Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Re: Grčka

Post od steva_anya »

Koju internet sim karticu ste koristili u Grckoj?
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Vodafone
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Grkov ADSL+WiFI.
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

Ja sam prosle godine uzeo 6gig neta za nekih 10ak evra, OTE mreza je bila.

Sent from my C6603 using Tapatalk
zokano.zm
Reactions:
Pridružio se: 25 Jul 2015, 23:39

Post od zokano.zm »

Pozdrav, drugari upravo se vratio sa Lefkade,Nidri tacnije, utisci su sjajni, ono sto vidim i zelim od mora tamo ima,zelenila, kombinacija planine more,brza promena vremena i glavno plaze koje su fantasticne....Poceo bih opis sa smestajem,bili smo u apartmanu koji je na idealnoj lokaciji nidrija,tacnije sredina, dovoljno blizu mesta za izlaske,jos blize taverne u luci kao i plaza sailinn kada ne idemo na zapadnu obalu da nam je blizu za kupanjac...Realno Nidri je bzv za kupanje pogotovo sailinn ali nije lose sto se tice drustvenih aktivnosti u vidu zena
zokano.zm
Reactions:
Pridružio se: 25 Jul 2015, 23:39

Post od zokano.zm »

Isao sam na zurku na pusto ostrvo,to svakako preporucujem da nikako ne zaobidjete jel je fantasticna sa oko500-ak jednako veselih i mladih...Plaze-zapadna obala
Prvo Katizma, najurbanija plaza zapadne obale,lezajke suncobrani i kafici u dosta velikom broju sto se narocito svidelo drugarima jel oni nisu nesto za avanture spremni sto cu pisati u daljem tekstu,ne puno losija od ostalih ali manje lepsa sto se tice boje mora.Na nju smo se vracali dva puta.
2.Egeremni
Savrsenstvo,uz duzno postovanje za ostale ali nije bzv najlepsa na svetu,sve boje nijanse plave, tirkiza i srebra,nemogu dovoljno dobro opisati pa ne bih dalje ,malo oko stepenika,nije toliko strasno koliko svi navode, pogotovo ako coveek od120 kg to navede,bolje krenuti ranije ujutru da bi se vise prislo stepenicama i automatski smanjilo odstojanje od famoznih stepenica,dole ima bar i hladna pica tako da ne vucete frizidere, kontam da ti likovi i najvise kukaju na stepenice a natovare se kao kamilice...

Drugi put o ostale tri plaze,nemam dovoljno vremena sada da pisem
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Mi oko 19h imali predstavu na plaži došla četiri delfina i igrali se jedno 100m od plaže :)

TT Asus Zenfone 2
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Delfini?

Slika

:)
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Kao što sam već i spominjao, pre neki dan smo se vratili sa letovanja. Proveli smo 10 dana u Nea Skioniu, pa bi bilo red da napišem neku reč o tome kako smo se proveli - možda nekome posluži.

Nea Skioni je malo mesto na Kasandri, sa druge strane u odnosu na maksimalno eksploatisane Hanioti, Pefkohori itd... Selo je poznato po ribolovu, gomile pecaroša amatera je svako veče na doku a ribarski brodići rade posao na veliko. U nekoliko restorana se mogu jesti riblji specijaliteti, ne znam cene ni kvalitet jer im generalno nisam ljubitelj - ali je ponuda u jelovnicima tih restorana zaista raznovrsna, pa ko voli može lepo da obraduje čula.

Slika

Slabo sam slikao slike samog mesta, plaža itd... to se uostalom lako nađe na netu.

Pošto smo išli sa ćerkicom (9 meseci) tražili smo neko mirno mesto sa plažom što je moguće bližom smeštaju, zato nam se Skioni učinio interesantnim. Smestili smo se u Meltemaki vili, apartman je bio sasvim fin i čist, ako se odlučimo i sled. godine onda bi rezervisali ranije pa bi uzeli neki od apartmana koji gledaju na more - a pošto vila ima svoju plažu, skoro da možeš iz svoje sobe odlaziti na kupanje. Slična priča je i sa drugim smeštajem koji se ovde spominjao, Alexandros vili, koja je od Meltemakija udaljena 20-ak metara. Alexandros je malo napucaniji i ima lepšu plažu jer je sve sitan pesak, ali je i malo skuplji.

2 večeri smo spavali u Dan-Dar motelu u Dojranu, tu smo se odmorili i ćerkicu lagano uveli u bazen i priču oko kupanja itd... Na graničnom prelazu smo u nedelju pre podne zatekli 2 auta, više vremena smo izgubili prolazeći kroz Dojran jer je ogromna gužva - nisam imao pojma da su te plaže toliko posećene. Posle 2 sata lagane vožnje smo stigli do Skionia. Put je lagan i jako lep, mnogo interesantnih prizora smo prošli i neke od tih lokacija ćemo razmotriti za sledeću godinu.

Sam Skioni ima 2 ulice u kojima ima nekog sadržaja, trg sa par kafića/restorana, jednu veliku plažu i nekoliko manjih (koje uglavnom koriste turisti smešteni u apartmanima u neposrednoj blizini). Mi smo sve vreme bili na našoj plaži, ispred vile, nije se isplatilo da se cimamo zbog 2-3 sata koliko sa detetom možemo da provedemo u cugu. Uveče smo uglavnom šetali po centru i tu se hranili, a nekoliko puta smo otišli do Haniotia (samo 8km udaljenosti, preko brda). Hanioti je Budva fazon, sve krcato i jedni drugima na glavi sede, ali je interesantno otići na kratko + mnogo je veći izbor restorana i supermarketa.

Što se tiče cena, standardna priča u Grčkoj - hleb i mleko su skupi, ostalo je ok. Prvi dan smo kupovali u lokalnom marketu, cene izuvaju (mleko skoro 2e, tost hleb 2 i nešto, konzerva tunjevine 3.7 e itd...) pa smo tu pazarili minimalno a sledeći dan otišli do Lidla (na ulazu u Kasandru, nekih 30km odavde) i tamo se malo bolje snabdeli. Posle smo saznali da u Haniotiu imaju oni čuveni Masoutis supermarketi pa smo uzimali tamo, cene su sasvim ok.
Što se tiče robe, eurokrem u Lidlu je krš ali su im bananice fenomenalne, Oreo keks sam jeo kao da je džabe, salame i sirevi su im extra. U Masutisu sam uzeo Sprite zero i Green Colu (sa steviom), svidelo mi se toliko da sam nabacio zalihe pa doneo za Srbiju :)

Giros je svuda 2.5-3e (u tortilji) ili 6.5-8e (porcija u tanjiru). Druga jela su 6-15e, jeli smo u restoranima Irida(roštilj) i Galiagria (pice i špagete) i ceh je uvek bio oko 25e (večera, salate, piće). U Haniotiu je ponuda mnogo jača, moja preporuka je giros Gari (u samom centru, ogroman zeleno-beli lokal).
Cene pića su 1e velika negazirana voda (negde je daju i džabe), Coca-Cola 1.5 - 2 eura, pivo 2.5 - 3.5 itd... Slatkiši su prilično skupi, "fabrički" sladoledi su od 1.5e pa do preko 3 (!) ali je zato onaj na kugle 1e a 2 kugle jedeš pola dana.

U povratku smo svratili do Soluna, obišli Kosmos i Mega outlet, sasvim pristojni centri i korektna ponuda ali ne za padanje u nesvest od jeftinoće. I inače u Grčkoj nije skupo koliko sam očekivao s' obzirom na količinu turista koja prolazi. Npr u Haniotiu su naočare za vid jeftinije nego ovde, pošto sam moje olupao u Dojranu išao sam da vidim šta mogu da urade i cene ramova i stakala su (za modele koje sam gledao ovde) jeftinije nekih 20-40%. Sebi sam pazario nove za 80e (ram + full stakla, sve sem foto grej opcije).
Za granični prelaz sam odlučio da opet idem na Dojran i ovog puta smo prošli još bolje jer na prelazu nije bilo bukvalno nikog - nijedno vozilo, nikoga u kućicama a rampa podignuta. Izađem iz auta i odem do glavne zgrade, pokucam Grku koji mi preko one stvari udari pečate a onda spusti rampu ispred auta i pokaže da se vratim pa uđem na drugu liniju jer je ona navodno za kamione :kezo: :rofl: Tako mi i treba kad čoveka budim bez preke potrebe :rofl:
Malo nas je zezala kiša kroz Makedoniju a Tabanovce smo isto prošli bez zadržavanja.

Sve u svemu, moja iskustva su veoma pozitivna i Skioni preporučujem svima koji traže mesto za lagani porodični odmor. Nema puno Srba, nema puno ni slobodnih mladih - uglavnom su sve stariji i parovi sa malom decom. Grci standardno opušteni i nenametljivi, imaš osećaj kao da im se taj turizam nekako usput desio a ne da se oni oko toga lome i cimaju - što meni savršeno odgovara. Jedino "loše" što mi se desilo za vreme ovog odmora je porast telesne težine za preko 2kg, čime se bavim koliko već drugi dan.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Odlicno :doubleup:
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Jedno glupo pitanje: kakvo je more, s obzirom na relativnu blizunu luke Solun i otvorenost mora?
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Voda je izrazito čista, desilo se 2-3 puta da kad vetar duva malo duže donese i malo trave i nekih grančica ali je to bila zaista zanemarljiva količina. Možda je i najbolji pokazatelj količina ježeva i nekih drugih morskih zverki koje su klinci svaki dan vadili iz kamenja u blizini.

Temperatura vode je za moj ukus fenomenalna, nije topla kao bara a opet nije ni previše hladna da se moraš pripremati kod ulaska.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Heinz napisao:Jedno glupo pitanje: kakvo je more, s obzirom na relativnu blizunu luke Solun i otvorenost mora?
Slano :D

TT Asus Zenfone2
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Današnja opuštencija :)
Slika
Slika