Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od AcaKayak »

Uroš S. napisao:Svaka čast na postu fq400.

Za šta svaka čast? Za to što je okrenuo priču da sam ikada rekao da su žene manje sposobne a rekao sam da su slabiji timski igrači? I onda linkove o timskom duhu okreće kako ne govore o sposobnosti a naravno da ne govore kad niti su traženi za to niti je to moje mišljenje.

Link sa listom uspešnih ljudi se odnosi na to što je Laki stavio listu najcenjenijih žena a ja kasnije napisao da su ipak na pozicijama političara, direktora, profesora i doktora manje zastupljene?

I sad na osnovu toga on okrene moje reči da sam ja rekao da su nesposobne, ja to iskuliram, a ti, glavni podjebač iz prikrajka u poslednje vreme sad kao nešto podržavaš? Kao da ti okačiš post o sudiji a ja napišem pa zašto bi doktor morao da završi pravo?
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Aco, ukljucio si se u pricu ko je autoritet u kuci sa sumnjivim konstatacijama o zenama u biznisu i sportu, pa si bio u fazonu da te bole djoka da trazis linkove, pa si onda nasao linkove koji realno govore nista, i sad kad ti covek jos analizira sta tu ne valja, sad ti i to smeta? Evo ja te uopste vise ne shvatam, ni sta pricas ni razloge zasto i kakve to sve veze ima sa temom.
Da ne ispadnem podjebac iz prikrajka, otvoreno ti kazem da si postao nesnosan i neprijatan za citanje, pa se drndaj ako ti je volja.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

A i zna se kome svaka čast :)
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Velja-bot - 10 points

Total:1250

:kezo:

Naravno i ja se pridružijem čašćenju zna se već koga...

Znači... M.M. - 10 points ;)

Edit:
Veljo, kol'ko ono poena treba za subvencionisani kredit? :D

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

da ne bih presipao iz šupljeg u prazno, ja nisam nikada rekao da su žene manje pametne, vredne, sposobne ili nešto u tom smislu.

Rekao sam da imaju manje šanse za napredak, manji autoritet, da ne vole saradnju sa drugim ženama i da imaju problem sa izlaskom iz zone komfora.

Naravno da me boleo djoka da tražim linkove za to, ni ja od nekog rugog ne tražim da mi argumentuje sve linkovima, al ajd kad više ljudi zapne onda ok. Plus na fonu nisam lud da idem copy paste, treba mi pola sata dok sve pogledam.

Za tebe ne mislim da podjebavaš sa strane jer se obratiš meni. Uroš već neko vreme indirektno podjebava moje izjave ne pominjući me, recimo u temi o busevima je napisao kako su loši busevi kad neki tvrde da nam je Siniša Mali veliki stručnjak i tako taj fazon koji sam iskulirao par puta ali više neću.

Tako i ja mogu da trljam nos njemu kako je bitno obrazovanje kad za Sinišu pričaš da nema pojma a završio jedan od najboljih Američkih univerziteta i bio tamo na stipendiji sve vreme, ali me realno mrzi. Jedini put kad mi je bilo šta normalno napisao u poslednjih mesec dana je bilo to d ga preporučim u firmi za advokate, sem toga me konstantno podjebava, ja samo ne znam jel treba da se pravim lud ili šta već?

I da ne krećemo džabe o doktoratu Siniše sada (neko će se već javiti) za koji naravno da smatram da je sramota, takođe se i slažem da je bzvz u politici, na ovaj deo biografije sam mislio:

Siniša Mali je rođen 25.08.1972. godine u Beogradu, gde je završio osnovnu školu i diplomirao i magistrirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.
U februaru 1998. godine je magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, smer marketing, na temu “Trgovinske izložbe kao instrument promocije preduzeća”. Magistrirao na Washington University u St. Louis-u, SAD, smer finansije.
Radio u investicionoj banci Credit Suisse First Boston u Njujroku, gde je bio zadužen za poslove kupovine i prodaje preduzeća. Pre toga, Siniša je proveo ĉetiri godine kao rukovodilac u jednoj od ĉetiri najveće konsultantske firme Deloitte & Touche, dve godine u Pragu i dve godine u Beogradu, gde je radio na poslovima privatizacije, kupovine i prodaje preduzeća, restrukturiranja i konsolidacije, poslovne analize.

Ali evo, ja odmah kažem da ne bih o njemu već sam samo naveo kao primer koji sam tada prećutao. Nije uopšte bitno kakav je on stručnjak, već konstatacija kako prozivaš nekoga ali onako kao diskretno. Na nivou Vlade otrpilike.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Svaka čast za to što ti je(ne samo tebi nego uopšte) pokazao šta je diskusija i kako se to radi, toga ti elementarno fali iako reče da si bio ne nekom kursu s tim u vezi. Na to nemaš šta da mu odgovoriš nego treba da kažeš jbg, ipak imam još mnogo da učim. Ali ne, od kad su pročitao dve knjige i počeo praksu postao si najpametniji. A veruj mi, daleko si. Plusiram da si postao nesnošljiv za čitanje, uživo još kako, ali i ono veče kad smo sedeli svaku temu si skretao na jednu stranu, brojevi, izveštaji, strani časopisi, koga boli kurac.

Pa ti sad mož se duriš, ali ja bih stao i zamislio se malo.
Mada to sam ja, na žalost, mislim da se to tebi neće desiti.
Poslednja izmena od Uroš S. u 02 Avg 2015, 19:41, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

@AcaKayak

Postovi su na žalost obrisani, ali eksplicitno si tvrdio da su žene manje sposobne, da glupo razmišljaju (zbog čega psiholozi ne vole da rade sa njima) i da ne mogu napredovati u poslu u odnosu na muškarce. Konkretno si tvrdio da iz comfort zone ne izlaze zbog nemogućnosti prihvatanja izazova i straha od nepoznatog, dok si posle sam postavio link u kome je to demantovano i da je razlog nenapuštanja comfort zone potpuno drugačiji.

Definitivno postoji problem bullying-a od strane ženskih menadžera, i to nije ništa čudno - samo dokazuje da žene mogu biti ista go*na kao muškarci što niko nije ni sporio. Nemoj misliti da ja smatram da su žene bolje u bilo kom smislu, aposlutnog sam mišljenja da kako mogu biti jednake u pozitivnim stvarima, tako su nažalost podjednako sposobne u negativnim stvarima. Predrasuda je imati mišljenje da će žena zato što je 'nežniji pol' ili biološki predodređena da bude majka (nosi i rodi potomstvo) biti išta milosrdnija, dobroćudnija ili manje agresivna.

Što se tiče Forbsove liste, pa i predrasuda uopšte, možeš na stvar gledati i na sledeći način - ti si, ako se ne varam, sportista i to uspešan. Koliko na ovoj listi konkretno ima profesionalnih sportista (što ti jesi, ili si bio)? Ukoliko ih ima malo, a ima ih, da li to znači da ti nisi sposoban da jednog dana budeš na toj listi? Ja mislim da ne znači, svi imaju ili bi morali imati podjednake šanse za uspeh.

Nemoj ovo da shvatiš kao svođenje rasprave na lični nivo, jer to nije. Samo pokušavam da objasnim da se svakome, ali baš svakome može naći razlog za predrasudu - poreklo, nacionalnost, religija, rod, afiniteti, materijalno stanje, fizički izgled, ubeđenja, životni stil, posao... Biti čovek znači i izdići se iznad toga i videti ono pravo i iskreno u ljudima za šta je potrebno vremena i volje. Nekad će to biti dobro, nekad loše, ali nikad neće zavisiti od toga da li je taj neko muško, žensko, musliman, gej, Vagenovac, Tojotaš, 'dizelaš' ili 'benzinac', fan Epla ili Tesle.

Iskreno se iznenadim svaki put kada u Srbiji naletim na ljude sa predrasudama zato što bi oni sami morali da najbolje znaju kako je biti sa one strane predrasuda. Zvuči idiotski, znam, ali opet, posle svega što su ljudi u Srbiji doživeli (pa nek je i svojom krivicom) izgleda mi neverovatno da su u stanju da to prirede nekom drugom.

Poenta je da si u pravu - ali samo za neke žene, odnosno za neke muškarce. Nikako za sve i nikako u proseku.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Uroš S. napisao:Svaka čast za to što ti je(ne samo tebi nego uopšte) pokazao šta je diskusija i kako se to radi, toga ti elementarno fali iako reče da si bio ne nekom kursu s tim u vezi. Na to nemaš šta da mu odgovoriš nego treba da kažeš jbg, ipak imam još mnogo da učim. Ali ne, od kad su pročitao dve knjige i počeo praksu postao si najpametniji. A veruj mi, daleko si. Plusiram da si postao nesnošljiv za čitanje, uživo još kako, ali i ono veče kad smo sedeli svaku temu si skretao na jednu stranu, brojevi, izveštaji, strani časopisi, koga boli kurac.

Pa ti sad mož se duriš, ali ja bih stao i zamislio se malo.
Mada to sam ja, na žalost, mislim da se to tebi neće desiti.
Izvini, ali ja stvarno nemam nameru da se javno prepirem šta uživo pričam kad se vidim s nekim.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Transformativni dream builder coach - zvuci kao moj posao iz snova

Ako smemo da kazemo pod pretpostavkom slobode govora da su zene nesposobnije ili gori ljudi od muskaraca jer rade ovo I ono, onda mozemo da kazemo I da su crnci gori od belaca ili Srbi od ostatka sveta je rade ovo I ono. Zamislite se nad time.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Ima dobrih stvari koje do ri instruktori za komunikaciju mogu da pokazu. To sto se ja debilisem po forumu nema veze s ovim niti s tim sta radim uzivo u kokim situacijama. Mislim da je svakako korisna stvar, kao i NLP.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Na naslovnoj strani : učestvije?
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Sada htedoh da napisem to :D

Aco, slazem se sa Rakhilom i Urosem nazalost, dosta si se promenio i to vecinom ne na dobro. Meni ni iz dzepa, ni u dzep, ali ces ti najebati zbog toga.
Meni kada je Vujadin u jednoj poduzoj raspravi, pa cak i prozivanju, napisao slican post, koji mozda i nije bio 100% tacan, ja sam mu aplaudirao, jer mi je otvorio novi pogled na tu temu.
Nemoj biti nabedjeni lik, koji sve van svog misljenja, tera u kurac, a na putu si da to postanes.
Razmisljaj malo, pre nego sto nesto napises/kazes i razmisljaj kako ce to drugi da dozive, ako zelis sa nekim da ucestvujes u razgovoru, a ne patkometriji i nabedjivanju.

Evo, ja se nadam da je dovoljno sto smo nas trojica, koji sigurno nemamo nista protiv tebe, to primetili, da bi i ti o tome razmislio.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

:)
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Stvar godina. Srećom, što kaže Heinz, ako koza laže, log ne laže. Pogledaj, Heroj, svoje postove pre koju godinu :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Odgovori