Ja samo da kazem da je glupost kupiti novu, a kupuje se tehnologija iz 90ix, kvalitet diskutabilan. I mislim da je njena prohodnost vise na nivou legende, kao sto se i golf 2 npr ne kvari itd. Bio sam sa njom kao suvozac u par prilika u kom me bas i nije odusevila.
Vozio sam kao sluzbenu jedno vreme 2014 godiste. A takodje pre toga i 2010 bez serva
Ova bez serva je katastrofa, kamion ima laksi volan. Ne moze da se povata na asfaltu sa fabrickim gumama kad sedne cetvoro.
Grejanje radi non stop tj ne moze da se ugasi

I na ovoj 2010 i na 2014

Na ovoj novoj sa 40 000 km predjenih pocela vec da zuti, tj pokazuje koroziju na spoju krova, pragova.... Pozadi mesta jedva za dvoje, a vozio sam se i pozadi kao peti, muka ne vidjena pogotovu kad predjes preko rupe a onaj kos ti se nabije u bubreg...
Za pohvalu je motorce koje po ravnom putu ne povlaci lose, ali kao i sve lade radi vise kao dizel do 4000 o/min ima nesto momenta i snage, posle slabije. 160 km/h je terao kolega, doduse na nizbrdici po autoputu u uizgradnji

Ali kad se tera van puta vidi se da joj fali snage, recimo nas cetvoro uz brdo tesko ka nekom kamenolomu vozim ljude na poziciju, nagib ne znam koji je je ali veci nego sto ima inace pod asfaltom, ali tuda kamioni idu doduse prazni. Na odredjenim krivinama iako ga pripremim dobro znaci pun gas petom sporom, kako ide uzbrdo na vreme vracam u nize, i na 3 krivine u drugoj spooroj se pridavi skroz, i mora u prvu....
Dobra prica u svemu ovome je potrosnja oko 12 litara proseka na 100 km, od cega je 30ak km penjanje uz brdo u gore opisanim uslovima. Stara sto je bila 2004 je gutala po 15 i vise litara plina.
Takodje ova 2014 je udobnija za nijansu, i osetno stabilnija.
E druga prica je kad se kupi polovna, za dosta manje para i ako opet dobro drzi cenu, uz jeftino odrzavanje obavlja posao za koji je namenjena.