Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Re: Dobro veče

Post od Rakhil »

Pa kad su sva izvlacenja namestena, to svako zna :mrgreen:
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

:kezo:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

TDI napisao:Meni bi u skorije vreme trebalo da stigne kazna za prekoracenje brzine. Ali nesto ne verujem da sam te srece da me zaborave. Naprotiv, da stave u bubanj sve nas ovde kojima bi trebalo da stigne neka kazna, mislim da bi mene prvog izvukli. :kezo:
To nema veze sa neplacenim parkingom sto i nije kazna.
Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Post od Mares »

Potrebna mi je preporuka kakvu sajlu za vucu da kupim a da nije neka osnovna koja ce mi puci kada mi zapravo zatreba.

Prosle nedelje se zaglavio na plazi pa me lik izvuko, ali mi je tada pukla fabricka sajla, te sad hocu da uzmem novu.

Oni neki najobicniji (i najjeftiniji) kanapi mi ne izgledaju bas pouzdano.

Secam se da sam davno video neku sajlu koja u sredini ima kao neki feder (osigurac) koji sluzi da obezbedi bolje zatezanje prilikom vuce, to mi se bilo svidelo. Mada bi najvise voleo da imam krutu vezu za kola, ima li to negde da se nabavi (moze i polovno ako je novo skupo)?

Drug ima, doduse, rucno pravljenu krutu vezu za kola i strava je, em moze da se lepo rasklopi i stane u gepek, em je super za vucu.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Ako ne insistiras bas na sajli obavezno kruta veza. Nova nije skupa, ima po radnjama i na kp, radi posao odlicno provereno vise puta, ja imam dve i obe su se naslepale samo tako, kome god sam pozajmio odradila je posao
Mares
Reactions:

Post od Mares »

Ma kakva sajla, samo kruto volim :mrgreen:

Evo sad pogledao na KP, nasao sam dve...kako ti se cine ove varijante:

http://www.kupujemprodajem.com/big-photo-22645926-1.htm

http://www.kupujemprodajem.com/Ruda-za- ... d=20627782

Nije mi pre bilo potrebno pa nisam ni znao da postoje i za kola krute veze kao "standardna" resenja...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Ja imam ovu levu na slici.

p.s. Prebaciću posle ove postove u temu za preporuke
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Rakhil napisao:Pa kad su sva izvlacenja namestena, to svako zna :mrgreen:
:D
Veruj mi da nisam upoznao čoveka koji je kuratije srece od mene samog. :glavomuzid:
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Mares napisao: Oni neki najobicniji (i najjeftiniji) kanapi mi ne izgledaju bas pouzdano.
To je upravo najpouzdanije i najudobnije za upotrebu. Obicno su pravljene za vucu 3500kg pa zadovoljava prakticno sve situacije.
Takvo je moje iskustvo.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Mares napisao:Nije mi pre bilo potrebno pa nisam ni znao da postoje i za kola krute veze kao "standardna" resenja...

Kako da ne, nekada davno takve je radio je Fadip Bečej.
Poslednja izmena od methane.master u 05 Avg 2015, 19:06, izmenjeno 1 put ukupno.
Širim haos!
Mares
Reactions:

Post od Mares »

@ljubitelj ... ja bas imam suprotno iskustvo (govorim o onim jeftinijim varijantama sto ih vecina ljudi kupuje). Mozda je ono deklarisano na vucu do 3,5t ali kad treba da povuce (narocito ako si negde zaglavljen) puca samo tako, te se pokaze da je totalni promasaj.

Mozda su neka skuplja bolja resenja.

U svakom slucaju uzimam rudu (sad sam zvao, nova u radnji 2400din), sutra cu otici da vidim, jos se malo promuvam i uzmem.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Mislim da je ljubitelj mislio bas na kanap, klasicni kanap. Ti su izdrzljivi, al ove kupovne sajle, uzad, nazovite po zelji su ocaj...
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Hajde Grujicu, sada cu da pitam nesto, ali nemoj opet da mi kazes da ovde nije mesto za to pitanje...Kratak je odgovor. Moze da bude da ili ne. Hajde neka mi neko odgovori iz prve ruke, ne bilo mu tesko...Da li ona perionica na Tosinom Bunaru radi 24 sata ili ne?
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Vukao i vukli me, izvlacio iz jarka druge aute. Samo se malo istegli jer je elasticno uze i nikada problem. Odavno imam, nije ovo sto se sada pravi pa mozda to ima znacaja.
Sigurno ima i kvalitetnijih i losijih modela.

Da, upredeni sinteticki kanap, uze, debelo jedno 2cm slicno kao brodsko uze za vezivanje.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Mares napisao:@ljubitelj ... ja bas imam suprotno iskustvo (govorim o onim jeftinijim varijantama sto ih vecina ljudi kupuje). Mozda je ono deklarisano na vucu do 3,5t ali kad treba da povuce (narocito ako si negde zaglavljen) puca samo tako, te se pokaze da je totalni promasaj.

Mozda su neka skuplja bolja resenja.

U svakom slucaju uzimam rudu (sad sam zvao, nova u radnji 2400din), sutra cu otici da vidim, jos se malo promuvam i uzmem.
Ako cimas pokidaces ga, bitno je lagano ga zateci i onda ide.
Pre nekih 10god slepao sam druga, nit on nit ja znali sta radimo, iskidali tri sajle na 500m dok nismo naucili :) Cetvrtom se tek odselpali...

Kada krece auto sajla mora biti zategnuta, ako je labava a ti kreces makar lagano, tj recimo ides 5-10km/h u trenutku zatezanja cima ludacki i puca...
Odgovori