Kvalitet goriva u Srbiji?
Re: Kvalitet goriva u Srbiji?
I ja sipam na Carli Caplina, samo pogani dizel
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Jel si primetio da otkad vozis dizela imas problem sa nesanicom ?McGruja napisao:I ja sipam na Carli Caplina, samo pogani dizel
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Pa to je, sad je sve jasno 

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Eto i na kraju novac ušteđen na potrošnji se spuca na Bromazepame.
Sent using Tapatalk

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Ma da smo živi i zdravi 

Nije isključeno, plus je JTD raga. Tvrdio sam da kad sam prešao sa Mol na NIS da imam manje potrošnje, sad ni to više nisam siguran.Xepoj87 napisao: Pre ce biti da ti ne mozes da izvalis razlike.
NIS na aerodromu mi je usput i tamo sipam Ultra D i zasad je sve OK.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Svakako je na Nisu proredjen kvalitet, a Zmaj jedan, pa Zmaj dva su im pumpe sa najvecim protokom i profitom od svih, te je verovatno i kvalitet najbolji, uopste nije nemoguce da forsiraju bolje na tim pumpama.nidza napisao:Nije isključeno, plus je JTD raga. Tvrdio sam da kad sam prešao sa Mol na NIS da imam manje potrošnje, sad ni to više nisam siguran.Xepoj87 napisao: Pre ce biti da ti ne mozes da izvalis razlike.
NIS na aerodromu mi je usput i tamo sipam Ultra D i zasad je sve OK.
Kod mene se brzo primeti razlika izmedju goriva, mozda mi je i dpf osetljiv na isto.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Srećom nemam DPF.
TT
TT
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Na koju foru mislite da NIS moze da rasporedi gorivo po kvalitetu na svojim pumpama? Salju iz Panceva na jedne pumpe, a iz NS-a na druge...? Tesko mi je poverovati u tako nesto...
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Meni se čini da je tu više u pitanju stanje rezervoara određene pumpe, količina vode (kondenza) i prljavštine u istim. Ove što imaju veći promet verovatno imaju manje problema sa tim jer to i ne stigne da se nataloži, prođe pre toga kroz rezervoare automobila u mikronskim/zanemarivim procentima pa se ne oseti. Zato je u stvari bolje sipati na prometnijim pumpama.
Da napišem i ovde svoje iskustv sa TNG-om:
Zatvorio sam krug od 10000km (od servisa do servisa plinskog sistema) sa Gazprom/NIS plinom.
Većinski je gorivo sipano na Gazpromu trošarina, ali često i na NIS pumpama svugde po Srbiji.
Nakon 10000km, skinuti su filteri i filter goriva je bio poprilično čist. Ja sam zadovoljan i sipam samo na Gazprom/NIS pumpama.
Zatvorio sam krug od 10000km (od servisa do servisa plinskog sistema) sa Gazprom/NIS plinom.
Većinski je gorivo sipano na Gazpromu trošarina, ali često i na NIS pumpama svugde po Srbiji.
Nakon 10000km, skinuti su filteri i filter goriva je bio poprilično čist. Ja sam zadovoljan i sipam samo na Gazprom/NIS pumpama.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Otkako imam Punta nisam imao problema sa kvalitetom gasa a sipam gde stignem. Iako nisam do sada imao priliku da vidim u kakvom su stanju bili filteri na zameni, rekao bih da se situacija sa kvalitetom i tu dosta popravila. Čak mislim da mi filter tečne faze uopšte i nije menjan nekih 60 i kusur hiljada km (sve dok ja nisam insistirao da se to zameni, odnosno otišao posle ovlašćenog u nezavisni servis), tako da i to potvrđuje navedeno. 
Послато са GT-I9060I уз помоћ Тапатока

Послато са GT-I9060I уз помоћ Тапатока
TNG filter gasne faze, presecen na pola, izvadjen paprini ulozak radi pregleda nakon 35.000km. Potpuno cist.
Filter tecne faze nakon 20.000km, cist sa tek u tragovima cvrstih cestica.
Sto se tice benzina i dizela na pumpama, voda (kondenz ili namerno sipana) se kao teza od goriva uvek talozi na dnu i time ne dospeva u auto pri tocenju jer se obicno usisna cev u tanku pumpe ne nalazi na samom dnu.
Odavno, kod nas nema problema ni sa jednom vrstom goriva da je vredno pomena. Mozda je ranije pre markiranja jos i moglo da se nadje neko gorivo koje je "oplemenjivano" dodacima cudnog porekla, sada to je jako malo verovatno.
Filter tecne faze nakon 20.000km, cist sa tek u tragovima cvrstih cestica.
Sto se tice benzina i dizela na pumpama, voda (kondenz ili namerno sipana) se kao teza od goriva uvek talozi na dnu i time ne dospeva u auto pri tocenju jer se obicno usisna cev u tanku pumpe ne nalazi na samom dnu.
Odavno, kod nas nema problema ni sa jednom vrstom goriva da je vredno pomena. Mozda je ranije pre markiranja jos i moglo da se nadje neko gorivo koje je "oplemenjivano" dodacima cudnog porekla, sada to je jako malo verovatno.