Nakon apela ministra Bratislava Gašića, ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu rekao je da će dva transportna helikoptera Mi-17 biti isporučena do kraja godine.
Kako je navelo Ministarstvo odbrane Srbije proces pregovora za kupovinu ova dva helikoptera ušao je u završnu fazu.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Dobro je, mozda bi bili i bolji da nisu imali tehnicki problem pa su vozili +3 kaznena kruga. A za helikoptere sta reci, najvise ce se obradovati sami piloti sto je i razumno na kojim krsevima glavu u torbu stavljaju svaki put kada se odvoje od zemlje.
Problem je sto je u avijaciji i pvo sve na granici resursa, pad helikoptera je bio samo katalizator da se nesto preduzme po pitanju zanavljanja letelica. Na zalost moralo je da dodje do nesrece sa ljudskim zrtvama da bi se nasla sredstva za neophodno.
Gezin gornji video me posle gledanja odvede do ovoga:
https://www.youtube.com/watch?v=htnsaMyF0vw
Neverovatno kolika aviončina onako uzleće i zaokreće ... i kako kratko može da sleće.
Moj učinak u streljani. Za gađanje, koristio sam moju omiljenu Zbrojevku ČZ-97BD kalibra 45 ACP (11.43mm). Radi se o izuzetnom pištolju, derivat nove ČZ-75 SP o1 shadow inače omiljenog pištolja strelaca koji se takmiče u IPSCu (praktično situaciono pucanje) po oceni nekih stručnjaka jedan od naj pištolja tog kalibra.