Akumulatori
Re: Akumulatori
Pozoves sluzbu za odnosenje opasnog otpada, platis njihov rad i oni odnesu na reciklazu.
To je gospodski nacin da platis jos nesto novca kada vec nisi hteo da direktno predas na reciklazu i uzmes 500dinara.
Drugi nacin, je da procitas u uputstvu za rukovanje/ garatnom listu od starog akumulatora adresu ovlascenog servisa, tamo licno odneses i predas opet uz inkasiranje 500 dinara.
Ili treci nacin, do nekog aku servisa (za bilo koju drugu marku aku od tvoje) da zamolis da prime tvoj stari aku i opet naplatis 400-500 dinara.
Bacanjem u kontejner trajno unistavas okolinu, trebalo bi da te kazne zestoko ako te uhvate, a vise od toga savest prema sebi i deci bi ti zabranila takvu avanturu.
Cuvanjem u podrumu, vikendici, nece se popraviti sam od sebe, nece imati bolju funkcionalnost, nece vredeti vise...zato prosto odnesi i naplati 500dinara..
Ta tebi cudna spravica koju si video, je standardni tester koji koriste aku servisi zadnjih 30tak godina. A moze se kupiti i u prodavnicama. U boljim prodavnicama bi trebalo da pri kupovini novi aku prodje testiranjem tom spravicom, i da se izda protokol merenja na papiru.
To je gospodski nacin da platis jos nesto novca kada vec nisi hteo da direktno predas na reciklazu i uzmes 500dinara.
Drugi nacin, je da procitas u uputstvu za rukovanje/ garatnom listu od starog akumulatora adresu ovlascenog servisa, tamo licno odneses i predas opet uz inkasiranje 500 dinara.
Ili treci nacin, do nekog aku servisa (za bilo koju drugu marku aku od tvoje) da zamolis da prime tvoj stari aku i opet naplatis 400-500 dinara.
Bacanjem u kontejner trajno unistavas okolinu, trebalo bi da te kazne zestoko ako te uhvate, a vise od toga savest prema sebi i deci bi ti zabranila takvu avanturu.
Cuvanjem u podrumu, vikendici, nece se popraviti sam od sebe, nece imati bolju funkcionalnost, nece vredeti vise...zato prosto odnesi i naplati 500dinara..
Ta tebi cudna spravica koju si video, je standardni tester koji koriste aku servisi zadnjih 30tak godina. A moze se kupiti i u prodavnicama. U boljim prodavnicama bi trebalo da pri kupovini novi aku prodje testiranjem tom spravicom, i da se izda protokol merenja na papiru.
Rade otkup na dosta mesta po gradu. Na Ledinama prolazim pored radnje koja otkupljuje. Ne znam da li to uključuje i kupovinu novog ili daju keš na ruke.
Tapatalk
Tapatalk
Ja samo odnesem, i dobijem kes bez daljih obaveza. I tako vise od 10 godina praktikujem.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Prodao sam ga za 370 din. 

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
I, sta ces sa lovom?:-D
Sent from my Sony XPERIA M2 Aqua
Sent from my Sony XPERIA M2 Aqua
Danas sam isao da kupim nov akumulator za alfu pa da podelim svoje iskustvo mozda ce nekome pomoci. Jutros mi je auto trebao za posao, popale se lampice medjutim nista se ne dogadja. Nisam znao sta je uzrok mada sam pretpostavio da je akumulator, upalio sam auto na kablove i spustio ga do Dese. On je samo potvrdio moje sumnje da je akumulator gotov, da je bio nesto slabiji od 52Ah, te me uputio u kemoimpex na trosarinu. Trazio sam da kupim Exide ili eventualno Vartu. Em sto Exide nemaju, a na stanju nemaju ni Vartu niti jedan od 60Ah iole krsten akumulator. Moze da stigne ali tek za 3 radna dana. Sa druge strane ne vrse klasican otkup starih akumulatora uz mogucnost smanjivanje cene novog, vec uplacuju tu sumu na racun koja legne tek za 15ak dana.
Nakon toga otisao sam u Top Auto kod kluza posto sam predhodno imao odlicno iskustvo sa njima. Vrse otkup po ceni od 10din/1Ah, kes na ruke ili popust za kupovinu novog. Ja sam imao neka dva stara aku od po 34ah, pa me je Varta Blue Dynamic D59 60Ah ispao nesto ispod 8 hiljada. Exide nemaju a nisam imao vemena da jurim i da ga trazim. Sve u svemu preporuka od mene.
Sutra cu da im odnesem ovaj moj stari od 52ah, taman za jednu turu
Nakon toga otisao sam u Top Auto kod kluza posto sam predhodno imao odlicno iskustvo sa njima. Vrse otkup po ceni od 10din/1Ah, kes na ruke ili popust za kupovinu novog. Ja sam imao neka dva stara aku od po 34ah, pa me je Varta Blue Dynamic D59 60Ah ispao nesto ispod 8 hiljada. Exide nemaju a nisam imao vemena da jurim i da ga trazim. Sve u svemu preporuka od mene.
Sutra cu da im odnesem ovaj moj stari od 52ah, taman za jednu turu

- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Akumulatori
Ne znam sto se svi pale na Exide i Vartu. Ja bih licno pre Fiamm ili Baner i onaj plavi podbrend sa medvedom. Jeftiniji bar 20% a mislim nista losiji.
Varta je imala ubedljivo najdužu garanciju. To je za mene odlučujuće bilo, uz to što mi je AP Sport bio usput.
Tapatalk
Tapatalk
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Akumulatori
A uslovi garancije? Nije garancija kako pise u mesecima, pogotovu kod takve robe. Mislim da trebaju pregledi neki, pa sa druge strane za 3-4god ti dokazi da je sve ispravno na autu.
Uslovi su da dobijem novi ako crkne.
Tapatalk
Tapatalk
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Dobio ja garanciju na vajt hors 36 meseci i u 28. mesecu meni rikne akumulator. Skinem ja njega, odnesem na reklamaciju i oni mi pokazu garantni list na kome sitnim slovima pise da nakon 24 meseca akumulator mora da se pregleda kako bi se zadrzala garancija od 36 meseci. Tako da treba pogledati sta pise u Vartinoj knjizici. 
Sent from my Alcatel One Touch Idol using Tapatalk

Sent from my Alcatel One Touch Idol using Tapatalk
Meni Banner power bull poceo sam od sebe da ubrzano gubi kapacitet i prosto odlucim da ga zamenim iako je mozda jos mogao koji mesec ali zimu ni pod razno ne zelim da rizikujem da eventualno jednom ne mogu da upalim auto.
Pitam na vise mesta i na kraju se setim da pitam poznanika u Euiro Auto koji mi ponudi i preporuci FIamm. I neki popust. Uzeo titanium neka serija 540A, sveze proizveden, premerim na instrumentu onako direktno iz radnje, 12.80V.
Ostavio 10 dana dok sam korisitio jos Banner, izmerim stanje nepromenjeno.
Videcemo, sa Fiamm VRLA akubaterijama imam odlicna iskustva a auto bateriju nisam nikada do sada koristio.
Dosli mi na vrata, nudili 300 ja trazio 500 i nasli se na 400 dinara kesa, mislim otkupljivaci sekundardnih sirovima.
Ukupno ispalo nesto sitno preko 6.000din zamena staro za novo.
Sa druge strane, na drugom autu Black Horse je u cetvrtoj godini stanje i dalje odlicno bez ikakvog znaka smanjenja kapaciteta.
Pitam na vise mesta i na kraju se setim da pitam poznanika u Euiro Auto koji mi ponudi i preporuci FIamm. I neki popust. Uzeo titanium neka serija 540A, sveze proizveden, premerim na instrumentu onako direktno iz radnje, 12.80V.
Ostavio 10 dana dok sam korisitio jos Banner, izmerim stanje nepromenjeno.
Videcemo, sa Fiamm VRLA akubaterijama imam odlicna iskustva a auto bateriju nisam nikada do sada koristio.
Dosli mi na vrata, nudili 300 ja trazio 500 i nasli se na 400 dinara kesa, mislim otkupljivaci sekundardnih sirovima.
Ukupno ispalo nesto sitno preko 6.000din zamena staro za novo.
Sa druge strane, na drugom autu Black Horse je u cetvrtoj godini stanje i dalje odlicno bez ikakvog znaka smanjenja kapaciteta.
Deša ima neki pik na KitCommerce? Ako sam dobro shvatio Deša je na Dušanovcu, 5 minuta treba do autokomande, a Kit drži i Vartu i Exide i ima dobar lager + rade otkup + mogu da ti zamene ali onda nema para od otkupa.Ralee napisao:...te me uputio u kemoimpex na trosarinu....
Sa fiammom sigurno nisi pogresio, mozda i najbolji aku trenutno u ponudi.ljubitelj napisao:Pitam na vise mesta i na kraju se setim da pitam poznanika u Euiro Auto koji mi ponudi i preporuci FIamm.
Jok. Sve živo što može uzima tamo.Heinz napisao:Deša ima neki pik na KitCommerce? Ako sam dobro shvatio Deša je na Dušanovcu, 5 minuta treba do autokomande, a Kit drži i Vartu i Exide i ima dobar lager + rade otkup + mogu da ti zamene ali onda nema para od otkupa.Ralee napisao:...te me uputio u kemoimpex na trosarinu....
Tapatalk