Posto je to krajnje bitna stvar u nasim zivotima, ko brze racuna
Evo, ja prvi sporo racunam, uvek sam bio za logicke zadatke, zato sam i ucestvovao na 3 takmicenja i isao u Arhimedes, ali tablicu mnozenja nikada napamet nisam naucio
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno. Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Napisao sam post sa smeskom, ali ako neko hoce da igra hocu I ja. Pre sam mogao 20 jednacina tipa 3+6, 2-5, 7+9, 7-3 itd da izracunam za 12 sekundi, sada ne znam koliko bi mi trebalo, nisam se bar dve godine trudio oko racunanja.
Kad smo kod toga sto je Nidza pomenuo vezano za obrazovanje nas ranije rodjenih i danasnjih klinaca, misljenje mi je podeljeno. Jesmo, i to uz celicnu disciplinu u skolskoj klupi, puno toga naucili, ali realno, puno toga je bilo ono sto se zargonski naziva nepotrebno znanje. Ono sto vidim kao najvece vrednosti koje su mnogi iz moje generacije usvojili i na sta sam svakog dana sve ponosniji, jeste sto smo generacija istinskih anti-fasista i sto umemo da postujemo autoritet. I jedno i drugo je kod danasnjih generacija krajnje upitno.
To "nepotrebno znanje" uopšte nije tako nepotrebno. Ono je vrlo bitno za pobuđivanje radoznalosti kod dece i prepoznavanje (pre svega sami sa sobom šta volimo) i čemu težimo. Koliko današnje generacije deluju nezainteresovano za bilo šta, čak i psihilozi za profesionalnu orijentaciju imaju sve više problem da prepoznaju za šta je neko dete nadareno. Takođe, tako obrazovana deca su lakše uklapaju u različite društvene grupe, lakše stiču kontakte, prilagodljiviji su na stres, lakše dolaze do "celine slike", mogu da predvode heterogene grupe ljudi, itd...
Zato što je sve otišlo predaleko, ljudi su se već žalili na to šta je sve bilo ispisano i sve sam sklonio od prvog inicijalnog posta, tako da komotno možete mene da krivite ako mislite da je sve ovo trebalo da ostane.
Malo je uredništvo u haosu sa obavezama, tako da su svi članovi, a posebno stariji slobodni da neke neprikladne stvari prijave, diskusije koje nisu za forum obeshrabre itd... Većina nas najviše pristupa sa TT-a, a tu uređivanja nema.
Pajo, uvek neko nezadovoljan, ništa čudno, da sam ostavio sve, opet neko ne bi bio zadovoljan, da selektujem delove zaista nemam vremena, a i onda bi opet neko našao neki deo koji nije trebao da ostane.
Jeste greška što je i ovoliko pušteno.
Ništa nikad nije obrisano nepovratno, ali dobro razmislite da li bi nešto takvo uopšte trebalo da se vrat ili je bolje da se ovo zabatali.