema nekih pravica tako da i tesko da moze preko 140 da se vozi :)
Odgovori