Servis - Razno
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Re: Servis - Razno
Pomalo mi "pucka" kocnica pod nogom, u pocetnoj fazi pritiska, prvi cm recimo... Kao da je neka guma izgubila elasticnost ili tako nesto... Je li se desavalo nekome ?
Izvini Ogi, da ti nije Stevo Žigon neki rod?
Opusti se.
Još te "žutać" nije ostavio na putu!
Opusti se.
Još te "žutać" nije ostavio na putu!
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
E moj aviaticaru, vidi se da jos nisi upoznao Ogija. 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
-
- Banned
Koliko je fabrika u obavezi da proizvodi odnosno obezbedjuje delove za neki model, na primer moj kojem je proizvodnja prestala odnosno zamenio ga je novi model ?
7. Godina od prestanka proizvodnje.
Ali u praksi delova ima i znatno duže od toga.
Ali u praksi delova ima i znatno duže od toga.
-
- Banned
U mom slucaju, na primer, da li je to 7 god od prestanka proizvodnje FL modela ?
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Zamenio sam svecice (pre par meseci, bilo je vec price), ciscen je step motor, a sad sam zamenio i kablove i problem je ostao - neravnomeran rad na leru i na plinu i na benzinu. 
Sta dalje? Bobina? Koliko otprilike kosta bobina?
Da ponovo opisem problem, auto neravnomerno radi tj. podrhtava samo na leru (<1000 rpm), u voznji ili kada se podignu obrtaji u mestu auto normalno radi.
Inace da se "pohvalim" da sam pri promeni kablova na bobini rotirao kablove od drugog i treceg cilindra. Auto je palio pod gasom i tresao se ko lud, a kad sam video u cemu je problem bilo je
Sent from my Alcatel One Touch Idol using Tapatalk

Sta dalje? Bobina? Koliko otprilike kosta bobina?
Da ponovo opisem problem, auto neravnomerno radi tj. podrhtava samo na leru (<1000 rpm), u voznji ili kada se podignu obrtaji u mestu auto normalno radi.
Inace da se "pohvalim" da sam pri promeni kablova na bobini rotirao kablove od drugog i treceg cilindra. Auto je palio pod gasom i tresao se ko lud, a kad sam video u cemu je problem bilo je

Kuzmanoviću zameni step motor pa mi javi ima li napretka.
Pre par dana sam bio do majstora koji mi/nam održava dačiju. Nije mi auto trenutno pri ruci, pa sam otišao da se raspitam. Proletos sam čisto dizne i step motor, menjao svećice. Kad je hladan ume da me prevari i iskuljuči se kada je na leru (desi se jednom u toku dana i onda sam miran do sutra), nekad malo neravnomeran rad na leru...
Reče mi da je 90% step motor i ako ne pomogne, tj nije pomoglo čišćenje, da je rešenje zamena. Reče mi da je step 3000rsd + ruke, ovo čisto da imaš okvirnu cenu (pretpostavljam da ne variraju previše u zavisnosti od vozila).
Raspitivao sam se ranije za Bobinu, i ako nisam pogrešno shvatio, ona ne može da bude sa tim simptomima jer bi se ispoljavali i u toku vožnje. Opaljuje 1,3 pa 2,4 i neravnomeran rad bi bio konstantan.

Pre par dana sam bio do majstora koji mi/nam održava dačiju. Nije mi auto trenutno pri ruci, pa sam otišao da se raspitam. Proletos sam čisto dizne i step motor, menjao svećice. Kad je hladan ume da me prevari i iskuljuči se kada je na leru (desi se jednom u toku dana i onda sam miran do sutra), nekad malo neravnomeran rad na leru...
Reče mi da je 90% step motor i ako ne pomogne, tj nije pomoglo čišćenje, da je rešenje zamena. Reče mi da je step 3000rsd + ruke, ovo čisto da imaš okvirnu cenu (pretpostavljam da ne variraju previše u zavisnosti od vozila).
Raspitivao sam se ranije za Bobinu, i ako nisam pogrešno shvatio, ona ne može da bude sa tim simptomima jer bi se ispoljavali i u toku vožnje. Opaljuje 1,3 pa 2,4 i neravnomeran rad bi bio konstantan.
- Kuzmanovic
Od njega je prvo zapoceto, Nesa (lik koji poznaje Delte u sitna crevca) ga je skinuo, ocistio i zagledao ga. Kontam da bi rekao da je neispravan i da bi ga odmah zamenio.
Pricao sam sa njim, treba da se vidimo od ponedeljka pa da isproverava. Rekao je da moze biti bobina a da moze biti i do kompjutera (spominjao je neke izlaze, 'bem li ga).
Predlozicu mu opet da pogledamo step motor, to bi bila i najbolja opcija ako je on u pitanju.
EDIT: Sad sam se setio od ranije price sa foruma, zar bobina kad je neispravna auto ne moze ni da upali a kamoli da ide?
Pricao sam sa njim, treba da se vidimo od ponedeljka pa da isproverava. Rekao je da moze biti bobina a da moze biti i do kompjutera (spominjao je neke izlaze, 'bem li ga).
Predlozicu mu opet da pogledamo step motor, to bi bila i najbolja opcija ako je on u pitanju.
EDIT: Sad sam se setio od ranije price sa foruma, zar bobina kad je neispravna auto ne moze ni da upali a kamoli da ide?
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Zavisi koliko bobina imas, mozes imati na 4 cilindara 4 bobine, mozes 2, a mozes i 1.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Kuzmanovic
Mislim da je jedna bobina u pitanju. Sva 4 konektora za kablove se nalaze na jednom mestu/delu. Kontam da je jedna bobina.
fals vazduh?
- Kuzmanovic
Gde bi mogao da ga uvlaci i kako to da vidim?
Lakse je nabrajati gde ne moze.
Gledas u manometar.
Bez alata probas vizuelno da pregledas sva vakuum creva, sve dihtunge, usisni kolektor, creva na koje vezan step motor za ler vazduh...
Gledas u manometar.
Bez alata probas vizuelno da pregledas sva vakuum creva, sve dihtunge, usisni kolektor, creva na koje vezan step motor za ler vazduh...
- Kuzmanovic
Znaci sa mojim (ne)iskustvom, tesko. 
Pregledacu vizuelno kakva su creva, a za ostalo sto si rekao, obraticu se Nesi.

Pregledacu vizuelno kakva su creva, a za ostalo sto si rekao, obraticu se Nesi.