Nov auto oko 10.000€
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Nov auto oko 10.000€
Ono što mene brine, ako mogu tako da kažem, je što je situacija na tržištu novih automobila u najvećoj krizi do sada i ne vidi se izlaz iz toga. Mnogi stavljaju katanac jer jednostavno nemaju zaradu, rade sa velikim gubicima, bez obzira što su cene ihahaj pale u odnosu na pre 2-3 godine, a pre toga i da ne računam.
Ne vidim ko je tu lud da još spušta cene, a da dobiješ auto koji vredi kupiti u 2012. godini i dati za njega 8-10k eura? Jer svi ti automobili, bez obzira ko ih pravi i kojoj klasi pripadaju, ne mogu po kvalitetu biti isti kao njihovi prethodnici iz doba pre krize. Malo mi je tu previše kompromisa. Em kupuješ konstrukciji star model ko zna koliko godina, em oskudna oprema, slaba motorizacija, lošiji kvalitet i onda te na sve to dočeka skupo održavanje u ovlašćenom servisu jer nisu zaradili na prodaji, pa moraju na održavanju.
A taj auto treba opet voziti narednih 5-6 godina, ako ne i više. Kad je sad takav kakav je, kakav li će biti za 5 godina i koliko će vredeti? Sve me to pomalo podseća na našu Zastavu od '91. pa na dalje, samo što je to ovde manje primetno i svi se tešimo da je to ipak nov auto i da ima garanciju.
Raspisao sa ja malo više, ispade da sad odgovaram Baxa od kupovine, mada mi nije to cilj, već da donese pravu odluku. Treba stvarno dobro odmeriti i biti siguran u svoju odluku jer sve da je i 1000e u pitanju, ne bi voleo da se pokaje posle, a ne sa višestruko većom cifrom.
Ne vidim ko je tu lud da još spušta cene, a da dobiješ auto koji vredi kupiti u 2012. godini i dati za njega 8-10k eura? Jer svi ti automobili, bez obzira ko ih pravi i kojoj klasi pripadaju, ne mogu po kvalitetu biti isti kao njihovi prethodnici iz doba pre krize. Malo mi je tu previše kompromisa. Em kupuješ konstrukciji star model ko zna koliko godina, em oskudna oprema, slaba motorizacija, lošiji kvalitet i onda te na sve to dočeka skupo održavanje u ovlašćenom servisu jer nisu zaradili na prodaji, pa moraju na održavanju.
A taj auto treba opet voziti narednih 5-6 godina, ako ne i više. Kad je sad takav kakav je, kakav li će biti za 5 godina i koliko će vredeti? Sve me to pomalo podseća na našu Zastavu od '91. pa na dalje, samo što je to ovde manje primetno i svi se tešimo da je to ipak nov auto i da ima garanciju.
Raspisao sa ja malo više, ispade da sad odgovaram Baxa od kupovine, mada mi nije to cilj, već da donese pravu odluku. Treba stvarno dobro odmeriti i biti siguran u svoju odluku jer sve da je i 1000e u pitanju, ne bi voleo da se pokaje posle, a ne sa višestruko većom cifrom.
Posetite www.garaza.rs !
Nije samo sto zatvaraju salone, nego sto i svesno prave manje kvalitetna vozila, da bi mogli da ih prodaju po nizoj ceni i opet budu koliko toliko konkurentni.
Izgleda da cemo za 10 godina imati samo premium automobile i kineske :|
Izgleda da cemo za 10 godina imati samo premium automobile i kineske :|
Otkud vam to da su cene pale zbog pada kvaliteta vozila?
Obrnuto. Idu na to, da spuste kvalitet samog auta, da bi mogli da ga prodaju za manje para, da budu konkurentni ...
To svakome prvo padne na pamet, ali nisi u pravu. Pale su marže i možda neka izdvajanja za R&D i slično. Niko se ne bi kockao sa kvalitetom na taj način.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Kako ko, i sa kojim modelom i kako na kom tržištu.
Poslednja izmena od methane.master u 05 Jun 2012, 13:16, izmenjeno 2 puta ukupno.
Širim haos!
Pa dobro nisam mislio da prave buljsone od auta, ali da sad malo karikiram, evidentno je da je lim na bubi deblji nego na hyundai i30, zar ne?
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Pa onda da Bax na kraju opet uzme Fiat Punto Dynamic ili Mjet... 

Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Samo da ponovo ne uzme svog starog Punta. 

- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
Jel ima ovde neko da potvrdi da je on uopste i prodao svog punta 

- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Štoooo šta mu fali?
Jedina zamerka mu je nalepnica Mjet a ono benzinac pa ako neki pumpadžija ošine pogled na dole pa natoči lož ulje...ali to devojke vole, kako kaže Bax, zar ne!
Setim se kada sam ja trebao da se odlučim za neki auto put me nanese na Ford. Svidelo mi se nekoliko modela i u to vreme falilo je malo para od predviđenih za kupovinu.
Daju mi da pročitam predugovor kad u njemu u zadnjoj rečenici sitnim slovima piše da transport nije uračunat i da boja vozila može da bude promenjena od strane dilera, ako ista ne postoji na lageru.
Postavim im ja to pitanje oni odgovore da je transport dodatnih 450 evra a ako insistiram na određenoj boji to je još 350 ili više evra.
Samo sam se okrenuo...
Sad mislim da je još veća frka pa nema tih trik i skrivenih opcija jer realno para nema posla još manje a i pitanje kakva će ekonomska situacija da bude.
Možda su sada cene i došle na neku realnu vrednost.
Jedina zamerka mu je nalepnica Mjet a ono benzinac pa ako neki pumpadžija ošine pogled na dole pa natoči lož ulje...ali to devojke vole, kako kaže Bax, zar ne!

Setim se kada sam ja trebao da se odlučim za neki auto put me nanese na Ford. Svidelo mi se nekoliko modela i u to vreme falilo je malo para od predviđenih za kupovinu.
Daju mi da pročitam predugovor kad u njemu u zadnjoj rečenici sitnim slovima piše da transport nije uračunat i da boja vozila može da bude promenjena od strane dilera, ako ista ne postoji na lageru.
Postavim im ja to pitanje oni odgovore da je transport dodatnih 450 evra a ako insistiram na određenoj boji to je još 350 ili više evra.
Samo sam se okrenuo...
Sad mislim da je još veća frka pa nema tih trik i skrivenih opcija jer realno para nema posla još manje a i pitanje kakva će ekonomska situacija da bude.
Možda su sada cene i došle na neku realnu vrednost.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
To valjda nemaju gde dalje da pogorsajusamo polako napisao:Pa onda da Bax na kraju opet uzme Fiat Punto Dynamic ili Mjet...

Nego jel ima neko neki krs za staro za novo, mogu da ponudim 100nak evra...

Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Pitanje je veliko šta je realna vrednost bilo koje robe, danas. Cena je onolika koliko kupac može/hoće da plati, a to nije isto svugde.
Evo vam čist primer:
U čemu je caka, otkud tolika razlika u cenama, a naizgled sve isto?
Jednim delom su cene veće zbog boljeg standarda u HR, ali ni tamo ne cvetaju ruže, to svi znamo. Međutim, znam da je u HR Honda više cenjena nego kod nas. Više se traži, pa otud i šira ponuda. Ako je roba tražena i cenjena, onda je i prodavac u mogućnosti da traži višu cenu. Mada su i njima sigurno troškovi veći, pa sve to ima uticaja. Kad se nešto slabo traži, onda se nude posebni paketi za određeno tržište, da bi cena bila prihvatljivija. Onda prodavac smanjuje svoje troškove na minimum, da bi nešto prodao i opstao. Zamislite sad Hondin salon prepun svih mogućih modela, a prodaju 2 auta mesečno. Bolje je imati 3 modela u ponudi koji najviše idu, smanjiti troškove i spustiti cene pa nešto prodati, nego izigravati velikog igrača pa propasti.
I koja je sad realna cena ovih modela?
Evo vam čist primer:
- Honda CIVIC (novi model)
1.4PE Comfort: Srbija 15.390e / Hrvatska 18.480e
I još naši nude opciono ovaj model, ali sa čeličnim točkovima, za 14.990e
Honda Accord
2.0 Comfort: Srbija 24.500e / Hrvatska 27.350e (akcijska cena)
Honda CRV
2.0 Elegance Plus: Srbija 24.500e / Hrvatska 32.200e (akcijska cena)
U čemu je caka, otkud tolika razlika u cenama, a naizgled sve isto?
Jednim delom su cene veće zbog boljeg standarda u HR, ali ni tamo ne cvetaju ruže, to svi znamo. Međutim, znam da je u HR Honda više cenjena nego kod nas. Više se traži, pa otud i šira ponuda. Ako je roba tražena i cenjena, onda je i prodavac u mogućnosti da traži višu cenu. Mada su i njima sigurno troškovi veći, pa sve to ima uticaja. Kad se nešto slabo traži, onda se nude posebni paketi za određeno tržište, da bi cena bila prihvatljivija. Onda prodavac smanjuje svoje troškove na minimum, da bi nešto prodao i opstao. Zamislite sad Hondin salon prepun svih mogućih modela, a prodaju 2 auta mesečno. Bolje je imati 3 modela u ponudi koji najviše idu, smanjiti troškove i spustiti cene pa nešto prodati, nego izigravati velikog igrača pa propasti.
I koja je sad realna cena ovih modela?
Posetite www.garaza.rs !
Mozda confort i elegance paket opreme ne znace isto kod njih i kod nas.
Ja sam rekao svoje ocekivanje Corsa sa 1,6 motorom za 10.000e, ili 1,3 CDTI za 10500(G.Punto je 10300e), to je plafon koju hocu da dam za taj auto.
Toga nema, pa sad cekam, da se smiluju
Kasnije nudim manje...
Mogu da me kontaqktiraju na PP, ako citaju
Toga nema, pa sad cekam, da se smiluju

Kasnije nudim manje...
Mogu da me kontaqktiraju na PP, ako citaju

Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.