Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Ivan »

To je fjucr :)

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Uroš S. napisao:Samo što je princip taliona malo prevaziđen. Ima načina da se tome stane na put, za početak da policija radi svoj posao.
Opet policija kriva za sve? :mrgreen:
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Floyd napisao:Može neko da kaže "žene treba da u mužu vide autoritet" i da diskutujemo o tome ali kad kao argument doda "zato što su niža bića" tu bi trebala da bude rampa i upozorenje.
Moguće, ne tvrdim da nije bilo takvih izjava kasnije. Dok sam ja učestvovao u diskusiji, povlačili su se samo uobičajeni kvazi argumenti izbeglica feminističkog pokreta o ženskoj nesposobnosti, emocionalnoj nesigurnosti i tome slično. Sve je bilo u granicama prihvatljivog po mom mišljenju, a definitivno nije bilo vređanja.
Floyd napisao:Kad je u pitanju tematski forum, onda itekako sme da se ograniči "sloboda govora".
To, kao i prethodna procena, zavisi od moderatora. Ovde mi se čini prilično tolerantno, ali nisam učesnik drugih foruma na srpskom jeziku, pa ne mogu da uporedim.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Slika
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

H4wkeye napisao:
Uroš S. napisao:Samo što je princip taliona malo prevaziđen. Ima načina da se tome stane na put, za početak da policija radi svoj posao.
Opet policija kriva za sve? :mrgreen:
Još kad bi pravosuđe i pravnici počeli da rade bar za prelaznu ocenu ihaaa ( nije moje da ih ocenjujem ,to su ocene koje su dobili iz EU-za razliku od Policije )
Da se usklade zakoni sa realnošću, pa i npr da imaš pravo da braniš sebe i svoju imovinu-a da posle toga ne budeš tretiran ko kriminalac...

Za šine vrlo prosto, pa kome će lopovi da ih prodaju-sve se to da povezati i pronaći, ali na kraju obično bude problem u pravosuđu.

ps: Sad znam da sledi odgovor u pravničkom maniru :kezo:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Sud sudi na osnovu dokaza, većinu dokaza obezbeđuje policija, i to su takve početničke brljotine da je to smešno, pa se onda izdvajaju nezakoniti zapisnici, veštačenja su neupotrebljiva, pa onda padaju oslobađajuće presude samo tako. Morate da shvatite vi policajci da sud ne deli pravdu nego samo upravlja postupkom. Znači ako nema dokaza nema ni osude, sud ne ide i skuplja dokaze. Ako je iskaz uzet bez branioca onda kada mora biti branioca, sud ne sme da uzme u obzir takav iskaz, dajem primer. Ili kada digitalnu vagicu ispipa sto ljudi dok dodje do veštačenja onda nema ništa od DNK. Tu nije kriv sud, nego policija. Ako policajci ne dolaze da svedoče, a nemaš druge jake dokaze, kako da osudis. A sve to može, samo treba raditi posao. Čak nadređeni pokrivaju svoje policajce u slučajevima neodazivanja sudskim pozivima. Sve to gledam i znam kako se radi.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Teško da će taj javašluk da se reši u skorije vreme, namerno se ostavlja prostora za mahinacije i malverzacije, zna se zbog čega, uvek loptica može da se prebaci "na one druge" i nikada niko nije kriv.
Skoro za svako delo postoje ljudi koji mogu da odbrane uspešno, uz određenu tarifu, naravno.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Uroš S. napisao:Sud sudi na osnovu dokaza, većinu dokaza obezbeđuje policija, i to su takve početničke brljotine
Tužilaštvo kolega. Policija igra kako tužilaštvo svira.
Za ostalo se slažem, mada ni sudovi ne vrcaju od znanja.
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

Tačno da ima potrebe i prostora za poboljšanja i na jadnoj i na drugoj strani.

Uroše nisam nikad bio pripadnik javne bezbednosti, ali kapiram o čemu si pisao u postu i slažem se da takvih slučajeva ima.
Poslednja izmena od Mladen7 u 01 Avg 2015, 21:45, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Ima svega, mada znaš ko mi je principal i kakav je što se tiče znanja i stručnosti, uglavnom kažu da je najbolji sudija krivičar u Srbiji, a i vidim da druge sudije redovno dolaze i zovu za savet, tako da je moje iskustvo drugačije.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

U situacijama kada je neko oštećen, policija ni tužilaštvo nemaju nikavog dodira sa predmetom pa nisu mogli ništa ni da pokvare, a čovek ne može da se naplati zbog načina na koji funkcionišu naši sudovi i naše sudije - o čijoj je tu krivici reč?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Pitaj me za par meseci, možda budem znao više da ti kažem. Za sada mogu samo o krivičnom odeljenju.
Ono što sam video ovde je da uglavnom stvari nisu onakve kako ih raja shvata, i da kada prosečan čovek krivi sud, uglavnom nije do suda. Uglavnom. Ne znam za parnicni i vanparnicni, za izvršni postupak, upravni.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Iz druge teme...
Prvi link - ne znam koliko si upoznat sa ostrvskom štampom, ali Telegraph, poznat i kao Torygraph je glasilo Konzervativne partije, odnosno desničara i u skladu sa tim oblikuje svoje tekstove. Sam tekst pritom ne ide kompletno u prilog tvrdnjama da su žene nesposobne, a navode se primeri/iskustva/mišljenja dve zaposlene žene, kao i ispitivanje iz lanca Hobbs (bez podataka o uzorku, detaljima rezultata, statističkoj metodi, standardnoj devijaciji itd), gde pritom i sam izvršni direktor kaže da ženama nedostaje samopouzdanje jer se od njih očekuje da budu superhumans. Dalje se navodi 'pozitivan' primer šefice West Ham-a, verovatno da bi se dobilo na izbalansiranosti članka, koje u potpunosti negiraju tvrdnje o nesposobnosti i ponašanju žena koje si izneo. Dalje se iznose opet podaci bez izvora istraživanja, a što je najvažnije, rezultati koji se spominju se ne upoređuju sa istim situacijama u kojima su akteri muškarci. Jedan od poslednjih pasusa uzima u obzir poteškoće uklapanja žena u muško okruženje što je i normalno - istorijski gledano žene su tek relativno skoro dobile ista prava kao muškarci (na papiru makar), a pritom se uz novu situaciju i dalje nose sa starim mentalitetom predrasuda prema ženama u poslu, primer čega smo videli i ovde na forumu.

Drugi link ne govori o manjoj sposobnosti žena, već o razlozima zbog kojih se žene ne guraju za unapređenje, ovaj quote najbolje ilustruje u kakvim se situacijama žene nalaze, i ja tu ne vidim ništa što potkrepljuje iznete tvrdnje da žene nisu sposobne da izvršavaju zadatke.
Both his reading of the literature and consulting experiences have convinced Ronald Burke, professor of organizational studies at York University’s Schulich School of Business, that women are less likely than men to put themselves forward for promotion if not fully convinced they are ready, he said.

Despite the fact that they are better educated and profess higher career aspirations than ever, women are still “less able,” he added, “to see themselves in more senior management roles than are men, given the ‘think manager-think male’ stereotypes that abound.”

“Women are aware that there are higher standards,” said Jennifer Berdahl, associate professor of organizational behaviour at the University of Toronto’s Rotman School, “so asking to go up for promotion is a riskier prospect. Basically, women want their competence to be completely unassailable when they go up for promotion, and after the promotion. So it’s a rational response.”
Šta bi ti, kao čovek od biznisa radije izabrao kao menadžera u svojoj firmi, mušku osobu kojoj je samo stalo do unapređenja bez obzira na zahteve i sposobnosti (unapređenje radi unapređenja), ili žensku osobu koja će prihvatiti unapređenje tek kad je 100% sigurna da je dorasla zadatku?

Treći link je samo nastavak prethodnog - spominje se comfort zone, ali ne na način koji si ti predstavio, u smislu da se žene plaše izazova i da ne mogu da se snađu u novim situacijama. Quote iz teksta zašto žene ne izlaze iz comfort zone:
In a word: perfectionism. Research shows that women are more likely than men to be perfectionists. "This perfectionist behavior can hold women back from answering a question, applying for a new job, asking for a raise, until they're absolutely 100 percent sure we can predict the outcome," wrote Jessica Bennett, co-editor of the Lean In Foundation, in a commentary for Time.
Ja bih u svojoj firmi više voleo perfekcionistu, nego na primer galamdžiju sa dobrim ličnim marketingom. Ostavljam mogućnost da drugi žele nešto drugo.

Sledeći link ne smao što potvrđuje sve što je navedeno u prethodnom, već sadrži u sebi i izjavu Ričarda Brensona o stereotipima i predrasudama sa kojima se žene susreću i traži da muškarci uzmu deo posla. Dakle, suporotno od onoga što si tvrdio.

Listu ne bih komentarisao jer sama po sebi ne znači ništa. Dokazuje da ima više uticajnih muškaraca, ali se ne upušta u razloge zbog kojih je to tako, a pritom bi se posmatrajući ovu listu moglo još svašta zaključiti. Na primer, da su Srbi nesposoban narod jer nema nijednog predstavnika na listi. Znamo da to nije tačno, ali eto, lista je takva.

Sledeći link se osvrće na probleme bullies-a u poslu i očigledno postoje specifični problemi sa kojima tek treba da nauče da se nose svi, radnici, šefovi, piholozi s obzirom na sve veći broj žena na različitim poslovima. Nigde eksplicitno ne piše da žene 'glupo razmišljaju', da psiholozi neće da rade sa njima, a pogotovu nigde ne piše da su žene nesposobne za izvršavanje zadataka. Uostalom, koliko je vekova bilo potrebno da se ispeglaju stvari u muškom poslovnom okruženju? Pritom, ni do dan danas nije sve rešeno. Treba biti fer i omogućiti ženama iste pozicije i isto vreme, pa onda komentarisati rezultate.

Poslednji link je na nivou prvog - opet, ne znam koliko si upoznat sa britanskom štampom, ali Daily Mail je tablod poznat po glupostima (poput gej gena ili kanabisa koji prouzrokuje šizofreniju), sve lepo piše na Vikipediji. Na sve to, u poslednjem pasusu se okreću i na 'drugu stranu' u problematici odnosa polova i zaključuju:
Even having a male boss may not be a huge help.
Professor Benenson said: ‘Because men often discriminate against women, it is unclear whether higher-ranked males could be more helpful.’
Nigde se opet ne navodi da su žene nesposbne za izvršavanje zadataka.

Poenta ovog posta nije flejm i nema za cilj da (opet) pokrene raspravu o 'vrednosti' muških, odnosno ženskih osoba. Ako je u ovom smislu neprikladan, molim moderatore da ga obrišu.

EDIT: Sad sam video Trojančev post u drugoj temi tako da molim moderatore da uklone ovaj post.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Post je odličan, idemo dalje
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions: