Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od methane.master »

Veljo znaš da ne smemo da primamo donacije od privatnih donatora. Nastaviš li ovako, neću imati drugog izbora osim da te prijavim Vučiću... kome naravno svaka čast. :D ... onda ništa od Venecije.

U vezi teme... Odavno sam bio napisao da mi se ova konstrukcija ne dopada, ali ruku na srce ne dopadaju mi se ni slične po Beču, Milanu... Jednostavno ne volim nadogradnje. Većina njih liči na golubarnike.

A o arhitektima, njihovom ukusu, smislu za estetiku, zdravom razumu... bolje da ne krećem sa pričom.
Širim haos!
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Ji 4Tze napisao:Prvo, zato što je u Milanu :) a drugo, zato što osvetljena a ima isti kolorit kao fasada ispod. Pritom, veći deo je uvučen (ne vidim celu nadogradnju na fonu).
Zapravo, sve što ova novosacka zapravo nema :)
Finese su u pitanju :)
Aha to su te znacajne razlike, hvala sto si nam otvorio oci
Prosetaj Becom pa ces u samom centru videti apsolutno identicne koncepcije nadogradnje kao ova moja. Jel zbog toga i grad Bec ima losu urbanisticku uredjenost?

PS - ponovo si preskocio da odgovoris na veci deo posta ;)
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Meni i dalje bode oči ono oko pranja para.

Objasni nam Gobline kako to ide. ;) :D
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Da se ne lazemo, ta zgrada tj ta nadogradnja je ruzna u pm...
Sa druge strane celu tu raskrsnicu su toliko unistili da je to najmanji problem. Najveci problem je renoviranje futoske pijace kada su poslekli svo drvece i ostavili onakvo (novoizgradjeno) ruglo na cistini. Sa druge strane sljaste kladionice i razne reklame, bas lose izgleda sve ukupno.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

I hoću, kad mi prvo odgovoriš koja je tarifa da se ovako nešto pusti po zakonu i izgradi.
Možda imam neke ideje, samo da nađem sredstva za realizaciju...

Inače slabo "radimo" nadogradnje. Konkretno ja ne dizajniram, ima tim ljudi koji to radi. Eventualno popravljam ono što "ne radi" u prostoru ili samo pravim lepe slike :) tačnije slike koje treba da prodaju projekte. Imamo dobar dizajnerski tim a ja sam veći deo vremena odgovoran za adekvatan prikaz odabranog rešenja (renderi, animacije, VR i ostalo).
Ovo tvoje bi moglo malo da se popravi. Dešava se da investitor nije zadovoljan rešenjem npr. projektovane fasade pa onda mi dobijemo da je "prepravimo" :mrgreen:
Nekad to i bude napravljeno, npr. u nekom trenutku klijent preuzme naš projekat i osiromaši dizajn da bi mu bilo isplativije.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Iskreno gobline ideja i zamisao je odlicna, bold move, ali po meni nekako nedovrsena. Ono sto sam video po Parizu i Stutgartu jeste slicna kombinacija ali je nadogradnja suptilnija, malo uvucena pa se ne vidi toliko sa ulice. Mozda si mogao i fasadu da uradis, malo "osvezis" zgradu necim novim i dodas neko zelenilo mislim da bi bio pun pogodak. Naravno sve to bez reklama ;)
Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pogledaj link clanka u novinama, kako je to odvratno izgledalo pre nadogradnje.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

A ta "nadogradnja" iz Milana je Electrolux paviljon-restoran koji bio na par mesta, tu je bio samo privremeno

Slika
Boringly average, but also perfect for school run mums
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Heroj video sam kako je izgledala, mozda je jos malo inovativnosti u detaljima moglo da bude. U svakom slucaju mnogo bolje nego ove udzerice okolo.
Evo po meni jedna normalna nadogradnja. Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ma meni se svakako ne svidja ono, samo realno sagledavam situaciju.
To recimo jeste suptilnije, ali opet vise odudara od originalnog stila, jer isti nije moderan, za razliku od one "monstrum" zgrade.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Ralee napisao:Heroj video sam kako je izgledala, mozda je jos malo inovativnosti u detaljima moglo da bude. U svakom slucaju mnogo bolje nego ove udzerice okolo.
Evo po meni jedna normalna nadogradnja. Slika
Meni je recimo ovo vrlo loše na slici. Nadogranje se prave ili da se razlikuju potpuno od drugog dela zgrade, pa to izgleda kao "sudar svetova" ili da potpuno podražava arhitekturu zgrade koja se nadgrađuje. Ova na slici izgleda kao da neko nije imao para da uradi da nadogranja izgleda kao ostatak zgrade. Nezahvalne su nadogradnje na krovu, retko se kome sviđaju, dok su mnogo zahvalnije nadogradnje sa strane.

Meni ovo Goblinovo nije loše. Lično prezirem nadogradnje i ne volim mešavinu stilova, ali vidi se trud da se uradi kvalitetno i da su pokušali da ispričaju priču s tim kontrastom, a ne samo da natakare dodatak na zgradu. Više mi bodu oči ružni lokali u podnožju zgrade i bilbordi. Potpuno razumem ljude kojima se ovo ne sviđa, ali među nadogradnjama ovo je jedan od interesatnijih radova. Ne vidim kako izgleda mikrolokacija, to utiče na ukupni utisak.
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Rasprava prešla u ovo:
Slika
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

:D
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

Ako kupujem stan kao fizicko lice od drugog fizickog lica ima li i ako ima koji je iznos poreza koji se placa? (2.5% porez na prenos apsolutnih prava na cenu u ugovoru ili nesto drugo).

To bi bio prvi stan na moje ime, ima li onaj povrat pdv-a od 8% na cenu u ugovoru ili kako bi?

Stan je u zgradi 2007me napravljene a trenutnom prodavcu stana je izvodjac platio neki porez prilikom predaje kljuc u ruke ako to nesto ima veze.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Plaćaš porez na prenos. Ako ti je prvi stan možeš da se oslobodiš za 40 kvadrata plus 15 za svakog člana porodice.

8 posto važi za novogradnju samo.

Tapatalk
Odgovori