Letnje gume

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Re: Одг: Letnje gume

Post od maniaxxx »

dag81 napisao:Maniax,
Pa da ti iskreno kazem ne znam ni sam mozda Nokian Line bih probao, njih do sad nisam vozio. Eventualno Conti Premium Contact 5 ali su katastrofa za bubce tj rupe. Ali da i to zanemarimo eto to bihrobao.

Michelin ne bi pa ni PS3 samo mozda SuperSport ali nema za 16-17, Pirelli takodje jer se cudno trose pa postaju bucne. Bridgestone mozda sta znam, ali ne bih dao vise para od Dunlopa npr. Vredestain sta znam, mozda ako je dobra cena.

Blu jeste bas mekan, e sad ja vozim 195/65 15 na Caddyu i nisam primetio nestabilnost, ali istina valjalo bi da je tvrdji bok za krivine. Kad smo se nedavno spustali niz kosutnjak(iza vagenovca i ftja) drze ali cujem kako zvacu, mada sam ih ispratio sa pikapom.

Moja selekcija ove sezone cena/kvalitet/ drzanje za 205/55 16 Sava Intensa HP / Hankook k115 i Fulda Ecocontrol hp/Dunlop Blu.

Lomio sam se da stavim Nokian Line ove god da probam, ali sve racunam ne vozim puno taj drugi auto, na njemu su Michelin HP 3god stare sa 5-5.5mm sare(sa kojima nisam zadovoljan), a do sledece godine pitanje je da li ce A3 biti kod mene jer se to nikada ne zna-zbog toga i nisam staviom mada imam utisak da "bolje drzi" Sava HP nego ovaj Michelin.

Nokian su i moja ideja ( samo verovatno zimske), conti premium contact2 sam imao i super su, ali se troše ko da su iz putera, bridgestone se mi svidja zbog tvrdih bokova, vredestein su meni super ali sam jih več ima par modela i moram malo da promenim :mrgreen:

Možda probam neki toyo opet , yokohamu, hankook, možda pridgestone adrenalina re03...videčemo šta če biti u 2016 ( možda neki novi model stigne)
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Ja sam "spremio" dve nove Nokian zimske za 60e sam ih dobio/kom, ali bih najradje Dunlop WS 3D ona mi je i dalje neprevazidjenja za sve uslove. Mada vidim izlazi i 5D ove sezone.
rascsnin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jun 2015, 18:38

Re: Letnje gume

Post od rascsnin »

dag81 napisao:Ja sam "spremio" dve nove Nokian zimske za 60e sam ih dobio/kom, ali bih najradje Dunlop WS 3D ona mi je i dalje neprevazidjenja za sve uslove. Mada vidim izlazi i 5D ove sezone.
Spremljene za zimu Goodyear ultra grip 9. Jedva cekam da se proba. Trenutno se vozi( druga sezona) Fulda ecocontrol i vrlo sam zadovoljan. Na suvom i po vlažnom se odlično ponašaju. Mislim da su trenutno best buy letnje gume u dimenziji 195/65 R15
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

Ja za zimske ove sezone imam još alpin a4 koje sam dobio uz avto, iako ako jih možda prodam za dobru cenu kupujem nove, videt čemo...
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Kontakt:

Post od dag81 »

Prodaj A4 i za manje para, isplati se.:mrgreen:
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ne znam, ja sam zadovoljan kako drže put, pri tom nisam vozio kao penzos nikad.

Pričao sam Subiću u radionici dok su montirali gume, kako sam sa Kleber znao da otkližem sa sve četiri gume bez najave ikakve, ceo auto samo otkliže u levu traku. Dobro, to je sve bilo samo ne vožnja po ograničenjima, ali opet, ne volim takve situacije :)

Dunlop sam isto dobro peglao, doduše bio sam sa decom u autu, pa nisam preterivao, ali osetim da ima još lufta. Biće prilike da se oproba :)
Bok deluje da je mekši i na osnovu samo toga imam utisak da je tvrđi kod 3D :)
I 3D isto odlično leži, i na suvom i na mokrom. Zaista dobra guma.

Na prošlom autu sam imao gy excellence. Zaista su ludački držale dok su trajale. One su bile tvrde prilično. Dimenzija je bila 195/60R15. Kada sa njima preteraš počinju polako da škripe, ali ti ne osetiš da auto kliza, nema potrebe za bilo kakvom reakcijom.
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

ljubitelj napisao:Vazduh je prakticno azot. Ista stvar pa i nema razike koju bi mogao primetiti.
Gume su posled voznje od 5-6km, koja je duza voznja u tom smislu, vec dobro zagrejane da se ne moze meriti korektno pritisak.
Do nekih 500-600m su kratke voznje, nakon 2 sata hladjenja gume da bi vazio podatak iz fabricke tabele.

2.5bara u tvojim uslovima je verovatno na donjoj granici fabricke preporuke.
Za duzu voznju se gume pumpaju na +0.2bara od pritiska za kratke voznje, u tvom slucaju merenja vrucih guma to je verovatno 2.7-2.8bara na manometru.

Sto je visi pritisak guma se manje greje i ima manje unutrasnje trenje.
Proverio jutros, posle kraće vožnje do vulkanizera (600-700 metara) pokazao manometar da su sve na 2.4. Napumpao ih na 2.6, trebalo bi da je sad ok.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

dag81 napisao:Prodaj A4 i za manje para, isplati se.:mrgreen:
Sta kakis, A4 je odlicna zimska :)
Za razliku od A3 koja je samo ok i nista vise.

Tu A4 koju si ti vozio i koja ti je bila bucna na A4 je ili plod maste ili je guma sjebana :D
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

A4 je dobra za kišu i tako, za sneg je loša. Ali dobro sneg je redkost zadnje vreme :mrgreen:
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Kontakt:

Post od dag81 »

Ja pare za Michelin ne dam, a vi kako 'ocete.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Za sneg je fantazija, potpisujem. 5 god je vozim i najbolja je od svih koje sam imao.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Kontakt:

Post od dag81 »

Samo tebi.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Za sneg je lelujava. Ima i gorih, a za ime koje nosi je loša
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Negde sam čitao da Michelin pravi gume samo za dampere i bas ništa više.
Sve ostale gume prave Kleber, Tigar i ostali.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Kontakt:

Post od dag81 »

Tigar pravi skuter gume.
Odgovori