BMW 7 (G11) 2016

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: BMW 7 (G11) 2016

Post od Floyd »

Onda je i Aventador auto za svaki dan. Po gradu / na autoputu će se isto voziti on kao i M5 ili 530d. Jedino je razlika u poruci koju šalješ okolini :)

AWD na M5 bi bio bitan samo kod ubrzanja iz mesta. Na snegu je taj auto isto upotrebljiv kao i 520d. Uostalom zašto svi treba da liče jedini na druge? Kome treba AWD sportski auto, ima Audi...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

ROCK napisao:Slazem se za voznju zimi da je nezgodno sa 600hp po snegu i takodje da postoji izbor pa ko voli. Ja kad bi imao m5 ili m3 nikako mi ne bi bio jedini auto. Moras da imas pored toga jos jedan za grad npr. Mislim da ni amg nema awd ili se varam?
Imaju. standardan AMG rwd ii AMG S 4x4
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Nije samo sneg u pitanju, mnogi su se zalili da se na m5 mnogo lako pale gume a kad je i najmanje losa podloga pun gas je neupotrebljiv. Jbg to je cena turbochargeovanja tako da ce sledeci m5 definitivno imati awd opciju.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

On tvrde da nece biti xDrive u M modelima.

Onda neka naprave i M5 karavan... glupo je da ni to nemaju kad Audi ima :)
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

pa bio je u e60 :)

Ko tvrdi? Ja se secam da su jos odavno najavili da ce sledeci m5 najverovatnije imati awd opciju.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Treba im itekako.
Kao sto mnogi ljudi uzimaju 530d xDrive tako bi uzimali i M xDrive.
Jeste da je na stazi M5 rwd simbolicno okretniji, ali za prakticne potrebe 99% vozaca xDrive bi bio prednost. A nema ni smisla da RS7 bude toliko brzi do 100... Sto je i najveca prednost sportskih Audi-a.
Evo npr moj gazda hoce da kupi neki extra sportski i luxuzan auto, ali trazi iskljucivo 4x4 i zbog toga su mnogi tipa Maserati GT, M5 i sl ispali odmah, verovatno ce uzeti Panameru. Kaze ide zimi na skijanje i u dolini skijalista stoji policija kad je zavejano, ko ima 4x4 pustaju da prodje, ko nema mora da stavi lance ili ne moze dalje...

Istina je da je M5 i 520d slicni po snegu sa istim gumama, isto tako obicno M5 ima upola sire gume, a isto tako mnogi ljudi preferiraju i 520d xDrive naspram rwd verzije...

Cesto mislim da oni imaju dogovore, tipa aj vi pravite RS6 iskljucivo karavan 4x4, a mi cemo M5 iskljucivo limo rwd...
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Laki021 napisao: Cesto mislim da oni imaju dogovore, tipa aj vi pravite RS6 iskljucivo karavan 4x4, a mi cemo M5 iskljucivo limo rwd...
Pa naravno, sve je to jedan dobro organizovani kartel...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

ftj napisao:Ko tvrdi? Ja se secam da su jos odavno najavili da ce sledeci m5 najverovatnije imati awd opciju.
Cini mi se da sam citao na bimmerpostu ili tako negde pre par meseci...

Moguce je da ce u sledecem M5 da stave xDrive. M-ovi ionako vise ne predstavljaju ono sto su bili pre 20 godina. Sad su to pre svega luksuzne igracke za bogate koji od vozackih sposobnosti imaju manje - vise samo potapanje gasa na pravcu. To se pre svega vidi i po opremi koja ide uz taj auto. Onaj kome su bitne samo performanse, ne moze uzeti skromno opremljen M5...

Inace, ja mislim da ce novi plug-in hibridi biti sledeci hit kod BMW-a. Oni ce i 3.0 dizele baciti u drugi plan.
Bas sam pre neki dan dobio prospekt i cenovnik za X5 40e. Jeftiji je od 30d a na papiru izgleda mnogo interesantnije. Za svakodnevne potrebe moze lagano da se vozi iskljucivo na struju. Bas bih voleo da probam kako to izgleda u praksi :)
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Zna se ko tu odlučujeSlika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

To nakon sto pospremi stan i skuva rucak :)
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Floyd napisao:
goblin napisao:BMW otkida sa 3.000ccm dizelasima i opet ocitava lekciju svima :klanjamse:

Sada definitivno padaju u vodu apsolutno svi izgovori Mercedesa posto stvarno nema smisla da u svojoj najvecoj i najluksuznijoj limuzini nude najjaci dizelas od samo 258KS (koliko konkurencija nudi vec u D segmentu, pa i vise od toga), dok jedan BMW iz iste kubikaze nudi 408KS.
Pa sto je mnogo, mnogo je.
Nikakvi izgovori druge ciljne grupe, druge filozofije... jednostavno ne piju vodu kada se radi o bas ovako drasticnoj razlici.

BMW-u jos jednom naklon do poda za ovu klasu motorizacije. :klanjamse: Jos jedan domaci zadatak kompletnoj konkurenciji!
Zbog cega je bitno da svi imaju dizel motore visokih peroformansi?
Zato sto bi itekako postojalo interesovanje za jace dizelase od 250KS u najvisoj klasi limuzina.
I zato sto nije bas za pohvalu jednog premijum brenda da ga direktni konkurenti sije za 150KS u klasi dizel motora.

Evo iskreno, meni prvom je ciljna grupa za sledeci automobil sto jaci dizelas u visoj klasi (npr. BMW 535/550xd, A6/A7/Allroad 3.0Bi-TDI, A8 4.2TDI...) a opravdanih razloga ima koliko hoces, pogotovo za nase trziste.
- Daleko niza potrosnja naspram benzinca ekvivalentne snage i performansi
- Bolje potezanje iz nizih obrtaja
- I najbitnija prednost sa mog stanovistva jeste postprodaja, i sto se tice cene i sto se tice brzine pronalaska kupca.
Iako vise volim benzinca u svakom smislu, i sledeci auto cu kupiti dizel samo iz ovih razloga (sve je manje bitno osim ovog poslednjeg).
A kupaca koji posmatraju na slican nacin imas koliko hoces, sto potraznja i prodajni rezultati i potvrdjuju.

Zbog svega toga BMW-u skidam kapu sta rade sa dizelasima. :klanjamse:
Audi to radi na skroz drugi nacin, nudi vecu kubikazu gde na laksi nacin imaju potencijala da jednostavno podizu snagu, sto i nije toliki problem na V8 mrcini sa 2 turba.
Dok me cudi da jedan Mercedes nema da ponudi apsolutno nista sto bi pariralo tim motorima. Sto jeste cudno koliko god to neko pokusao da opravdava...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Oni smatraju da nije potrebno. Rade ljudi na benzincima pa tako nude 3.0 od 367ks sa sportskim karakteristikama koji će privući više kupaca nego nasvirani 3.0 dizel... koji je i pored puno ks, ipak traktor.

p.s. Odustao si od X5?
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

aleksa napisao:
Laki021 napisao: Cesto mislim da oni imaju dogovore, tipa aj vi pravite RS6 iskljucivo karavan 4x4, a mi cemo M5 iskljucivo limo rwd...
Pa naravno, sve je to jedan dobro organizovani kartel...
A Mercedes nece da se igra, pa za inat napravio i limuzinu i karavan i rwd i awd :)
Sta vi pricate...ko se bre dogovara lol

Gobline, ja sam pokusao da te pustim da sam skapiras, da nije sve sto tebi smeta, globalna sramota.
Jel sramota sto Bmw i Audi ne pariraju Mercedesu, tako sto jos nisu napravili motor koji je jak kao Mercedesov od pre 18 godina, a ne ovaj sadasnji?
Nije sramota, koga boli uvo, imaju svoj fazon.

A ti time sto kupujes takva kola, a bitna ti je potrosnja i postprodaja, pokazujes da i nisi kupac na koga Mercedes cilja.

Svako ima svoj pogled na odredjene stvari i tako treba i da prica, a ne da svoje nezadovolkstvo, predstavlja kao globalno nezadovoljstvo.

Sent from my Sony
Poslednja izmena od Xepoj87 u 31 Jul 2015, 16:28, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Mercedesa tu ne vide kao konkurenciju.
Floyd
Reactions: