Slatkiši & čokolade & kremići :)
Re: Slatkiši & čokolade & kremići :)
http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?y ... id=1023215
Australija: Ostanite mirni...nestalo je Nutele
Nemojte da poludite, ali bićemo kratki sa Nutelom neko vreme...
Ovako mediji prenose vest da je došlo do nestašice ovog omiljenog namaza u Australiji.
Ferero je potvrdio da je Australija naručila Nutelu iz Italije, a tegle će stići na police u narednim danima. U Australiji poručuju da nije još vreme za uzbunu i da se krem očekuje za desetak dana.
Do nestašice je došlo zbog navika tamošnjih pekara koji ovaj namaz stavljaju u gotovo sve svoje proizvode, a kupci ih rado kupuju.
Iako je nestašica za sada zvanično objavljena samo u Australiji, činjenica je da se zalihe lešnika iz dana u dan smanjuju pa situacija u kojoj bi moglo doći do nestašice Nutele širom sveta nije potpuno nemoguća.
Podsetimo, kako smo nedavno pisali, berba lešnika u Turskoj je zakazala ove godine zbog mraza koji je oštetio biljke, zbog toga se očekuje da će cena lešnika skočiti i preko 66 odsto, a to bi moglo da dovede i do poskupljenja Nutele jer je i lešnik sastojak krema.
Lešnik je u poslednjih godinu dana u proseku poskupeo 65 odsto, a u poslednjih mesec dana još za 7,7 odsto.
Zavisnici od Nutele su u strahu od mogućeg divljanja cena kako Nutele tako i drugih slatkiša u kojima su ti orašasti plodovi.
Australija: Ostanite mirni...nestalo je Nutele
Nemojte da poludite, ali bićemo kratki sa Nutelom neko vreme...
Ovako mediji prenose vest da je došlo do nestašice ovog omiljenog namaza u Australiji.
Ferero je potvrdio da je Australija naručila Nutelu iz Italije, a tegle će stići na police u narednim danima. U Australiji poručuju da nije još vreme za uzbunu i da se krem očekuje za desetak dana.
Do nestašice je došlo zbog navika tamošnjih pekara koji ovaj namaz stavljaju u gotovo sve svoje proizvode, a kupci ih rado kupuju.
Iako je nestašica za sada zvanično objavljena samo u Australiji, činjenica je da se zalihe lešnika iz dana u dan smanjuju pa situacija u kojoj bi moglo doći do nestašice Nutele širom sveta nije potpuno nemoguća.
Podsetimo, kako smo nedavno pisali, berba lešnika u Turskoj je zakazala ove godine zbog mraza koji je oštetio biljke, zbog toga se očekuje da će cena lešnika skočiti i preko 66 odsto, a to bi moglo da dovede i do poskupljenja Nutele jer je i lešnik sastojak krema.
Lešnik je u poslednjih godinu dana u proseku poskupeo 65 odsto, a u poslednjih mesec dana još za 7,7 odsto.
Zavisnici od Nutele su u strahu od mogućeg divljanja cena kako Nutele tako i drugih slatkiša u kojima su ti orašasti plodovi.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- Nikolaa
- Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
- Garaža: Reasonably Priced Car
ako nisi bio nemoj ni da idesbranja napisao:Jel neko isao u Sugar and Spice?

sem prepucanog prostora nista drugo kvalitetno neces naci tamo

Odlicne su palacinke idi Branjo slobodno.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
I meni se parlomada svidelo, pogotovo neka sa mlevenim mesom i besamel sosom, ako se dobro secam, mada su cene jake, pa ce neko malo racionalniji ipak traziti vise 
Sent from my Sony

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Nikolaa
- Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
- Garaža: Reasonably Priced Car
Palacinke su pristojne, ali su realno ispod proseka(to sto je u bgu izbor sto se tice americkih palacinki nikakav je druga stvar), porcije su jadne, a cene su neskladne, da ne kazem bezobrazne, u odnosu na kvalitet/kvantitet.
A da, ne znam kakav sada sladoled koriste, jer sam samo jedanput bio, ali tada je bio tipa najjeftiniji zamrznuti premia porodicni sladoled.
A da, ne znam kakav sada sladoled koriste, jer sam samo jedanput bio, ali tada je bio tipa najjeftiniji zamrznuti premia porodicni sladoled.
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Onda nista. Bolje da napravim sam oblande sa kiselom pavlakom
Jel neko probao?
Poslato sa Lumia 925

Jel neko probao?
Poslato sa Lumia 925
- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
U poslednjih 5 nedelja ovo mi je 10a kofica.
Inače trenutno je na sniženju sa 690 na 490 dinara u Maxi-iju.

upload picture
Inače trenutno je na sniženju sa 690 na 490 dinara u Maxi-iju.

upload picture
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
- branja
dobro si rekao da je na snjizenju
a rekao sam da cu nedelju dana bez slatiksa.

a rekao sam da cu nedelju dana bez slatiksa.
Vrv je u svakom maxiju, evo kod mene isto na snizenju
Btw, svi sladoledi su na popustu
- branja
U Maxiju na popustu, a u Tempu jokblaugrana napisao:Vrv je u svakom maxiju, evo kod mene isto na snizenju

I ja kupih Ben od vanile u Tempu i bio je 660 valjda.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.