TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od nidza »

Ne kapiram kako misliš da konvertuješ 2D sadržaj u 3D? Valjda izvorno 3D mora da bude 3D, da bi TV to pustio u adekvatnom modu.

Klasičan 2D sadržaj se pušta kao na običnom televizoru.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Može da se konvertuje.
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

nidza napisao:Da nije bobina, loš kabl? Nasloni svećicu na blok motora da se masa spoji sa masom i neka neko vergla i vidi da li baca varnicu normalno.
Svecicu probao vec, radi. Otisao sam do prodavnice auto delova, da kupim Arbo sprej za čišćenje karburatora i motora i novu svećicu. 480 sprej i svecica 250 dinara. Skinuo karburator, rastavio, isprskao sprejem svuda, ostavio da se osuši, sastavio, vratio na kosačicu, zavrnuo novu svećicu - pali na prvi zub. Dobar ovaj sprej, očistio je za sve pare. :D
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

nidza, vec neko vreme TVi imaju u sebi DSP kojim procesiraju live 2D sliku pa iz nje prave 3D.
Ti kao korisnik kroz meni podesavas zeljenu dubinu, sirinu, sta vec moze i onda TV prima 2D a reemituje 3D sa ekrana.

E sad, moje pitanje je kako to zaista radi u praksi sa zivim 2D TV programom, iskustva nekoga ko je to duze koristio.
Ono tipa 5 minuta radi probe moze biti zanimljivo kao proba ali duze gledanje tako koliko smeta ili ne smeta.

Teoretski moze da se pusti i klasicna VHS kaseta konvertovana u 3D radi probe kako bi to izgledalo ali ne verujem da ima smisla za gledanje.
Sa druge strane neki zivi prenos, sport ili koncert mogao bi da bude zanimljiviji u 3D konvertovan.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

3d tv je jedan od vecih promasaja savremenog doba i to se nadam se svi slazemo.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ja na mom tv-u nisam ni pustio da probam kako radi, toliko me oduševilo ono što sam video kod drugih.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Konverzija 2D u 3D je glupost, iako je ima svaki 3D televizor. 3D tehnologija je od samog pocetka lanca specificna, pocevsi od kamere sa dva objektiva, pa je nerealno ocekivati da bilo koji tv u realnom vremenu napravi 3D od neceg sto to nije.

Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

3D služi kad ti dodje rodbina iz zavičaja da im se pokažeš kakvu si spravu kupio. Možda to ja kontam jer nemam vremena da gledam ni obični TV, a kamoli 3D Sranje u boji :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

member napisao:Ova moja ima na daljinskom i vertikalno i horizontalno podešavanje duvanja pa kombinuješ kako želiš tj. Podesim je da duva dole desno, ili gore levo. I bilo bi to lepo kad bi tako trajalo :)
Možda je ona pametnija nego što mislim, verovatno se smori da sve vreme duva u jedan ćošak :)
Da li Kudo treba da ima i horizontalno podesavanje preko daljinca / motora?

Na daljincu postoji opcija, ali daljinci su univerzalni, a cini mi se da moja Kudo nema tu opciju (ili je falicna :)) - samo rucno podesavanje "krilaca".
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Nije falična već jeftina :)
A kad malo razmislim, nije ni bila specijalno jeftina kad sam je kupovao, po preporuci majstora...
Šta su ove opcije Plasma, Clean Air, tad pali neku crvenu lampicu s gornje strane?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

member napisao:3D služi kad ti dodje rodbina iz zavičaja da im se pokažeš kakvu si spravu kupio. Možda to ja kontam jer nemam vremena da gledam ni obični TV, a kamoli 3D Sranje u boji :)
Ti i tvoje definicije. :rofl:
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Ja sam cuo da se Beko sklapa gde i Gorenje, ovde kod nas. Stara Pazova ili Indjija?? Barem bojleri i ves masine.
Na prolece konacno tv. Odlazem to zbog 1000 drugih gluposti. Mada koliko ga gledam meni i onaj portabl, sa radiom i kasetofonom dovoljan :)

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Nije isključeno. Nama u kuhinji firme dve mikrotalasne, vidi se da su potpuno iste. Jedna noname kinez, druga Gorenje. Razlika je što Gorenje ima lepšu završnu obradu i prohrom, kinez bela šerpa boja i ružna vrata.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ji 4Tze napisao:Nije falična već jeftina :)
:kezo:

I to sto kazes. 400 evra, a fancy izgleda :) i radi sasvim dobro svoj primarni zadatak.
Jedino nisam zapazio da Galanz i ima nesto skuplje modele (mislim na 12-ice - kapacitivno veci modeli su nesto skuplji, naravno), tako da ne znam koji to model pa ima tu opciju :zbunjen:
Ji 4Tze napisao:Šta su ove opcije Plasma, Clean Air, tad pali neku crvenu lampicu s gornje strane?
Ne bih rekao da radi ista korisno vec samo povecava broj "opcija" :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Ko se ovde razume u kamere?
Imam neku staru Sony koja ide na mini dv kasete.

Treba mi apgrejd na neku sa HD snimanjem, da se lako prebaci na komp tj da nema potrebe za konvertovanjem.
Budzet do 400€ ako se uklapa.

Kakva je Sony HDR-CX240E ?
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Odgovori