Elektronska naplata putarine
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Re: Elektronska naplata putarine
To su atermička stakla, u uputstvu za Scenica se naglašava da se tagovi stavljaju na crni deo pored retrovizora upravo zbog smetnji
- profesorPROST
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50
Piše u upustvu:
Do smetnji u funkcionisanju TAG uređaja može doći u sledećim slučajevima:
- Ukoliko vozilo ima vetrobransko staklo koje u sebi sadrži metal kao zaštitu
(pancirno staklo);
- Ukoliko vozilo ima vetrobransko staklo zatamljeno bojom koja u sebi sadrži
primese metala.
Do smetnji u funkcionisanju TAG uređaja može doći u sledećim slučajevima:
- Ukoliko vozilo ima vetrobransko staklo koje u sebi sadrži metal kao zaštitu
(pancirno staklo);
- Ukoliko vozilo ima vetrobransko staklo zatamljeno bojom koja u sebi sadrži
primese metala.
Never Say Never Again
TAG uređaji za brže plaćanje putarine
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... id=1027158
TAG uređaji za elektronsku naplatu putarine, čijom se upotrebom smanjuju gužve na naplatnim rampama, mogu se kupiti na 25 NIS Petrol i GAZPROM benzinskih pumpi.
Cena jednog TAG uređaja je 1.380 dinara, a dopunjuje se elektronski na samim benzinskim stanicama koje su dostupne potrošačima 24 sata, sedam dana u nedelji. Potrošač sam određuje sumu koju želi da uplati kao dopunu, dok su za veće uplaćene iznose predviđeni popusti od 4 do 10 odsto, saopšteno je iz NIS-a
Uz kupovinu TAG uređaja korišćenjem Super Kartice, potrošači dobijaju na poklon litar NISOTEC AUTO GLASS LETNJI 1l tečnosti za pranje vetrobranskih stakala i 40 bodova na Super Kartici.
Za sve dodatne informacije o TAG uređaju, kao i lokacijama benzinskih stanica na kojima se mogu kupiti, potrošači mogu da se informišu na sajtu NIS Petrol-a http://www.nispetrol.rs.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... id=1027158
TAG uređaji za elektronsku naplatu putarine, čijom se upotrebom smanjuju gužve na naplatnim rampama, mogu se kupiti na 25 NIS Petrol i GAZPROM benzinskih pumpi.
Cena jednog TAG uređaja je 1.380 dinara, a dopunjuje se elektronski na samim benzinskim stanicama koje su dostupne potrošačima 24 sata, sedam dana u nedelji. Potrošač sam određuje sumu koju želi da uplati kao dopunu, dok su za veće uplaćene iznose predviđeni popusti od 4 do 10 odsto, saopšteno je iz NIS-a
Uz kupovinu TAG uređaja korišćenjem Super Kartice, potrošači dobijaju na poklon litar NISOTEC AUTO GLASS LETNJI 1l tečnosti za pranje vetrobranskih stakala i 40 bodova na Super Kartici.
Za sve dodatne informacije o TAG uređaju, kao i lokacijama benzinskih stanica na kojima se mogu kupiti, potrošači mogu da se informišu na sajtu NIS Petrol-a http://www.nispetrol.rs.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Montirao sam tag gore kod retrovizora, kao po njihovim uputstvima. I dalje zeza. Od 3 prolaza već jedan nije pročitao.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Ja juče u razgovoru sa burazerom dobijem info da se tag kupuje na Nis/Gasprom pumpama pa odlučim da probam. Uzmem na onoj kod Naisa, okilaveo sam dok nije završila ugovor, uplatu itd... Ali sam posle naplatnu kod Naisa, 2x izlazak kod Ćićevca i Bubanj potok prošao glatko, bez zadržavanja. Eto radosti 
Prva 2 puta sam vadio tag i prislanjao na šoferku, posle sam ga zalepio u desni gornji ćošak i radi bez problema.
Kako mogu da pratim stanje kredita, mogu li se vaditi listinzi kad je i koliko skinuo? Ako se tag može prebacivati iz auta u auto, zašto su mi tražili saobraćajnu za izdavanje taga?

Prva 2 puta sam vadio tag i prislanjao na šoferku, posle sam ga zalepio u desni gornji ćošak i radi bez problema.
Kako mogu da pratim stanje kredita, mogu li se vaditi listinzi kad je i koliko skinuo? Ako se tag može prebacivati iz auta u auto, zašto su mi tražili saobraćajnu za izdavanje taga?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Pa verovatno da bi videli koje je kategorija vozilo, ne verujem da moze da se seta izmedju razlicitih.
inostrani TAG koristim vec 10 godina i radio je uvek bez problema. ovde sma ga kupio pre 1.5 godinu i poslednjih mesec dana nece da ocitava. poenta je da su TAG uredjaji losi i stari i da su dugo bili na lageru i da iz tog razloga ne mogu da se ocitaju - oslabila im je baterija. u putevima niko nece d aotipse veliku kolicinu i naruci novu a reklamacija imnaju k'o u prici.grujicd napisao:Montirao sam tag gore kod retrovizora, kao po njihovim uputstvima. I dalje zeza. Od 3 prolaza već jedan nije pročitao.
buduic da se ovih dana bavim tematikom, zamena TAG uredjaja je moguca smao u Ustanickoj gde su im kancelarije dok ne moze ni u AMSS, ni u NIS-u gde ste ih nabavili kao i ja. Oni rade od 9 - 15 pa ko voli... ja sam ih, malo je reci, digao u vazduh od zajbancije koje priredjuju narodu.
Stanje se vidi na displeju iza kućice kad prođeš.
S3
S3
- Nikolaa
- Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
- Garaža: Reasonably Priced Car
na prvo pitanje vec imas odgovor gore ^^Vladapetr napisao: Kako mogu da pratim stanje kredita, mogu li se vaditi listinzi kad je i koliko skinuo? Ako se tag može prebacivati iz auta u auto, zašto su mi tražili saobraćajnu za izdavanje taga?

elem, meni su upisali broj tablice na tagu pri kupovini, ali kapiram da je to zbog neke njihove evidencije. tag koristimo na dva nasa auta u porodici, i koristili na jos dva tudja, najnormalnije radi

nesmetano mzoe da se seta iz auta u auto, tako su i meni rekli.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Sa sajta Puteva Srbije -Vladapetr napisao: Ako se tag može prebacivati iz auta u auto, zašto su mi tražili saobraćajnu za izdavanje taga?
TAG-ovi koji su konfigurisani za prvu kategoriju- putnička vozila, mogu se koristiti i na drugim vozilima iste kategorije.
- Kabe
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
- Garaža: Japanska vozila
Pazarih spravu pre nedelju dana. Za sada imam jedno 15-tak prolazaka "bez greske".
Od korisnijih info koje vam mozda mogu znaciti:
1. Uredjaj kosta sada 2000 dinara.
2. Mozete ga kupiti pored redovnih lokacija i na GN:
http://www.gazprom-petrol.rs/nase-uslug ... u-putarine
(moj uredjaj je pazaren na Starim Banovicima - procedura je trajala 10 minuta maksimalno - fizicko lice)
3. Boostovao sam 10 000 dinara i ostvario popust od 400 dinara
4. U prodaji su sada drugi modeli uredjaja za razliku od predhodnih, manje dimenzije i pretpostavljam bolje efikasnosti (fotografija u prilogu)
5. Pitao sam ih da mi daju jos jedan nosac za kacenje u drugi auto, ali su mi rekli da ih nazalost nemaju viska i da je jedan kolega dao nekom dva i da sada imaju jedan koji ne mogu nikako da prodaju bez toga. Pretpostavljam da u centrali moze da se "iskuka" jos jedan, jer cemu onda mogucnost koriscenja u drugim vozilima... totalno nebulozno.
Po kijametu i guzvi pre neki dan sam pregazio seriju rampi na ruti od 500 km sa lakocom i maltene bez ikakvog zaustavljanja.
U svakom slucaju, za sada sam zadovoljan kupovinom
Preporucujem uredjaj toplo svima koji cesto koriste auto put.

Od korisnijih info koje vam mozda mogu znaciti:
1. Uredjaj kosta sada 2000 dinara.
2. Mozete ga kupiti pored redovnih lokacija i na GN:
http://www.gazprom-petrol.rs/nase-uslug ... u-putarine
(moj uredjaj je pazaren na Starim Banovicima - procedura je trajala 10 minuta maksimalno - fizicko lice)
3. Boostovao sam 10 000 dinara i ostvario popust od 400 dinara
4. U prodaji su sada drugi modeli uredjaja za razliku od predhodnih, manje dimenzije i pretpostavljam bolje efikasnosti (fotografija u prilogu)
5. Pitao sam ih da mi daju jos jedan nosac za kacenje u drugi auto, ali su mi rekli da ih nazalost nemaju viska i da je jedan kolega dao nekom dva i da sada imaju jedan koji ne mogu nikako da prodaju bez toga. Pretpostavljam da u centrali moze da se "iskuka" jos jedan, jer cemu onda mogucnost koriscenja u drugim vozilima... totalno nebulozno.
Po kijametu i guzvi pre neki dan sam pregazio seriju rampi na ruti od 500 km sa lakocom i maltene bez ikakvog zaustavljanja.
U svakom slucaju, za sada sam zadovoljan kupovinom

- Nikolaa
- Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
- Garaža: Reasonably Priced Car
Ne treba ti nosac da bi koristio uredjaj. Ja ga obicno samo stavim na tablu dok ne prodjem pa onda vratim u kasetu
Ja ga prislonim na soferku.
U vise navrata cuh da je problem da se ocita tag kroz stakla koja imaju UV zastitu.
Drugar sa BMW 7 mora da otvara prozor i drzi ga sa spoljne strane...
U vise navrata cuh da je problem da se ocita tag kroz stakla koja imaju UV zastitu.
Drugar sa BMW 7 mora da otvara prozor i drzi ga sa spoljne strane...
- Kabe
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
- Garaža: Japanska vozila
Znam da moze, nije u tome problem... 
Veca problematika je bila sa starim tagovima koji su kada se ne nalaze na tacno predvidjenom mestu previli probleme u vidu neocitavanja, a moze doci i do "problema" u slucaju da se napravi scenario kakav je imao ovaj gospodin sto je vec pominjano u temi:
viewtopic.php?p=447537#p447537
, te se onda Putevi Srbije pozivaju na snimak napravljen na rampi u kome se vidi da uredjaj nije pravilno koriscen (citaj, drzao ga je gospodin u rukama ili je stajao na komandnoj tabli u trenutku ocitavanja...)
Sve to zbog parceta plastike dimenzija centimetar puta centimetar. U tome je glavna magija...
Sto se tice stakala koja imaju UV zastitu, da, dogadja se problem i na njima, cak se tacno zna na kojim modelima vozila postoji sansa da problem nastane zbog svojstva materijala.

Veca problematika je bila sa starim tagovima koji su kada se ne nalaze na tacno predvidjenom mestu previli probleme u vidu neocitavanja, a moze doci i do "problema" u slucaju da se napravi scenario kakav je imao ovaj gospodin sto je vec pominjano u temi:
viewtopic.php?p=447537#p447537
, te se onda Putevi Srbije pozivaju na snimak napravljen na rampi u kome se vidi da uredjaj nije pravilno koriscen (citaj, drzao ga je gospodin u rukama ili je stajao na komandnoj tabli u trenutku ocitavanja...)
Sve to zbog parceta plastike dimenzija centimetar puta centimetar. U tome je glavna magija...
Sto se tice stakala koja imaju UV zastitu, da, dogadja se problem i na njima, cak se tacno zna na kojim modelima vozila postoji sansa da problem nastane zbog svojstva materijala.