Auto sijalice

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Re: Auto sijalice

Post od dragan »

samo sto na ovom sajtu podaci za neka vozila nisu tacni. pogledaj za klio 3 rs, pise h1 u kratkim i h11 u maglenkama a to je pogresno...
na philips sajtu je tacno sve do sada sto sam gledao...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

dragan napisao:ja bih se malo umesao sa svojim iskustvima -
dakle, u istom faru na istom autu sam pored obicnih osram i philips sijalica isprobao sledece -
-philips extreme vision - pojacanje svetla po deklaraciji proizvodjaca 100 posto, boja je iao kod drugih obicnih sijalica, a svetlo je daleko jace. po meni najjaca sijalica na trzistu. milose i ja ih kao sto znas imam u dugim i tu ce ostati i pored svih ostalih...
-osram nightbreaker - pojacanje svetla 90-100 posto, subjektivno su dosta jace od obicne sijalice, za nijansu belje i nesto slabije od philips extreme vision. na kliju 2 mi u dugim rade vec 5 godina....
-philips diamond vision - pojacanje 60 posto ( dakle sijaju jace od obicne sijalice ), 5000K, svetlost je boje xenona, ali sam ih na kraju izvadio jer sam probao-
-philips crystal vision - 4300K, pojacanje 60 posto, posle visemesecnog koriscenja blue visiona, sa kojima sam bio zadovoljan, objektivno jedino ova sijalica daje lepsu svetlost uz odlican intenzitet iste, boja je najbliza beloj, i nadalje cu nastaviti da njih koristim u kratkim svetlima...
-blue vision - 4000K, pojacanje 60 posto, vidno belja i jaca svetlost od klasicne sijalice, ali ukupni utisak ipak nesto slabiji od CV.
-osram cool blue - slicne blue visionu, vrlo, jedino losije po trajnosti ( u starom kliju cesto menjane, na par meseci, kasnije su blue vision u istom autu trajale nekoliko puta duze )...

dakle, sad su u RS-u CV u kratkim i XV u dugim, najbolja kombinacija posle dosta experimentisanja...sa DV auto izgleda mozda i najlepse ( zavisi od ukusa ) ali bolje se vidi ovako, pogotovo po mokrom...

fora sa DV je sto filter kojim su premazane propusta najvise plavi deo spektra ( najvise frekvencije ) i tako daje utisak plavicastosti na ustrb restrikcije ostalih tal. duzina i time realno i smanjenja ukupne kolicine svetlosti na putu...
eto, ukratko...
Sve razumem osim toga sta ce ti duga svetla jaca od obicnih (tacnije sa obicnim sijalicama)?
Na Civicu i DV na dugim ubijaju koliko su jaka - bar dok su farovi novi :)

Na Astri su obicna duga svetla bila vise nego dobra, mada ih pored xenona nisam ni koristio, tj. vrlo retko.

Ono sto sam primetio na Civicu je da su maglenke dosta manje upotrebljive od maglenki na Astri. Previse su jake i po gustoj magli prave slican problem onom koji prave dugacka svetla - bljeste previse.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pa i kratka bi uzeo sto jaca,samo da su bela i da lepo izgledaju,a Extreme je zut i zato ga nije stavio u kratka...
Zasto ne bi stavio sto jaca svetla,nebitno da li duga ili kratka...?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Zato sto su zuta i ruzna :) i ne uklapaju se uz oborena bela, a za dugacka nema potrebe da budu toliko jaka.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Slabe sjajne sa kojima si totalno moderna mačka ili žute koje dobro sijaju? Žute, bitniji je osvetljen put i da vidim rupčage po istom. Ako imaju bele jake onda omogu bele.
Ako krenemo da gledamo koja su lepša i koja lepše sijaju... onda bolje da se krene od celog auta, bolje promeniti ceo auto da se skroz bude picikat i moderan nego auto kocka a sijalice sijaju ko disko.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Ja i jesam krenuo od celog auta :mrgreen:

p.s. Salim se, naravno, nego 3 godine sam vozio xenone na Astri i ne mogu nikako da se naviknem na zuta svetla :( Ruzna su mi i to je jace od mene - koliko na spoljasnjosti auta, toliko i projekcija na putu.
Poslednja izmena od Delija u 05 Jun 2012, 19:46, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Bitno je da nije pola auta (vw polo) :D
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
markosvaba
Banned
Reactions:
Pridružio se: 30 Maj 2012, 18:55

Post od markosvaba »

Drug ima ovakvog mondea
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... pHo8fmPP3Q

Oce da ugradi xenon, jel na njega ide canbus ili ne?
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:

Post od dragan »

Delija napisao:
dragan napisao:ja bih se malo umesao sa svojim iskustvima -
dakle, u istom faru na istom autu sam pored obicnih osram i philips sijalica isprobao sledece -
-philips extreme vision - pojacanje svetla po deklaraciji proizvodjaca 100 posto, boja je iao kod drugih obicnih sijalica, a svetlo je daleko jace. po meni najjaca sijalica na trzistu. milose i ja ih kao sto znas imam u dugim i tu ce ostati i pored svih ostalih...
-osram nightbreaker - pojacanje svetla 90-100 posto, subjektivno su dosta jace od obicne sijalice, za nijansu belje i nesto slabije od philips extreme vision. na kliju 2 mi u dugim rade vec 5 godina....
-philips diamond vision - pojacanje 60 posto ( dakle sijaju jace od obicne sijalice ), 5000K, svetlost je boje xenona, ali sam ih na kraju izvadio jer sam probao-
-philips crystal vision - 4300K, pojacanje 60 posto, posle visemesecnog koriscenja blue visiona, sa kojima sam bio zadovoljan, objektivno jedino ova sijalica daje lepsu svetlost uz odlican intenzitet iste, boja je najbliza beloj, i nadalje cu nastaviti da njih koristim u kratkim svetlima...
-blue vision - 4000K, pojacanje 60 posto, vidno belja i jaca svetlost od klasicne sijalice, ali ukupni utisak ipak nesto slabiji od CV.
-osram cool blue - slicne blue visionu, vrlo, jedino losije po trajnosti ( u starom kliju cesto menjane, na par meseci, kasnije su blue vision u istom autu trajale nekoliko puta duze )...

dakle, sad su u RS-u CV u kratkim i XV u dugim, najbolja kombinacija posle dosta experimentisanja...sa DV auto izgleda mozda i najlepse ( zavisi od ukusa ) ali bolje se vidi ovako, pogotovo po mokrom...

fora sa DV je sto filter kojim su premazane propusta najvise plavi deo spektra ( najvise frekvencije ) i tako daje utisak plavicastosti na ustrb restrikcije ostalih tal. duzina i time realno i smanjenja ukupne kolicine svetlosti na putu...
eto, ukratko...
Sve razumem osim toga sta ce ti duga svetla jaca od obicnih (tacnije sa obicnim sijalicama)?
Na Civicu i DV na dugim ubijaju koliko su jaka - bar dok su farovi novi :)

Na Astri su obicna duga svetla bila vise nego dobra, mada ih pored xenona nisam ni koristio, tj. vrlo retko.

Ono sto sam primetio na Civicu je da su maglenke dosta manje upotrebljive od maglenki na Astri. Previse su jake i po gustoj magli prave slican problem onom koji prave dugacka svetla - bljeste previse.
i klio i fokus imaju odlicna duga svetla ( realno, tesko je naci auto novije proizvodnje kome su losa ) ali ja ih bas retko koristim, i shvatio sam da mi za duze voznje vise prija svetlost CV-a...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Par vas je trazilo slike farova sa Diamond Vision sijalicama - ovde ima nekoliko verovatno korisnih, doduse na dnevnom svetlu.
viewtopic.php?f=2&t=989

Slika
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:

Post od dragan »

nocu je malo drugacije...
inace, par ljudi me je u poslednjih par dana pitalo jesam li stavio xenone u kratka ( u njima su mi crystal vision )...
verujem da postoje razlike od fara do fara ( na fokusu malo to sve drugacije izgleda kad stavim ) ali na kliju su definitivno najbolje CV...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Nocu deluju jos vise belo, ali to tesko moze da se slika bez bas dobrog aparata. Preko dana obicne zute sijalice izgledaju bash bezveze, dok nocu deluju malo svetlije.

Probao bih CV kad ih vec toliko hvalis kad riknu ove DV, al' posto vec imam rezervni par - sacekace malo - nadam se bar godinu dana :)
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:

Post od dragan »

da, nocu sve izgleda za klasu vise u kelvinima...
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ko zeli da proba BOSCH 50+ sijalice, ima ih firma TRIGEMA. Ja sam rezervisao 2 kom.
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Post od djiuliju »

A koliko to kosta? Juce sam promenio prvu sijalicu od kad vozim megana, i videh da je bila Bosch. Trajala godinu i po kod mene i ko zna koliko pre toga
Odgovori