Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Da, veći su problem stanari nego zgrada. Nju vidiš, njih tek kasnije upoznaš...
Inače je i nemi shit ta zgusnutost... Umesto širine i prostora sve više se guzi što bliže jedno drugom, a i saobraćajnicama. Jutros gledam poslednju zgradu a bloka uz omladinskih brigada, Hirošima...
Inače je i nemi shit ta zgusnutost... Umesto širine i prostora sve više se guzi što bliže jedno drugom, a i saobraćajnicama. Jutros gledam poslednju zgradu a bloka uz omladinskih brigada, Hirošima...
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Kazem ja, Galenika savrseno naselje, zali boze sto je u onakvom stanju. Belvil mi je tako odbojan da ne mogu da opisem, to mi ima smisla samo samcima. BLok A obecavao u najavi, sad kad vidis uzivo nije to to, jbg.
Biće na prodaju sređen stan na Galenici, pa ako zatreba nekome...
TT
TT
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Kad vidim ovu novogradnju ipak sam kupiti nesto staro i renovirati i to deo gde je Ksepoj. Botanicka, Dalmatinska, pa dole do Pionira. Ziveo sam 10ak godina u zgradi iz 1910. Jedini problem visoki plafoni, ali zato izolacija perfektna.
Poslato sa Lumia 925
Poslato sa Lumia 925
Al visoki plafoni su dobra stvar, ne losa 

Ne treba generalizovati ni novogradnju. Kada se pomene novogradnja svi odmah imaju asocijaciju na vecinu gradjevinski i projektantski lose odradjenih objekata. Medjutim itekako ima novogradnje savremenih i modernih zgrada koje su odradjene vise nego kvalitetno cemu ne moze ni da pridje bilo koja stara zgrada. Samo treba probrati a bogami i platiti.
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
To je tačno.
Nama fali jedan dobar zakon koji bi uslovio da se zgrade ozbiljnije renoviraju na recimo 10 godina. Takva praksa postoji u nekim gradovima. Zakonom si obavezan da uplaćuješ neku kintu i recimo posle 10 godina ti sljušte zgradu do cigle i zamene fasadu, čitavoj zgradi zamene stolariju (da bude potpuno ista kod svih) i sve to odrade na nivou zgrade, ne svaki stan za sebe. Materijali napreduju, izolacija je sve bolja, tako da zgrade koje su dobro napravljene u svojoj strukturi budu maltene egal sa novogradnjom.
Maštam da šetam kroz blokove, a sve je novo, sređeno, picnuto kao što je bilo nekad. Doduše, verujem da bi onda i kvadrat stana koštao 50% više.
Nama fali jedan dobar zakon koji bi uslovio da se zgrade ozbiljnije renoviraju na recimo 10 godina. Takva praksa postoji u nekim gradovima. Zakonom si obavezan da uplaćuješ neku kintu i recimo posle 10 godina ti sljušte zgradu do cigle i zamene fasadu, čitavoj zgradi zamene stolariju (da bude potpuno ista kod svih) i sve to odrade na nivou zgrade, ne svaki stan za sebe. Materijali napreduju, izolacija je sve bolja, tako da zgrade koje su dobro napravljene u svojoj strukturi budu maltene egal sa novogradnjom.
Maštam da šetam kroz blokove, a sve je novo, sređeno, picnuto kao što je bilo nekad. Doduše, verujem da bi onda i kvadrat stana koštao 50% više.
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Gibline ti branis jer je to tvoj biznis.
Nidzo u pravu si. Evo pre mesec dana sam blejao u Zagrebu ceo dan. Sve fasade i zgrade obnovljene. Zamisljam kako bi to bilo lepo i kod nas.
Materijali napreduju ali pitanje je kako se primenjuju kod nas. Svi nalepe stiropor i pvc prozore i onda se pojavljuje vlaga jer nema ventilacije. Mislim da je 90% novogradnje fush odradjeno.
Znam nekoliko ljudi koji se bave gradnjom i bio sam bar u 70ak zgrada. Pre bih kupio plac negde dalje i sagradio kucu nego ziveo u onoj gradnji. A ima i stvarno kvalitetno uradjenih.
Problem je sto nema plana i investitori i izvodjaci sami kroje. Udjes u ulicu a ono kao lgbt zastava, sve boje vidis. Novi sad je bas primer za to.
Poslato sa Lumia 925
Nidzo u pravu si. Evo pre mesec dana sam blejao u Zagrebu ceo dan. Sve fasade i zgrade obnovljene. Zamisljam kako bi to bilo lepo i kod nas.
Materijali napreduju ali pitanje je kako se primenjuju kod nas. Svi nalepe stiropor i pvc prozore i onda se pojavljuje vlaga jer nema ventilacije. Mislim da je 90% novogradnje fush odradjeno.
Znam nekoliko ljudi koji se bave gradnjom i bio sam bar u 70ak zgrada. Pre bih kupio plac negde dalje i sagradio kucu nego ziveo u onoj gradnji. A ima i stvarno kvalitetno uradjenih.
Problem je sto nema plana i investitori i izvodjaci sami kroje. Udjes u ulicu a ono kao lgbt zastava, sve boje vidis. Novi sad je bas primer za to.
Poslato sa Lumia 925
Nije da branim (ince se i ne bavim konkretno gradjevinom nego samo investiram u taj sektor izmedju ostalog), nego sam zbog prirode posla obisao dosta objekata i upoznao se sa osnovama u gradjevini... tako da sam itekako ulazio u novogradnju gde je kvalitet gradnje po svim standardima jako visoko. Samo sto to treba probrati ali i platiti.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Apropo divljeg zapada kod nas, gdedam na gmaps naselje gde su mi ziveli baba i deda 80ih 90ih NBG, sad se ne moze prepoznati, zatvorene terase, neko farbao neko ne. Zastakljivanje i bilo kakve vidljive estetske promene bih obavezno morale pred neku arhitektonsku komisiju. Takodje vidim da ne u modi i izgradnja terasa od profila gde ih nikad bilo nije, tu ista prica.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ma daj, pa ne možemo da se složimo/dogovorimo oko mnogo ozbiljnih stvari, a kamoli od kakvih profila će neko ustakliti terasu 
To jednostavno treba zabraniti ili dozvoliti.
Bilo kakve komisije da donose odluke o tome, će uvesti razdor među ljude, kako on može, a ja ne mogu, i sl.

To jednostavno treba zabraniti ili dozvoliti.
Bilo kakve komisije da donose odluke o tome, će uvesti razdor među ljude, kako on može, a ja ne mogu, i sl.

- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Nema sta da se dogovara, strucnjaci iz domena treba da se pitaju i sprovode u delo. Nove zgrade izgledaju kao favele zbog takvog haosa.

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Kad nemas osnovne institucije sistema, ne polazem mnogo nade ni u te strucnjake iz domena, mnogo puta osetio na svojoj kozi koliko su strucni. VEcina problema sa zgradama izvire iz nedefinisanih svojinskih odnosa, jer se prava ali i obaveze svih zavrsavaju na otiracu za noge. Dok se to ne resi masovnije, fasade i terase nisu ni za razmatranje, sve je to sminkanje lesa.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Fasade su tu zadnje u lancu ishrane, to je bilo moje zapazanje jer je to najvidljivije, nasuprot recimo instalacijama ili stepenistu. Ja bih pre da se digne ekonomija nego da se srede fasade, ali sve to krece manje vise sa istog izvora.

Nema šta da se dogovaramo, nego ovlašćen stručan čovek napravi projekat za taj kraj, tu zgradu, i lepo naplati svima svoje troškove, a onda nama grad malo donira, malo nas klepi po ušima da se čitava zgrada sredi.
Mogu i da ti daju 1-2-3 opcije, pa biraj šta želiš. Neke zgrade i soliteri su postali ruglo, jer svako na svoju ruku rešava svoja pitanja. Potpuna neuređenost i kaubojština vlada. Ne bih se iznenadio da postoji sve zakonski uređeno, i da postoji već 100 godina, ali niko se time ne bavi.
Mogu i da ti daju 1-2-3 opcije, pa biraj šta želiš. Neke zgrade i soliteri su postali ruglo, jer svako na svoju ruku rešava svoja pitanja. Potpuna neuređenost i kaubojština vlada. Ne bih se iznenadio da postoji sve zakonski uređeno, i da postoji već 100 godina, ali niko se time ne bavi.