Elektronska naplata putarine

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Re: Elektronska naplata putarine

Post od nuk »

To su atermička stakla, u uputstvu za Scenica se naglašava da se tagovi stavljaju na crni deo pored retrovizora upravo zbog smetnji
Korisnikov avatar
profesorPROST
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50

Post od profesorPROST »

Piše u upustvu:

Do smetnji u funkcionisanju TAG uređaja može doći u sledećim slučajevima:
- Ukoliko vozilo ima vetrobransko staklo koje u sebi sadrži metal kao zaštitu
(pancirno staklo);
- Ukoliko vozilo ima vetrobransko staklo zatamljeno bojom koja u sebi sadrži
primese metala.
Never Say Never Again
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

TAG uređaji za brže plaćanje putarine
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... id=1027158

TAG uređaji za elektronsku naplatu putarine, čijom se upotrebom smanjuju gužve na naplatnim rampama, mogu se kupiti na 25 NIS Petrol i GAZPROM benzinskih pumpi.

Cena jednog TAG uređaja je 1.380 dinara, a dopunjuje se elektronski na samim benzinskim stanicama koje su dostupne potrošačima 24 sata, sedam dana u nedelji. Potrošač sam određuje sumu koju želi da uplati kao dopunu, dok su za veće uplaćene iznose predviđeni popusti od 4 do 10 odsto, saopšteno je iz NIS-a

Uz kupovinu TAG uređaja korišćenjem Super Kartice, potrošači dobijaju na poklon litar NISOTEC AUTO GLASS LETNJI 1l tečnosti za pranje vetrobranskih stakala i 40 bodova na Super Kartici.

Za sve dodatne informacije o TAG uređaju, kao i lokacijama benzinskih stanica na kojima se mogu kupiti, potrošači mogu da se informišu na sajtu NIS Petrol-a http://www.nispetrol.rs.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Montirao sam tag gore kod retrovizora, kao po njihovim uputstvima. I dalje zeza. Od 3 prolaza već jedan nije pročitao.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ja juče u razgovoru sa burazerom dobijem info da se tag kupuje na Nis/Gasprom pumpama pa odlučim da probam. Uzmem na onoj kod Naisa, okilaveo sam dok nije završila ugovor, uplatu itd... Ali sam posle naplatnu kod Naisa, 2x izlazak kod Ćićevca i Bubanj potok prošao glatko, bez zadržavanja. Eto radosti :D
Prva 2 puta sam vadio tag i prislanjao na šoferku, posle sam ga zalepio u desni gornji ćošak i radi bez problema.

Kako mogu da pratim stanje kredita, mogu li se vaditi listinzi kad je i koliko skinuo? Ako se tag može prebacivati iz auta u auto, zašto su mi tražili saobraćajnu za izdavanje taga?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Pa verovatno da bi videli koje je kategorija vozilo, ne verujem da moze da se seta izmedju razlicitih.
kod
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 19:19

Post od kod »

grujicd napisao:Montirao sam tag gore kod retrovizora, kao po njihovim uputstvima. I dalje zeza. Od 3 prolaza već jedan nije pročitao.
inostrani TAG koristim vec 10 godina i radio je uvek bez problema. ovde sma ga kupio pre 1.5 godinu i poslednjih mesec dana nece da ocitava. poenta je da su TAG uredjaji losi i stari i da su dugo bili na lageru i da iz tog razloga ne mogu da se ocitaju - oslabila im je baterija. u putevima niko nece d aotipse veliku kolicinu i naruci novu a reklamacija imnaju k'o u prici.

buduic da se ovih dana bavim tematikom, zamena TAG uredjaja je moguca smao u Ustanickoj gde su im kancelarije dok ne moze ni u AMSS, ni u NIS-u gde ste ih nabavili kao i ja. Oni rade od 9 - 15 pa ko voli... ja sam ih, malo je reci, digao u vazduh od zajbancije koje priredjuju narodu.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Stanje se vidi na displeju iza kućice kad prođeš.

S3
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

Vladapetr napisao: Kako mogu da pratim stanje kredita, mogu li se vaditi listinzi kad je i koliko skinuo? Ako se tag može prebacivati iz auta u auto, zašto su mi tražili saobraćajnu za izdavanje taga?
na prvo pitanje vec imas odgovor gore ^^ :D

elem, meni su upisali broj tablice na tagu pri kupovini, ali kapiram da je to zbog neke njihove evidencije. tag koristimo na dva nasa auta u porodici, i koristili na jos dva tudja, najnormalnije radi :)
kod
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 19:19

Post od kod »

nesmetano mzoe da se seta iz auta u auto, tako su i meni rekli.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Vladapetr napisao: Ako se tag može prebacivati iz auta u auto, zašto su mi tražili saobraćajnu za izdavanje taga?
Sa sajta Puteva Srbije -
TAG-ovi koji su konfigurisani za prvu kategoriju- putnička vozila, mogu se koristiti i na drugim vozilima iste kategorije.
Korisnikov avatar
Kabe
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
Garaža: Japanska vozila

Post od Kabe »

Pazarih spravu pre nedelju dana. Za sada imam jedno 15-tak prolazaka "bez greske".

Od korisnijih info koje vam mozda mogu znaciti:

1. Uredjaj kosta sada 2000 dinara.

2. Mozete ga kupiti pored redovnih lokacija i na GN:

http://www.gazprom-petrol.rs/nase-uslug ... u-putarine

(moj uredjaj je pazaren na Starim Banovicima - procedura je trajala 10 minuta maksimalno - fizicko lice)

3. Boostovao sam 10 000 dinara i ostvario popust od 400 dinara

4. U prodaji su sada drugi modeli uredjaja za razliku od predhodnih, manje dimenzije i pretpostavljam bolje efikasnosti (fotografija u prilogu)

5. Pitao sam ih da mi daju jos jedan nosac za kacenje u drugi auto, ali su mi rekli da ih nazalost nemaju viska i da je jedan kolega dao nekom dva i da sada imaju jedan koji ne mogu nikako da prodaju bez toga. Pretpostavljam da u centrali moze da se "iskuka" jos jedan, jer cemu onda mogucnost koriscenja u drugim vozilima... totalno nebulozno.

Po kijametu i guzvi pre neki dan sam pregazio seriju rampi na ruti od 500 km sa lakocom i maltene bez ikakvog zaustavljanja.

U svakom slucaju, za sada sam zadovoljan kupovinom :) Preporucujem uredjaj toplo svima koji cesto koriste auto put.

Slika
ОПРЕМ ДОБРО! Posetite blog - Kabe.Space
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

Ne treba ti nosac da bi koristio uredjaj. Ja ga obicno samo stavim na tablu dok ne prodjem pa onda vratim u kasetu
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Ja ga prislonim na soferku.
U vise navrata cuh da je problem da se ocita tag kroz stakla koja imaju UV zastitu.
Drugar sa BMW 7 mora da otvara prozor i drzi ga sa spoljne strane...
Korisnikov avatar
Kabe
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
Garaža: Japanska vozila

Post od Kabe »

Znam da moze, nije u tome problem... :)

Veca problematika je bila sa starim tagovima koji su kada se ne nalaze na tacno predvidjenom mestu previli probleme u vidu neocitavanja, a moze doci i do "problema" u slucaju da se napravi scenario kakav je imao ovaj gospodin sto je vec pominjano u temi:

viewtopic.php?p=447537#p447537

, te se onda Putevi Srbije pozivaju na snimak napravljen na rampi u kome se vidi da uredjaj nije pravilno koriscen (citaj, drzao ga je gospodin u rukama ili je stajao na komandnoj tabli u trenutku ocitavanja...)

Sve to zbog parceta plastike dimenzija centimetar puta centimetar. U tome je glavna magija...

Sto se tice stakala koja imaju UV zastitu, da, dogadja se problem i na njima, cak se tacno zna na kojim modelima vozila postoji sansa da problem nastane zbog svojstva materijala.
ОПРЕМ ДОБРО! Posetite blog - Kabe.Space
Odgovori