Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od Grujic »

goblin napisao:
Vladapetr napisao:Ima i Taksin Šinavatra papire da je sunarodnik Njegoša, tako da je ovde i sada pravdati nakaznosti pričom "sve je po propisu" - malo neprikladno ;)
Mozda i ti imas papir da si normalan a to ne mora da bude pravo stanje stvari. ;)

Nisi kompetentan da dovodis u pitanje zakonitost necega sto jeste odradjeno 100% po zakonu, a uz to pokusavas da budes i bezobrazan sto nisam jedini primetio:
Velja napisao:A što tako, čemu ovde takav stav ?
:zbunjen:
Pa upravo ti on to i kaze.
Dozvole niko ne spori da postoje, vec tako nesto ne bi smelo da dobije dozvole, al posto ovde funkcionise tako kako funkcionise, moguce je srediti.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

goblin napisao:
Ji 4Tze napisao:Daj da vidimo taj "identičan" stil nadogradnje :dobarvic:
Npr. evo jedna moja slika iz centra Milana (bukvalno na 50m od katedrale). Slika jeste losa posto sam slikao telefonom na brzinu ali se jasno vidi poenta
Ovo je jedan ćošak zgrade, u Milanu.
Ono tvoje čedo je prekrilo celu zgradu a koliko vidim, ima i adekvatan nadimak.
To što je nadogradnja od stakla preko "žute" fasade ne znači da izgledaju isto.
Boringly average, but also perfect for school run mums
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Hoces da kazes da je ono u Milanu sto gleda na katedralu OK, a moj "monstrum" nije?

PS - u Milanu nije nikakav cosak zgrade vec se objekat nalazi u najstrozem centru grada.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Zezate da su ga nazvali Monstrum?
:)

Dajte slike
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Jbg, ne možeš reći da ne štrči :)
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ne znam sta da kazem, jer ukusi se razlikuju, pa zato postoje arhitekte koji rade za poreske obveznike, i koji kazu moze\ne moze
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Dobro, danas sa onim reklamama i nije ovako upadljivo :)
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

nikaragva napisao:Jbg, ne možeš reći da ne štrči :)
Nisam ni rekao da ne strci, rekao sam bas suprotno da je upravo cilj projekta bio da sto vise strci, bude upadljivo, drugacije, atraktivno...
E sada, nekome se svidja a nekome ne, i to je sasvim normalno.
nuk napisao:Dobro, danas sa onim reklamama i nije ovako upadljivo :)
Pa iskreno, meni se pre reklama skroz svidjalo kako izgleda, a sada sa bilbordima mi je bas bezveze al jbg kad bilbordi donose lovu...
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

McGruja napisao:Ne znam sta da kazem, jer ukusi se razlikuju, pa zato postoje arhitekte koji rade za poreske obveznike, i koji kazu moze\ne moze
Upravo je u tome poenta. Moze nekome da se svidja ili ne svidja, takva i jeste situacija da postoje ljudi kojima se svidja i ne svidja.
Moze neko reci i da strci, da se ne uklapa... ali sa druge strane i u najuredjenijim metropolama imamo gotovo identicno koncipirane projetke.
Poenta je da je cilj projekta ispunjen a da je pritom sve odradjeno u skladu sa zakonom.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

To je jasno, danas sam baš zagledao i ono, realno stanje na terenu više ne odaje taj utisak kao na slici koju si postavio
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ovo nema veze s Milanskom nadogradnjom. Ali pošto ti nije jasno zašto, džabe pričamo. Ako su tebi ove dve verzije nadogradnje iste, ne znam kako na fin način da ti kažem da ni ti, ni ovaj što je to projektovao nemate tri blage s estetikom, arhitekturom.

Pošto smo na auto forumu, uporedi onaj tirkizni auto što je Velja neki dan okačio i neki noviji Prius. Eto, toliko liče :)

To što je neko ovu domaću grdobu pustio da prođe, pustio je jer je imao neki interes, ovo samo arhitektonski invalid može da odobri. Možda više govori o samoj opštini gde je to dozvoljeno.
Ovakve nadogradnje su nama na faxu služile za primer kako ne treba :)
Drugo je što je struka unazađena pa se prodaje za šta stigne.
Boringly average, but also perfect for school run mums
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

OK, imas stav da je pomenuti projekat los, ne svidja ti se, smatras da se ne uklapa..... i apsolutno imas pravo na svoj licni stav isto kao i svi ostali...
Postujem i naravno da se ne slazem i to je to.

To sto usput koristis i pogrdne karakteristike za arhitektu koji je radio projekat mogu uzeti kao validnu kritiku samo ako imas da mi prikazes svoja licna profesionalna dostignuca koja nadmasuju Karlove projekte koji inace trenutno izmedju ostalog radi i na fakultetu...
Ja nisam arhitekta i naravno da projekte posmatram sa druge tacke gledista sa koje se meni projekat apsolutno svidja i smatram ga uspesnim. A posto tesko mozemo diskutovati o ukusima onda se vracamo na ono sto sam vec napisao, nekome se svidja a nekome ne.

Ali, ako sve to mislis, samo mi objasni kako i na osnovu cega opravdavas onu nadogradnju u Milanu?
Ona nadogradnja je postavljena na daleko ekskluzivnijoj lokaciji (strogi centar Milana sa pogledom na katedralu, sa trga katedrale se jasno vidi).
Zgrada na kojoj je postavljena je jasno daleko "stilizovanija" i ima drasticnije razlicit stil od razlike koja se javlja na "monstrumu".
I objasni mi samo sa cime se uklapa ta nadogradnja u Milanu (vidis i sam u kojem stilu je zgrana na kojoj je radjena nadogradnja, okolina je identicna a prekoputa katedrala)?
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

@Ji4Tze, imam jedno zapazanje u vezi tvojih kritika.

Generalno volim da diskutujem sa ljudima koji vise iznose kritike nego hvalospeve, ali sam bas u ovoj temi primetio da si na vise iznetih projekata koje sam kacio i ja a i drugi clanovi, uglavnom iznosio samo kritike i to cesto ne birajuci previse reci. Cak i za projekte za koje realno nisi imao mnogo prostora da kritikujes, izvlacio si samo detalje koji ti se ne svidjaju cisto da bi izneo barem neki negativan argument.

Ako nije previse intimno pitanje, koja je tvoja struka i cime se bavis?
Pitam te posto sitcem utisak na osnovu komentara da si arhitekta i da realno radis na mnogo ozbiljnijim projektima nego sto smo kacili pa bi zeleo da vidim nesto od tvojih radova ako nije problem. Cisto da uporedim sa onim sto si negativno komentarisao.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Rekao bih da su ono pre par postova matore slike, ako se dobro secam taj gornji deo je prekriven nekim reklamama?

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Odgovori