ftj napisao: A u medjuvremenu po gradu nicu kiosci ko pecurke i farbamo sve autobuse u crveno(ode mil. eur) a na mrezama to niko ne komentarise.
Kiosci su katastrofa bas su naruzili izgled Bulevara.
ftj napisao: A u medjuvremenu po gradu nicu kiosci ko pecurke i farbamo sve autobuse u crveno(ode mil. eur) a na mrezama to niko ne komentarise.
Nije im znacio nista dok se nije pojavio novac. Objasnjeno vec. (ftj)Vladapetr napisao:Poenta je da postojanje tog hrasta okolnom stanovništvu nešto znači, zato ga je trebalo sačuvati ako je ikako moguće. Nije tu obavezno ili-ili, možda put može da ide preko livade ili ko zna gde.i
Nije objašnjeno, već su navedene proizvoljna tumačenja. Objašnjenje bi npr bila izjava više "bitnijih" lokalaca (stari sveštenik, predsednik opštine, seoski učitelj u penziji itd...) koji bi rekli da nemaju blage veze o postojanju tog hrasta i da ničemu služio nije.ljubitelj napisao:Nije im znacio nista dok se nije pojavio novac. Objasnjeno vec. (ftj)Vladapetr napisao:Poenta je da postojanje tog hrasta okolnom stanovništvu nešto znači, zato ga je trebalo sačuvati ako je ikako moguće. Nije tu obavezno ili-ili, možda put može da ide preko livade ili ko zna gde.i
Ili si mlad, pa se odredjenih dogadjaja iz, naše, bliske prošlosti se ne možeš sećati, ili, kao i većina sa ovih prostora, brzo zaboravljaš.AcaKayak napisao:Aviator, kad vec pominjes to kako su neke tarabe starije od Amerike, mogao si pomenuti I da je oksford star koliko Kosovski boj plus misticni hrast iz Srbije. Eto jos jedne potpuno bespotrebne informacije, al mi Srbi volimo da pricamo o istoriji kao da smo je mi izmislili.
Sto se tice hrasta, nemam nista da dodam, neko se slaze neko ne I to je to. Uvek sam smatrao grupe za zastitu prirode ekstremnim, u fazonu zasto za neku zivotinju treba da ides u zatvor kao da si ubio coveka a drugu je normalno da jedes, tako I ovo. Vama kad odete u restoran divljaci je bitno da li je jelen kog su vam servirali bio neki trofejni? Bunite se I tu ako je taj jelen imao neku vrednost za svoju sumu? Ja ne mogu da shvatim bilo kakvu istorijsku vrednost ovog hrasta niti to zbog cega je on bitniji od bilo kog drveta osim sto je stariji? Nema veze I sto je truo, zasto je konkretno to drvo bitnije od bilo kog drveta u Srbiji? Sta ga izdvaja osim sto je ranije nikao I zbog toga vise porastao?
Ovo je parafrazirana izjava Vuka Draškovića sa početka '90-ih XX veka.aviator napisao:ftj napisao:Na kraju nije star 6 nego 2 do 3 veka."Nekad" su se "neki" "hvalili", da su nam seoske tarabe starije od američkih država.sebekkg napisao:Ok nek je i 2 ali koliko "malo" je to.
AcaKayak napisao:Ok, vidim da se vecina ne slaze s mojim misljenjem, sto naravno ne znaci da cu ga promeniti ali ok, ako vam je vecini drvo sveta stvar iako se grejemo na isto drvo otkako znamo za sebe (proglasenje svetog litra nafte u najavi) onda mi je i jasno sto se ne slazemo.
Stefane, za Akropolj se zna sta je, za ovaj hrast niko nije ni znao da postoji. Da nisu usmerili auto put na njega, svi bi mi umrli a da nikad nismo culi za ovaj hrast.
Sto se tice poredjenja sa decom, moguce da sam preterao ali samo iz razloga sto se svi sloze pa nema sta da se pise, a sto se tice kolicine postova definitivno nisam.
Jer ume da leti?AcaKayak napisao:Hrast nije najpametniji.
Plus, isto dobijas kaznu da ubijes coveka koliko god on bio star ili pametan, zapravo je za mladje I gore.
Ovim sto si napisao bas I nisi dao neki argument.
Gore je ubiti najstarijeg coveka u selu nego bilo koga drugog?
Govorimo o biljci. Ako govorimo o zivotu bica, zivlji je vrabac nego to drvo.
AcaKayak napisao:fq400, slazem se da za zivotinje treba da bude neka kazna (mada I nisam mislio na nosoroga), ali hrast nije ugrozen.
Oksford nisam ni pomenuo da treba da se rusi nego je on u kontekstu toga sto pola Srbije misli kako smo mi istorijski ne znam kakav narod a da pritom ni ne znamo kakve istorijske stvari imas po drugim zemljama.
Vlado, I to se slazem, svakako je bespotrebno doslo do glupe situacije, samo sto mislim ipak da je bolje da se hrast skloni nego da se menja projekat zbog njega. Moguce da jednostavno taj projektant nije ni obracao paznju na taj hrast, ja recimo ne bih. Prosto je, jednostavno ne racunas da ce se ti ljudi toliko pobuniti I racunas da je to drvo nebitno. Mozda nije savrsena logika, ali je moguca. Nikome nije u interesu da ima probleme na radovima, niti bi to svesno zeleo.
http://www.youtube.com/watch?v=ISy529JLpAIRakhil napisao:Sudeci po studentskom parku, Srbobranu, Zrenjaninu, Novom Sadu...imaju neki ozbiljan problem sa drvecem, mnogo im smeta. Bice da dozivljavaju napredak kroz beton.
Trebalo bi u avgustu sledece godine. A pustena je ona i sad ako znas putTDI napisao:Jel postoji neka, bilo kakva informacija kada da ce bar neka deonioca tog cuda od auto-puta biti pustena?