znaci kad vidim da neki sumanuti "turcin" pegla redom da znam ko je
bajkeru malo je teze to sto kazes, obicno je razlika izmedju krstarece i max brzine za njegov vazduhoplov reda 20-25-30kmh, ali se kod citave struje slicnih primeti kad je neko brzi
@zuzazu - nazalost, meni je bilo tesko da poverujem, ali je izgleda stvarno ta suluda trka za zaradom otisla predaleko. sa jedne strane, moje, sve se vise ide ka nekoj bezbednosti, istinski, pogotovo sa tacke opreme i infrastrukture, a sa druge se tako kockaju. u istoj situaciji je pilot lufthanse, barem preko veze, zvucao hladan ko spricer, u fazonu, ok, sacekacu, nije problem...
inace je cela prica krenula posle odlaska merkelove u sarajevo, neko je posle toga prijavio da se neka rupa otvorila na pisti i onda su ekspresno, u popodnevnom spicu krenuli to da popravljaju, pa je 7-8 aviona duze ili krace cekalo u holdingu. nije trajalo dugo, reda koju desetinu minuta, ali da je bilo diskutabilno, jeste. video sam posle da se mnogo diskutovalo medju glavnima na tu temu...
kad smo kod brzine, inace, pre neki dan lete dva dreamlinera jedan pored i iznad drugog na 2nm i 2000ft, oba sa bliskog istoka, razlicite kompanije, i vidi se da su brzi, i pita pilot jednog u fazonu "izvinite, koji je vazduhoplov pored nas 2 hiljade ft ispod?"
reko, isti ste tip, zasto pitate?
kaze on "pa vidimo da je brz pa smo se pitali koji je tip"
oba su isla .85