Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od ljubitelj »

McGruja napisao:A od sutra struja skuplja
I povecana osnovica poreza na rad, tj doprinos.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Kuzmanovic napisao:TDI ako te zanima analiza, prebroj koliko postova dnevno ima o automobilima (automobili clanova, servis, noviteti i sl.) onda idi na forum na kome se prica samo o automobilima i vidi ko ima vise postova na tu temu, pa okaci rezultate da i mi saznamo. Pa samo kada Heroj, Laki, Flojd i Audi ekipa udju u diskusiju ima postova o automobilima koliko dnevno ima postova na vg, cbc i sta ti ja znam kojim forumima.
Budimo iskreni, više od pola tih postova su off-topic, i nemaju veze sa temama u kojima se nalaze, tako da umesto kvantitativne predlažem kvalitativnu analizu. ;)
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

U suštini meni forum odgovara ovakav kakav je. Mnogo korisnih stvar sam pročitao i saznao. Kako za automobilizam tako i za ostale stvar.

Sve bi, ipak, bilo mnogo bolje kada bi neki prestali da leče svoje frustracije i da svode priču na lični nivo.

Nije ni to problem ali često se pretera.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

perfiko napisao:Budimo iskreni, više od pola tih postova su off-topic, i nemaju veze sa temama u kojima se nalaze, tako da umesto kvantitativne predlažem kvalitativnu analizu. ;)
Iskreni da budemo, ima i toga (ali ne bih rekao da je vise od pola - moje misljenje), ali se uglavnom i dalje prica nastavlja o kolima tj. tema je automobil ili neki sistem na automobilu a ne nesto sto nema veze o automobilima.

Opet, ja bih voleo da neko ko posecuje i druge forume isprica kakva je situacija na drugim forumima. Ne mora imenovati forum niti znacajno hvaliti i kuditi, samo da kaze da li se vise prica (naoise vise postova) o automobilima u toku jednog dana u odnosu na Garazu. Ovo me stvarno zanima jer bas slabo posecujem druge forume, prelistam ponekad rfs i flcs i to je to.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Poredjenje je malo teze jer je forumska scena u Srbiji tanka, nema bas neki uzorak. Marka specificni forumi nisu za direktno poredjenje...
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

a ja bih sad turio neki katanac diktature na ovu temu...

nisam bio na forumu tri dana, bas mi zao sto sam propustio te sjajne momente, ali sad ovako citajuci posle svega, imam utisak da ste modovi prvo puno popustili, onda dobili kojekakve kritike, i sad se jos ljudima koji su zasrali i objasnjava zasto je tako kako je...

otprilike je vreme da se pukne i neki ban na par dana da se stvari malo vrate na svoje...
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Rotore,

Lecenja frustracija i spustanja na licni nivo ce jednostavno, uvek biti, jer je to sastavni deo foruma ovog tipa. Aktivan clan sam na dva auto foruma, isto se desava i tamo i ovde. Ne mozeš ti nekoga kao administrator ili moderator naterati da ne leci frustracije i ne spusta raspravu na licni nivo, to je samo do njega, njegovog nivoa razmisljanja i kulture. Na forumu ce raspravu na licni nivo da spusta samo isfrustrirana i emotivno neispunjena osoba. Zabole me bre patka da li se neko sa mnom slaze ili ne i sta ko o meni misli. A taj koji ima dovoljno vremena da pravi moju psihoanalizu i tome slicno, jasno mi je kakav je. Sad cu ja da psihoalaliziram Rakhila, Grujica, Urosa, Kuzmanovica, Peru, Miku, Ziku...Cisto nemam pametnija posla. Mogu da ti napisem da se ne slazem sa tobom i objasnim svoju tvrdnju argumetima. I mozemo u beskraj da se raspravljamo argumetima. A dalje se ne ide, jer je sledeci korak rasprava na licnom nivou i tako dalje.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Mr.Rotor napisao:U suštini meni forum odgovara ovakav kakav je. Mnogo korisnih stvar sam pročitao i saznao. Kako za automobilizam tako i za ostale stvar.

Sve bi, ipak, bilo mnogo bolje kada bi neki prestali da leče svoje frustracije i da svode priču na lični nivo.

Nije ni to problem ali često se pretera.
Tako izgleda. Ako mogu da dodam u poslednjih godinu dve dana je ipak malo zglajznuo sa onog koloseka kada mi je stigla pp od preśednika sa pozivom da dodjem ovde sa nekom dobrom ekipom. Neki su se malo smirili sa svojim napdanim stavom bez obzira + ili -, dok neki su se zauktali dobro. Tu nekada radi animozitet prema nekom clanu foruma i takva je situacija jer je ili.previse ponosa ili los trenutak ali ne treba biti tako. I ranije se niko nije ismevao za pogresan stav ili ako nije nesto znao kako jeste ili se napadom reagovalo na neciji post.

Ja sam faktički sa stalnima na forumu vec 6-7 godina i menjaju se stavovi i ljudi ali iskren da budem bez obzira ako moderatori znaju ili ne, clana sa neprikladnim postom, trebaju ga opomenuti ili sankcionisati.
Slika
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Vidim da se nista nije promenilo :)

Nego ajd za temu, znate onu ideju o kanalu ka Grckoj. Pre nekoliko dana citam dva cro dbevna lista i bas pisu o tome. Navodno, "srbijanci" (u jednom, a u drugom listu srbi), su se udruzili sa rusima i zele da preko Dunava i tog kanala skrate put i uzmu krovatima i slovencima pare od pomorskog teretnog saobracaja. I, naravno, jod nekih gluposti i teorija zavere.
Kod nas se vec zaboravilo, a oni jos drve o tome.

Ali kako su hrvati odradili i lokalbe puteve odmakli su nam bar 50 godina.

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ukratko, što se tiče kafanskog dela foruma koji nije vezan za automobile. Stoji da imamo znatan broj aktivnih tema koje nisu vezane za automobile i povremeno te teme preovladaju. Sa druge strane, desi se da u par dana dobijemo nekoliko novih članova koji predstave svoje automobile plus još neka dešavanja iz auto sveta i onda auto teme preovladaju. Suština je u tome da je forum u startu tako postavljen da bi bio zanimljiviji i to se sad ne može menjati, već samo treba održavati taj balans da ipak ne odemo predaleko sa kafanskim temama.
Zašto je tako postavljeno ima više razloga, ali suština je u tome da je GARAŽA Klub ljubitelja automobila, odnosno da je ovo forum ljubitelja automobila i u velikom procentu naši članovi to i jesu. Ali to ne znači da nisu ljubitelji nekih drugih stvari ili prosto žele da saznaju i nešto drugo, tipa koji bicikl mu odgovara, kako da reši problem sa računarom, koji telefon da kupi itd.
Po meni ima vrlo korisnih tema koje nisu u automobilskom delu, a opet ima i tema poput ove koja je večito žarište i svako tu drugačije vidi rešenje. Da li tema ostala otključana ili bila zaključana, obrisana ili šta god, uvek će se naći mesto za oštru diskusiju kad se nađu dve usijane glave. Sve se može uvek reći i pokazati i na drugi način, bez tenzija, spuštanja na lični nivo i slično. Zato polako, kad je vrelo odeš po hladno pivo ili po sladoled, šta je kome draže. Vidiš slatku malu što radi u poslastičarnici. Ohladiš se malo pa dođeš na forum.
Nije upućeno nikom lično.

From HTC wia TT
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Bio sam aktivan na nekim stranim forumima za pojedine marke i tamo je takodje bila off sekcija koja je vrlo aktivna, moglo se svasta pametno procitati, o preduzetnistvu, urejenju stambenog prostora, itd. Ne vidim nista lose u tome, narocito ako su ucesnici potkovani znanjem, a ne frustracijama. U Srbiji je po meni ipak tesko naci dovoljno materijala da forum bude iskljucivo automobilski, eventualno ako se radi o marka specificnom forumu.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

Kuzmanovic napisao:
perfiko napisao:Budimo iskreni, više od pola tih postova su off-topic, i nemaju veze sa temama u kojima se nalaze, tako da umesto kvantitativne predlažem kvalitativnu analizu. ;)
Iskreni da budemo, ima i toga (ali ne bih rekao da je vise od pola - moje misljenje), ali se uglavnom i dalje prica nastavlja o kolima tj. tema je automobil ili neki sistem na automobilu a ne nesto sto nema veze o automobilima.

Opet, ja bih voleo da neko ko posecuje i druge forume isprica kakva je situacija na drugim forumima. Ne mora imenovati forum niti znacajno hvaliti i kuditi, samo da kaze da li se vise prica (naoise vise postova) o automobilima u toku jednog dana u odnosu na Garazu. Ovo me stvarno zanima jer bas slabo posecujem druge forume, prelistam ponekad rfs i flcs i to je to.
evo ja posećujem dosta foruma i svi su manje više isti, jedino se dosta razlikuju po tolerantnosti od strane admina. ovaj forum je u samom vrhu po tolerantnosti a ja sam živ dokaz za to :kezo:
što se stručnosti tiče, bez obzira na temu, takođe je u vrhu ako ne i na samom vrhu. kakvo god pitanje o kolima da sam ovde postavio uvek sam dobio odgovor.
offtopica mora da bude. nemoguće je pričati samo o temi foruma. teme koje nisu vezane za automobilizam su takođe korisne i široko se piše o njima što je dobro jer daje forumu raznolikost.
i najvažnije, nigde nisam sreo takvu kompaktnost članova gde nema patkometrije pa članovi sa džipovima bez problema komuniciraju sa onima koji imaju puntiće. to je veoma retko na drugim forumima naročito na audio i turističkim forumima.
jedino je šteta što je ovde uglavnom mlađi svet jer za ozbiljniju diskusiju o automobilima su potrebni iskusniji članovi, ali šta da se radi, to je što je.
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Blackshadow
Reactions:
Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS

Post od Blackshadow »

Jeste, mi matorCi ne mož' da dođemo do izražaja od ove dečurlije!
NE bi' ja tu ništa menjao, kakvo crno brisanje!
Teraj dalje.
Kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti!
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

:plusone:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ne znam o cemu se tacno radi, jedno metar dana ne citam detaljno i redovno, ali podrzavam predlog za ban.
Ako nemate koga, imam ja par predloga.
Odgovori