Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
goblin napravi monstruma od zgrade i to sve prodje zakonski a ocekujemo da zastakljivanje terasa i postavljanje klima na fasadama bude zakonski uredjeno. Jbg ne moze i to i da mozes da se kupas posle 11 

"Monstrum" ima urednu gradjevinsku dozvolu, upotrebnu i uknjizbu. Uz to je sam kvalitet gradnje i oprema svrstavaju u gornji nivo. Tako da sve zajedno "monstrum" spada medju stambene prostore koji su i po dokumentaciji i po gradjevinskim standardima medju boljim i legalnijim objektima na lokalnom trzistu.
E sada, sto se nekome ne svidja estetski deo fasade, sto ima licno misljenje da se ne uklapa u ambijent... to su samo licni dozivljaji kojih ima i ovakvih i onakvih. A slicnih projekata imas i po drugim gradovima u evropi koji se smatraju za urbanisticki uredjene sredine na visokom nivou (npr Bec).
Pritom ne treba mesati pojmove da je ovim projektom narusen bilo kakav objekat od istorijske vaznosti ili nesto slicno...
Kada bi vecina stambenih objekata na nasem trzistu zadovoljavali zakonske propise i standarde koje zadovoljava "monstrum" bilo bi daleko manje nezadovoljnih i prevarenih vlasnika stanova.
E sada, sto se nekome ne svidja estetski deo fasade, sto ima licno misljenje da se ne uklapa u ambijent... to su samo licni dozivljaji kojih ima i ovakvih i onakvih. A slicnih projekata imas i po drugim gradovima u evropi koji se smatraju za urbanisticki uredjene sredine na visokom nivou (npr Bec).
Pritom ne treba mesati pojmove da je ovim projektom narusen bilo kakav objekat od istorijske vaznosti ili nesto slicno...
Kada bi vecina stambenih objekata na nasem trzistu zadovoljavali zakonske propise i standarde koje zadovoljava "monstrum" bilo bi daleko manje nezadovoljnih i prevarenih vlasnika stanova.

- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Ima i Taksin Šinavatra papire da je sunarodnik Njegoša, tako da je ovde i sada pravdati nakaznosti pričom "sve je po propisu" - malo neprikladno 

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
A što tako, čemu ovde takav stav ?

To obavezno placanja odavno postoji kod nas i recimo posle 20 godina ti kazu da para nema ni da se opere postojeca a kamoli zameni fasada.nidza napisao:To je tačno.
Zakonom si obavezan da uplaćuješ neku kintu i recimo posle 10 godina ti sljušte zgradu do cigle i zamene fasadu, čitavoj zgradi zamene stolariju (da bude potpuno ista kod svih) i sve to odrade na nivou zgrade, ne svaki stan za sebe. .
Placanje se potrosi na plate administracije (uglavnom fiktivne potrebe) koja se bavi papirologijom oko naplate kinte svakog meseca, Infostan uplatnicu pogledaj i videces 2 ili 3 stvake tj fonda u koji se uplacuje novac svakog meseca.
Malo je kratak rok od 10 godina, 25-30 godina je minimum radni vek fasade koja je u startu dobro isprojektovana i izvedena a da nema nikakve promene u smislu ostecenja.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Pa naravno da ocekujem zauzvrat od drzave kada placam porez istoj. Mislim da je to normalno. To sto je drzava korumpirana, itd. ne menja moja ocekivanja, niti razmisljanje kada vidim da to moze drugacije ne tako daleko od Srbije.ftj napisao:goblin napravi monstruma od zgrade i to sve prodje zakonski a ocekujemo da zastakljivanje terasa i postavljanje klima na fasadama bude zakonski uredjeno. Jbg ne moze i to i da mozes da se kupas posle 11

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
gobline, monstrum je pa je monstrum, nema to nekom se svidja nekom ne a samim tim sto je legalna samo govori o drzavi/gradu/opstini. Ono je bukvalno naruzivanje okoline na najvisem nivou i sto je najgore ostaje u amanet i da buduce generacije gledaju i cude se kakvi su im preci ziveli na ovim prostorima.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Mislim da je to raspravljeno vec nasiroko, nema potrebe jos jednom.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Mozda i ti imas papir da si normalan a to ne mora da bude pravo stanje stvari.Vladapetr napisao:Ima i Taksin Šinavatra papire da je sunarodnik Njegoša, tako da je ovde i sada pravdati nakaznosti pričom "sve je po propisu" - malo neprikladno

Nisi kompetentan da dovodis u pitanje zakonitost necega sto jeste odradjeno 100% po zakonu, a uz to pokusavas da budes i bezobrazan sto nisam jedini primetio:
Velja napisao:A što tako, čemu ovde takav stav ?
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Po zakonu je i Savanova dobila dozvolu za rad, pa je sada i produžili. Po zakonu je i Čume dobio papire za invalidsku penziju, kao npr i moja tašta - sve po zakonu i sa svim potrebnim papirima. Po zakonu je i Gašić dobio papir da za nesreću helikoptera nije kriv niko drugi do pijani pilot. Itd, itd... Samo se nemoj zakona kao argumenta hvatati, ovde i u ovakvoj Srbiji 

There are 10 kinds of people in the world:
Znas kako, mozemo je nazvati kako hocemo pa i "monstrum".ftj napisao:gobline, monstrum je pa je monstrum, nema to nekom se svidja nekom ne a samim tim sto je legalna samo govori o drzavi/gradu/opstini. Ono je bukvalno naruzivanje okoline na najvisem nivou i sto je najgore ostaje u amanet i da buduce generacije gledaju i cude se kakvi su im preci ziveli na ovim prostorima.
Ali itekako se radi o projektu sa dve strane medalje.
Sa jedne strane se radi o projektu koji se izdvaja po negativnom osonovu, o projektu koji ruzi okolinu, projekat koji strci i ne uklapa se u arhitekturu, nesto sto odredjena grupa ljudi osudjuje......
Sa druge strane se radi o projektu nadogradnje i IDENTICNOM stilu koji mozemo videti i po drugim evropskim metropolama (vec sam dao primer Beca a pokusacu da okacim i slike na cega sam mislio) koje vaze za urbanisticki vrhunski uredjene. Radi se o projektu koji poseduje gradjevinsku dozvolu, koji je odradjen 100% po projektu koji je odobren, koji je uknjizen, koji ima visok gradjevinski standard... (a i samo znamo koji je procenat takvih objekata medju novogradnjom u danasnje vreme)
Radi se o projektu koji je za cilj imao da bude upadljiv, atraktivan, razlicit... tako da je cilj projekta uspesno ispunjen.
Radi se o projektu koji pored "hejtera" itekako ima ljudi kojima se kao takav svidja i shvataju njegovu poentu....
Tako da nista nije ni crno ni belo, skroz razumem tvoj stav i ne pokusavam da te ubedim u suprotno, samo da objasnim da postoji i druga strana.
Hvatam se zakona zato sto na trzistu imas ogroman procenat objekata koji su izgradjeni bez gradjevinske dozvole, objekata koji su izgradjeni van projektne dokumentacije, objekata koji ne zadovoljavaju ni osnovne bezbednosne standarde a kamoli visoke gradjevinske standarde, objekti koji ne mogu da se uknjize iz 1001 razloga......... I kao takvi se nalaze na trzistu, sa njima se trguje, oni se uzimaju kao parametar cene kvadrata stanova kod poredjenja.....Vladapetr napisao:Po zakonu je i Savanova dobila dozvolu za rad, pa je sada i produžili. Po zakonu je i Čume dobio papire za invalidsku penziju, kao npr i moja tašta - sve po zakonu i sa svim potrebnim papirima. Po zakonu je i Gašić dobio papir da za nesreću helikoptera nije kriv niko drugi do pijani pilot. Itd, itd... Samo se nemoj zakona kao argumenta hvatati, ovde i u ovakvoj Srbiji
Posto sam itekako svestan cega sve ima na trzistu i sta se sve radi, onda itekako ponosno isticem za neki svoj objekat da:
- Ima saglasnost svih stanara i vlasnika okolnih parcela
- Ima gradjevinsku dozvolu
- Da je odradjen 100% po projektnoj dokumentaciji na osnovu koje je dobio dozvolu
- Da su isplacene komunalije
- Da objekat zadovoljava visoke gradjevinske standarde
- Da objekat ima upotrebnu dozvolu
- Da su nekretnine u objektu uredno uknjizene 1/1 bez tereta i ogranicenja, da uredno stize porez...
- Da je objekat na kojem je radjena nadogradnja ujedno dobio na kvalitetu (uvedeno CG, lift, novi ulaz, renovirani hodnici, sredjena kompletna fasada....)
E sada, moze neki objekat biti "monstrum" iz 1001 razloga, moze biti predmet spora i diskusije, moze nekome da smeta iz raznih razloga (zatvara mu pogled, zatvara mu suncanu stranu, ne svidja mu se fasada, uzurpiran parking ili park....) koji mogu biti i skroz opravdani... ali to ne moze po automatizmu biti proglaseno za "steno" posto postoji i druga strana.
Nemoguce je da svi budu zadovoljni.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Daj da vidimo taj "identičan" stil nadogradnje
Kod nas je korupcija relativno jeftina...
ako zvanično može ovako
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... id=1025994
nezvanično sve može i za mnogo manje para

Kod nas je korupcija relativno jeftina...
ako zvanično može ovako
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... id=1025994
nezvanično sve može i za mnogo manje para
Boringly average, but also perfect for school run mums
Npr. evo jedna moja slika iz centra Milana (bukvalno na 50m od katedrale). Slika jeste losa posto sam slikao telefonom na brzinu ali se jasno vidi poentaJi 4Tze napisao:Daj da vidimo taj "identičan" stil nadogradnje![]()

Slicne projekte sam vidjao i u drugim metropolama, potrazicu jos slika...
A evo i jedan link koji delimicno objasnjava "legalnost"
http://www.bgnekretnine.net/blog/%E2%80 ... s-dozvolom
- Sinisa G.
- Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
- Garaža: GTS, EVO500, GSI
Nije da imam nesto protiv "monstruma", sem sto je ruzan
Ali ja tu pricu vidim ovako.

Ali ja tu pricu vidim ovako.
goblin napisao:"Monstrum" ima urednu gradjevinsku dozvolu, upotrebnu i uknjizbu.
goblin napisao: Hvatam se zakona zato sto na trzistu imas ogroman procenat objekata koji su izgradjeni bez gradjevinske dozvole,
goblin napisao: A to da su crnogorci na sve to jos i dobro povezani i rasporedjeni na dobre pozicije i medjusobno se pomazu... isto je cinjenica sto i sam radim i tako funkcionisem u Srbiji.
Ji 4Tze napisao: Kod nas je korupcija relativno jeftina...