Cena servisa

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
half man
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 14:17
Garaža: Passat b8 ,Infiniti Fx30d S

Re: Cena servisa

Post od half man »

Hvala svima na odgovorima.
@ljubitelj ,meni je receno da on pusta ulje unutar cilindra ili te membrane,nije nista skidano jer nije imao vremena. Pretpostavlja da je membrana ostecena od tog ulja pa je zato predlozio zamenu. Krpljenje,zamena gumica i takve poslove mislim da oni nece da rade... Ja ovako sto vidim kad dignem haubu,ne vidim nigde kapanje ulja ili bilo kakvo ostecenje,membrana s ove strane je kao nova,u odnosu na neke koje sam vidjao na slikama i koje su zesce ostecene.

Ja kola vozim normalno,on gubi ulje pomalo ,uglavnom kad stoji duze,ja dospem i vozim dok ne nadjem najbolje resenje.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

A lepo su ti govorili da uz'eš Mečku...
Korisnikov avatar
half man
Reactions:

Post od half man »

Definitivno sam odlucio da je sledeca Mecka :mrgreen:

I to A250 sport!
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: Cena servisa

Post od dag81 »

Nije bas preporucljivo da se vozi normalno sa neispravnim kocnicama koje mogu da zveknu skroz u bilo kom momentu.

Odvezi ti to do neke starije radione da ti to nameste, ili do radione gde radi gazda a da nije spjsi.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ako pusta unutar cilindra onda se nikada ulje ne gubi i time se nikada ne doliva. Samo ne rade kocnice.
Ako se dolvia ima samo jedno mesto gde moze da pusta, O gumica na pocetku (ili kraju kako se gleda) klipnog mehanizma, kao na slici.

Zamena O gumica je rutinski posao za nekoga ko se zove majstor, auto servis. Nije nikakvog krpljenje gumice u pitanju, vrsi se zamena novim delom.
I popravka je trajna, bezbedna uz uslov da sam cilindar nije mehanicki ostecen a sto se lako vidi pri samoj demontazi. Ako je ostecen onda se baca, mada je to vrlo retko jer su gumice mnogo meksi materijal.

Kao kada se menja kociono crevo. Zbog creva se ne menjaju zajedno u paketu kljesta, diskovi i plocice...

Ovi moderni monteri/ demonteri koji nista ne popravljaju vec samo menjaju sklop iz kutije su verovatno neupotrebljivi za slucaj popravki.
Membranu servo uredjaja pokrece vazduh, ona je dovoljno daleko od glavnog kocionog i nema direktnog dodira sa njim da bi uopste ulje stiglo.
A ako je ostecena jasno se cuje sistanje vazduha koji curi kroz nju.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

I meni liči na tu situaciju. Tako je sad normalno.
Korisnikov avatar
half man
Reactions:

Post od half man »

ljubitelj napisao:Ako pusta unutar cilindra onda se nikada ulje ne gubi i time se nikada ne doliva. Samo ne rade kocnice.
Ako se dolvia ima samo jedno mesto gde moze da pusta, O gumica na pocetku (ili kraju kako se gleda) klipnog mehanizma, kao na slici.

Zamena O gumica je rutinski posao za nekoga ko se zove majstor, auto servis. Nije nikakvog krpljenje gumice u pitanju, vrsi se zamena novim delom.
I popravka je trajna, bezbedna uz uslov da sam cilindar nije mehanicki ostecen a sto se lako vidi pri samoj demontazi. Ako je ostecen onda se baca, mada je to vrlo retko jer su gumice mnogo meksi materijal.

Kao kada se menja kociono crevo. Zbog creva se ne menjaju zajedno u paketu kljesta, diskovi i plocice...

Ovi moderni monteri/ demonteri koji nista ne popravljaju vec samo menjaju sklop iz kutije su verovatno neupotrebljivi za slucaj popravki.
Membranu servo uredjaja pokrece vazduh, ona je dovoljno daleko od glavnog kocionog i nema direktnog dodira sa njim da bi uopste ulje stiglo.
A ako je ostecena jasno se cuje sistanje vazduha koji curi kroz nju.
Da li si video u tekstu o opozivu da se navodi da ulje curi iz cilindra u booster ? Ti rece da je to udaljeno i da nije moguce da tamo stigne.. Koji problem moze da napravi ?
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Nigde ne pise da curi na membranu.
Booster nije membrana. i Pise da moze da curi u njega, kao mogucnost ne i kao obaveza.

A ono sto spaja glavni kocioni i servo je metaljna sipka. Sama membrana je udaljena duboko unutar kucista serva i pri tome stoji vertikalno dok je glavni kocioni cilindar obicno horizontalno postavljen vam samog serva.

Pogledaj sliku unutrasnjosti nekog servo pojacivaca.

Ono sto si propustio u mom tekstu, servo prvo treba pregledati da li je ostecen a ne menjati sa unapred pretpostavkom da ga je kociona tecnost "pojela" mehanicki.

Servisu je naravno lakse da ti kaze da promenis sve, i dali su cenu za koju misle da je adekvatna.
Na tebi je da procenis i opredelis se za receno iz servisa ili za moj predlog provere stanja ili za nesto trece.
Korisnikov avatar
half man
Reactions:

Post od half man »

Ma ja cu tebe svakako poslusati,mislim da si mi dosta pomogao i hvala ti . Danas teram u Trio da pogledaju sta i kako.

Secam se tacno da mi je u servisu rekao-"ne znam koliko je membrana ostecena " sto u prevodu moze da znaci da nije uopste ostecena..
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Bolje vise pregleda pre odluke. Drugacije je preko tastature generalno o necemu a tek kada se vidi uzivo pravo stanje moze se preciznije odrediti sta dalje.
Vrlo je verovatno da se moze srediti za manje para od onih koje su prvobitno trazene.
Korisnikov avatar
Blackshadow
Reactions:
Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS

Post od Blackshadow »

Ja sam imao slučaj da mi ulje iz kočionog sistema dopre do serva i to više puta, doduše stariji modeli su u pitanju, audi 80 i 100.
Kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti!
Korisnikov avatar
half man
Reactions:

Post od half man »

Juce sam posetio Trio,ishod je sledeci-momak je skinuo ceo cilindar i rasklopio ga da vidi u kakvom je stanju,registrovao je da je ta jedna gumica stradala i da je za zamenu,takodje ulja je bilo i u tom booster-u. Izvadio je ulje iz njega i oprao ga,cini se da nije ostecen. Samo gumice da se poruci nema,cak su i oni uzeli gumicu i otisli do prodavnice koja se bavi time,medjutim odgovarajuce nema.
Zakljucak: porucio sam komplet novi cilindar i zamenicu komplet sve.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Je l bar cifra normalnija?

nemoguće da nema samo gumica i da ćeš zbog nje menjati ceo cilindar, suludo

http://www.rekordmegano.com/o-ring-gumice-brtve/
http://www.tigarcvijanovic.com/index.ph ... &Itemid=53
http://www.higum-m.co.rs/

bar tih proizvođača gumenih stvari ima po Srbiji..
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
half man
Reactions:

Post od half man »

Sigurno bih mogao ja to da iskopam,ali ja stvarno nemam vremena da se bavim time i da "budzim" .. Uzecu novi cilindar pa nek je sa srecom,sigurno da je i onaj malo propao zbog tog ulja,ne bih da posle bude -e ne valja jos nesto.. Ako razumete sta hocu da kazem..

Uglavnom hvala svima,javljam se kad stigne deo i kad se uspesno sve zavrsi ako Bog da :)
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Bax će sad da se samoubije.
Odgovori