Cena servisa

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Cena servisa

Post od Ivan »

Parametar je zato sto svi uzimaju cca 50e za taj posao, pa cak i najbolji servis sa fabrickim licencama.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

ljubitelj napisao:
ftj napisao:Znaci bolje da plati duplo skuplje kod podjednako strucnog/opremljenog majstora jer ce onda imati vece moralno pravo da se zali?
Ne, nego je 120evra nerealno niska cena rada za toliki obim posla. Za strucnog i opremljenog majstora.
Neto, to je kada se oduzme PDV tek 100 evra. A gde su jos drugi troskovi i porezi koje majstor ima.
Ako neko sam kaze da je cena ta, onda za tu cenu treba da se dobije dobra usluga.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Koliko onda ti svi tarifiraju skidanje menjača npr?
50€ za skidanje turbine je mnogo...
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: Cena servisa

Post od dag81 »

Pa lakse ti je da skines menjac nego turbinu gde zapeknu ili puknu srafovi, kja je uglavnom nepristupacna. Menjac se na vecini kola skine za do h vremen.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Kontakt:

Post od nuk »

Plus zamena seta kvačila jer ne skidaš menjač da bi ga skidao valjda, na menjaču ne zapeknu šrafovi ili da preformulišem, skidanje turbine je veći posao generalno?
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

100e za Jazz.
Za Accorda je isto cimanje jer se skida svašta, od vešanja do ne znam čega. Al to ide u komplet cenu zamene seta kvačila npr...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Kontakt:

Post od nuk »

Na Scenicu majstoru koji skida na dnevnoj bazi treba 3-5sata, kod manje vičnijeg, dva dana posla, on meni naplati 50€ za ruke a posao vredi 150€, najrealnije ali opet, ni to nije parametar i zavisi od kola do kola, i od majstora do majstora
Korisnikov avatar
Blackshadow
Reactions:
Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS

Post od Blackshadow »

ljubitelj napisao:Ne znam gde to skoro polugeneralnu rade za 200 eura bruto.
Kako mislis koji PDV, standardni koji iznosi 20%.

Koliko kosta veliki sevis, rad, na dizel motoru kod tih tvojih 10 mesta?
Veliki servis mene košta 5000 din, za široke narodne mase 50 jura!
U volvo servisu ,,Novak'' na Miljakovcu ovu popravku sa početka teme bi ti uradili za 200€
Samo dajem primer, za volvoa inače majstora 3-4 i to klepaju muški!Slika
Kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti!
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: Cena servisa

Post od dag81 »

nuk napisao:Plus zamena seta kvačila jer ne skidaš menjač da bi ga skidao valjda, na menjaču ne zapeknu šrafovi ili da preformulišem, skidanje turbine je veći posao generalno?
Pa kako onda skupo 50e za turbinu?
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Kontakt:

Post od nuk »

Pusti Ljubitelja, on živi u uređenom sistemu kada munje dosadno, nijedan majstor ne može da ima fiksnu tarifu za ovakve kpmpleksnije mehaničaraske popravke plus što cena neretko zavisi od od kosmičkih faktora, zez je u tome mušterija teško može da proceni opravdanost iznosa te uvek postoji varijanta da traži jeftiniju i bolju uslugu. Deo o pdv-u je glupo komentarisati
Korisnikov avatar
Blackshadow
Reactions:
Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS

Post od Blackshadow »

M pusti me varij nte zapekomišraf moro sam da grejempavišekošta! I ja sam živeo od mehanike, cena je cena kolko kažeš, nekad se zajebeš, nekad ide kao po loju, pa gledao sam vulkanizera kako se znoji da skine alufelnu dobrih pola sata i koliko da naplati?
Poenta je savesno obavljati posao, imati realnu cenu i dobru kombinaciju za delove i posao dolazi sam...
Kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti!
Korisnikov avatar
nmaric1993
Reactions:
Pridružio se: 15 Maj 2015, 15:13
Garaža: Volvo v40 1.9 TD

Post od nmaric1993 »

Evo kad smo rasirili pricu, da bi shvatili zasto se ja bunim zbog 300 evrica, ne samo sto mislim da treba da je jeftinije.
Prvo je rekao, ja cu to polako da ti radim racunaj oko 10-ak dana, ja reko ok ( i kontam 15).... Zvao pre 8 dana stiglo sve, moze da se montira, sutra gotovo. Ja ga zovem posle 2 dana kaze nisam jos ugurao, i tako do danasnjeg dana.Vec proslo mesec dana. Kao i svaki majstor ovaj mu stoji na pola a druge uzima da ne bi propali, tj pare da ne propadnu posto su ove moje sigurne.
I sad meni neka LJUBITELJ kaze koliki ja popust imam, tj kolike penale on placa s obziorm da kasni jedno 20 dana od ugovorenog?? A tu moze i da uracunamo moje gubitke koje su na nivou prosecne mesecne zarade u srb jer nisam imao vozilo da razvozim kad sam trebao.
Razumeo bi ga da je imao neko slavlje hitno, ili tuzni slucaj, ali radi svaki dan a moj ne pipa.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Vidi, stalno iznosis neke nove podatke. Jeste promakla mi je poruka gde si naveo o kome se uopste autu radi i sta si konkretno ugovorio oko obima posla i koju cenu po stavkama.
U obracun cene ulazi naravno i kasnjenje od ugovorenog roka.

Pisao sam uopsteno, i naveo sam primere auta gde ima puno posla i potrebnog vremena za naizgled jednostavni posao.

Napisi u jednom postu sta je sve radjeno na autu, sta je radjeno na glavi motora, i sta je sve bilo od radova.

Pustite me te tih prica hocu odlicnu uslugu, hocu brzo i hocu jeftino a sve sa garancijom.
To ne ide zajedno kao komplet.

Tebi se ne svidja cena, prrosto vise ne biras to sto ti se ne svidja. Pominjes servis Mika, jesi li naveo spisak radova koje zahtevas da se odrade. Ako jesi i on ti je dao povoljniju cenu a procenjujes da je slican kvalitet rada onda nemas mnogo sta da se mislis.

Jeli majstorski posao ukljucuje i radove na glavi motora, poput skidanja brizgaljki ili ti doneses gotovu vec kompletnu glavu?

Nije isti posao u jednom i drugom slucaju. Itd.

Zato i pisem uopsteno jer nema podataka o konkretnom poslu osim ukupno trazene cene.

Sto se tice PDVa njega svakako placa majstor, od struje i ostalih troskova pa nadalje. To sve ulazi u cenu rada, kao i amortizacija, pa alat, sitan potrosni materijal itd. To naravno placa musterija, svaki ulazni trosak majstor mora da naplati i jos dodatno da bi ostvario zaradu. Kao i poreze i doprinose na taj rad, udeo.

Ajde da se ne pravimo naivni, kao da svi rade na divlje i crno a kradju struju i ostalo sto bi moglo da zatreba.
To nije profesionalni majstor i nije svakako normalno stanje.

Lepo sam napisao da prema obimu posla rad moze da kosta i do 500 evra po meni. Kome se ne svijda misljenje nema razloga da ne iznese tacniju procenu, bez dodatnih bespotrebnih komentara.
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

Koliko orijentaciono kesa za skidanje glave, hidrotest i poliranje, zamena gumica ventilam dihtunga i provera hidropodizaca te vracanje u prvobitno stanje?
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Slika
Odgovori