Vazduhoplovi
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Re: Vazduhoplovi
Možda zna žena da vozi al garant ne zna da parkira!!
Boringly average, but also perfect for school run mums
- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon
Parkira paralelno pod ručnom i priča na mob, garant 
Svaka joj cast!
Ipak, neverovatno je da mora da ga uvede sa dve ruke na palici....
Ipak, neverovatno je da mora da ga uvede sa dve ruke na palici....
http://youtu.be/KPil-NAEgBw
Ovakvo pariranje vetra je moguce samo kada su jacina i pravac vetra konstantni.
U koliko vetar ima udare (gusts), borba je malo drugacija.
I dalje fascinantno izgleda, a pilotima se divim
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ovo je u sustini jednostavno.
Isti princip kao kada se zeli preci reka s jedne obale na drugu. Od pocetka se pramcem zauzme ugao ispravke prema uzvodno i pravi majstor bez velikih popravki moze da izadje u tacku B na suprotnoj obali koja je naspramna tacki A sa koje je posao.
Ovde se avion poravna sa zemljom u istom uglu ispravke i onda sutne suprotna noga da se ispravi u pravac piste.
Isti princip kao kada se zeli preci reka s jedne obale na drugu. Od pocetka se pramcem zauzme ugao ispravke prema uzvodno i pravi majstor bez velikih popravki moze da izadje u tacku B na suprotnoj obali koja je naspramna tacki A sa koje je posao.
Ovde se avion poravna sa zemljom u istom uglu ispravke i onda sutne suprotna noga da se ispravi u pravac piste.
- methane.master
Vidiš baš sam hteo date pitam za ovaj drugi deo... Kada dodiruje pistu točkovima a i dalje je iskošen.
Sent using Tapatalk
Sent using Tapatalk
Širim haos!
Da, avion je dodirnuo pistu ali je do spustanja nosnog tocka i dalje pod uglom u vetar.
Knjige nigde ne kazu koliko trap moze da istrpi ovako, mada su neki predavaci spominjali neke vrednosti. Erbas 319-320 moze da ide pod nekih 13 stepeni ali sve zavisi od konstrukcije trapa.
Knjige nigde ne kazu koliko trap moze da istrpi ovako, mada su neki predavaci spominjali neke vrednosti. Erbas 319-320 moze da ide pod nekih 13 stepeni ali sve zavisi od konstrukcije trapa.
Vidis kad smo kod trapa, uvek me interesovalo koliki je radni vek guma na avionu?
Koliko cesto se desava da puknu pri sletanju, jesi li imao to (neugodno) iskustvo?
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Koliko cesto se desava da puknu pri sletanju, jesi li imao to (neugodno) iskustvo?
What i do for the livin'? I live for the livin'.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
To je nesto ovako odprilike.zuzazu napisao:
http://www.youtube.com/watch?list=RDKPi ... 2ddnGzxNZs

- methane.master
A šta bi se desilo da je ugao veći od "kritičnog"? Okrenuo bi se? Prevrnuo? Izleteo?zuzazu napisao:Da, avion je dodirnuo pistu ali je do spustanja nosnog tocka i dalje pod uglom u vetar.
Širim haos!
Kazem, knjige ne kazu koliko avion moze da istrpi. Barem Boingove knjige, za Airbus ne znam.
Trpi glavni stajni trap.
Dosta zavisi i od tehnike pilotiranja kao i od stanja podloge (suva, mokra).
Ja slecem onako kako se najcesce ide: crab-de crab, tj prvi deo prilaza je ovakav nez nagiba a u vetar. Kada se preuzme na ruke ide se sa side slip tj. krilo u vetar ide nize. Normalno i ovo ima svoje limitacije da wing tip ili motor 737 koji je jako blizu zemlje (zato su uvodnici jajasti) ne udari u podlogu. Ako se secam stare materije, uvodnik na 737 CLassic je na samo 46cm od zemlje.
Trpi glavni stajni trap.
Dosta zavisi i od tehnike pilotiranja kao i od stanja podloge (suva, mokra).
Ja slecem onako kako se najcesce ide: crab-de crab, tj prvi deo prilaza je ovakav nez nagiba a u vetar. Kada se preuzme na ruke ide se sa side slip tj. krilo u vetar ide nize. Normalno i ovo ima svoje limitacije da wing tip ili motor 737 koji je jako blizu zemlje (zato su uvodnici jajasti) ne udari u podlogu. Ako se secam stare materije, uvodnik na 737 CLassic je na samo 46cm od zemlje.
superboss napisao:Vidis kad smo kod trapa, uvek me interesovalo koliki je radni vek guma na avionu?
Zavisi da li su protektirane ili ne i kakvo su ostecenje dobile.
Protektirane "zive" krace, a kada guma "ocelavi" moze da ide i do treceg platna. Kod mene se menjaju cim se istrosi sara, a dobiju napad kad vide prvo platno.
Ja sam na zadnjem simulatoru dobio pucanje gume i jedva se vidi. Prvo je otisla jedna pa za njom i druga, pa sam znao da nesto nije uredu, ali ne bas i sta.

Rasekotina u koso je guma koja je zavrsila