Prodaće autosasa lbg napisao:Trojanac sta ces ti uraditi sa svojim zimskim gumama kad padnu na 5 mm recimo...bacices ih ili ces ih jedno leto jos voziti?

Oni na koje sam ja mislio nisu u Jugićima, već u Audijima, novijim Sitroenima, raznim SUV-ovima, pa i dobar deo u lakim dostavnim vozilima. Njihove zimske gume su mi upadale u oči ili zato što je dobar auto, ili zato što guma izgleda dobro i ima dobru/lepu šaru, kao što su Continental TS 810 (koju sam video na Audiju A6 starom cca. 2 godine), ili Alpin A4 na Sitroenu C5. Da ne spominjem gomilu Fijata, Opela, Nisana itd. Ti likovi mi nisu jasni. Dovoljno je prošetati bilo kojom ulicom i zagledati parkirane automobile - dobar deo ima zimske gume, i to nove, sa dobrom šarom.
Opet kažem, nije mi jasno kako se vlasnicima isplati da voze takve gume, pošto sigurno imaju makar letnje koje su dobili uz auto. Da ne spominjem bezbednost, ili osećaj u vožnji (ok, ovo je subjektivno, ali ja jednostavno ne volim zimske gume na suvom/toplom jer su mekše i obično bučnije).
Kad vidim natrulelog Jugića, Keca ili Ladu, jasno mi je da ne može imati nove/odgovarajuće gume, i one su samo jedan od problema na takvim automobilima.