Можда би било боље да укину бројчане ознаке, још мало па ће 10Day Walker napisao:Po obliku mi lici na Golf V

Можда би било боље да укину бројчане ознаке, још мало па ће 10Day Walker napisao:Po obliku mi lici na Golf V
Tacno, Golf nema oznake 1,2,3,4nikaragva napisao:Jel oni uopste koriste te brojne oznake? Cini mi se da se to koristu u svakodnevnom obracanju, ali golf je golf, isto kao astra, megan, nema tu brojnih oznaka zvanicno.
Da ali ni ti nemas na Astri da pise Astra G, H, J itd..nikaragva napisao:To su generacijske oznake, da bi se razlikovali modeli, kada ih poredjas npr. na wikipedia ili za neki slican istorijat.
Sve dok na autu stoji GOLF to je golf. Kada pocnu da pisu GOLF MK7 ili GOLF 7 pa na dalje, onda ce to biti ime modela.
Te oznake se koriste za lakse razlikovanje, kao npr. passat b5 i passat b5.5. Verovatno su proistekle iz fabrike, jer nece govoriti "ne taj nego onaj sa takvim i takvim farovima i svetlima ...", nego jednostavno kazu passat b5.5 i svi znaju o cemu se radi. Ko ne zna ukuca na google i odmah sazna.