Ratna tehnika
- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon
Re: Ratna tehnika
Hvala
Čehinje su radne, mada su i precizne, pouzdane,funkcionalne uopšte, nisu `filmski` pištolji, 97micu niko praktično ni ne reklamira, ali je jako popularana u raznim službama u svetu.
Sig 210 je već nešto drugo, čak po nekoj kategorizaciji/nameni, pištolj izuzetne završne obrade, i takmičarske preciznosti.
Ove moje se mogu porediti sa Sig Saugerom 226 9mm, i 220 45.cal.
Čehinje su radne, mada su i precizne, pouzdane,funkcionalne uopšte, nisu `filmski` pištolji, 97micu niko praktično ni ne reklamira, ali je jako popularana u raznim službama u svetu.
Sig 210 je već nešto drugo, čak po nekoj kategorizaciji/nameni, pištolj izuzetne završne obrade, i takmičarske preciznosti.
Ove moje se mogu porediti sa Sig Saugerom 226 9mm, i 220 45.cal.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Bravo Mladene, sad malo na glok 17 da predjes 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Šetaj "Šetač". Ne huli. Kak'a plastika! Bohemishe stahl! 

- Mladen7
DW Probao sam Glock 17, dobar je, ali ja volim pun čelik, bolja kontrola paljbe, neznači mi nešto manja težina.
Što avijator kaže nehuli
Što avijator kaže nehuli

- Day Walker
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ne znači da je plastika i bolja, ali puno znači nekome ko ceo dan tegi pištoljčinu da tegli 300g manje.
BTW supe je i ČŽ, ali meni je ovaj SIG
Sent using Tapatalk
BTW supe je i ČŽ, ali meni je ovaj SIG

Sent using Tapatalk
Širim haos!
- Mladen7
To je tačno, znam neke jedinice kod nas, za Glock. Spada u premijumDay Walker napisao:Plastika postala sluzbena

Međutim svaki ozbiljan proizvođač sada ima u ponudi polimerske pištolje, Colt, Walter, Zbrojevka, Sig-S...manja težina je zgodna dok nosiš, ali kad koristiš bolja je veća težina.
I teško je odrediti koji je najbolji. Zavisi od namene, predpostavljene upotrebe, obučenosti, treninga itd, gde u kojim uslovima se koristi, pa i nabavne cene-ako se radi o službenoj nabavci.
Na konkursu za službeni pištolj US armije Bereta 92f ( SAD oznaka M9) je usvojena za službeni, iako su Zbrojevka i Sig-sauger bili bolji u nemalo svim aspektima-sem cene

Ima još odličnih a marketinški nepokrivenih: Izraelski Jeriho mk2, Švajcarski Spinix at2000, Frateli Tanfoglio.
- Day Walker
- Day Walker
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Vidim i dalje se koristi 9mm a zadnji put kada sam pratio tu oblast (daaavno to beše), FBI je prešao na 10mm zbog mnogo veće zaustavne moći zrna (ne penetrira, već bolje prenosi kinetičku energiju na cilj i samim tim postiže veći efekat - onesposobljenje mete). U pitanju je ona sramota, kada su im izginuli agenti u obračunu sa ranjenim narko dilerima (valjda u Majamiju ... ali to nije ni važno, da ne jurim sad tačan podatak).
- Mladen7
Poznat mi je taj incident, u Majamiju, i to su nosili Vinčester silver trip ( šupalj vrh), nije izolovan slučaj. Zato ja preferiram 45. (11.43mm), inače i Ameri polako odustaju od 40 s&w i 10 AUTO, ostaće on, ali neće biti dalje ekspanzije. Ponovo za SWAT, Delte SEAL i S.Servis uvode 45icu, neprikosnovena je po pitanju zaustavne moći, a opet sve jače od nje se ipak preterano teško kontroliše.
Da me neko ne shvati pogrešno nije 9×19 loš, daleko od toga, međutim sama težina zrna 9mm-7.5-9gr, a 45ACP 15gr dosta govori.
Da me neko ne shvati pogrešno nije 9×19 loš, daleko od toga, međutim sama težina zrna 9mm-7.5-9gr, a 45ACP 15gr dosta govori.
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Naravno i glavno je postići optimum u odnosu zaustavne moći i preciznosti ... i tu su FBI istraživanja pokazala da je 10mm najbolji kompromis.
Čudi me da se sada od toga odustaje - zarad samo zaustavne moći?
Čudi me da se sada od toga odustaje - zarad samo zaustavne moći?
- Mladen7
Ne, 10 AUTO se pokazao da ima preteranu penetraciju, a i javljali su se česti slučajevi (za ozbiljne službe) lomova delova oružja, zbog prejakog punjenja. Onda su se prebacili na 40 Smit &Weson koji ima nešto slabije punjenje, ali je bliži zadatim normama bez kvarova na oružju. Možeš primetiti i da većina proizvođača nudi iste modele u kalibru 9 Para i 40S&W. 10AUTO praktično polako zamire.
Sa druge strane u međuvremenu su se pojavili pištolji kalibra 45 sa dvoredim magacinima, a i došlo se do zaključka da kompromis nije ni potreban, pogotovo kod dobrih strelaca koji ne rasipaju municiju.
Kapacitet mag. moderne 45ice je 10-12+1
Kapacitet mag. 40 s&W je 11-14+1
Govorim o seriskim modelima u većini slučajeva, a onda kao dodatak su počeli za 45 da prave i posebni ne seriski magacini i sa 12-15+1.
Ako nešto nisam jasno objasnio rado ću pojasniti, zadovoljstvo mi je.
Sa druge strane u međuvremenu su se pojavili pištolji kalibra 45 sa dvoredim magacinima, a i došlo se do zaključka da kompromis nije ni potreban, pogotovo kod dobrih strelaca koji ne rasipaju municiju.
Kapacitet mag. moderne 45ice je 10-12+1
Kapacitet mag. 40 s&W je 11-14+1
Govorim o seriskim modelima u većini slučajeva, a onda kao dodatak su počeli za 45 da prave i posebni ne seriski magacini i sa 12-15+1.
Ako nešto nisam jasno objasnio rado ću pojasniti, zadovoljstvo mi je.