Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Nikolaa »

https://www.facebook.com/permalink.php? ... nref=story
Saopstenje za javnost ,
nikada u zivotu nisam dobio niti krivicnu niti prekrsajnu prijavu , moja cerka Lara je zavrsila 5.razred i za sada je odlikas i nikada do sada nije ucestvovala ni u jednom incidentu koji je ukljucivao fizicko ili verbalno nasilje.
Prosle subote oko 18 h u nas stan usla je vidno potresena komsinica Ivana sa mojom cerkom koja je bila potpuno crvena u licu , plakala i bila dezorijentisana . Dve devojke od 15 godina su nakon neke fejsbuk prepiske uhvatile moju cerku , naterale je da kleci ,uhvatile za kosu , sabile uza zid i pocele da joj udaraju samar po samar . Posle drugog samara usledilo je pitanje " Sta je pickice , jel boli ? nemoj slucajno da places " . Posle treceg samara su zastale drzeci je za kosu i rekle " a sta cemo jos da joj radimo ? nemoj slucajno da si zaplakala samo picke placu , jel jasno ? " . cetvrti samar je bio toliko jak da je Lara udarila levom stranom glave o zid . Sve to je gledala komsinica i pre nego sto se osmelila da pridje Lari i pokusa da joj pomogne , udarili su joj i peti samar i rekli da joj da ne sme ovo nikom da prica i pritom joj ukrale mobilni telefon , naglasivsi da ako nekom isprica sta se desilo , proci ce jos gore .
Moja cerka nije neka kmeza , ali mozete zamisliti koliko je bila paralisana strahom , da kada je komsinica Ivana prisla da je pita da li je u redu , Lara je pritiskajuci suze odgovorila da jeste . ivana je , Hvala Dragom Bogu , uzela za ruku i povela u nas stan .
Sisao sam liftom sa Larom , van sebe i pronasao dve devojke koje su uzgred duplo vece i vise od moje cerke . Upitao sam prvu devojku " ko mi je tukao cerku ? ko joj je ukrao mobilni telefon ?
Ta devojka mi je doslovce odgovorila " Sta te briga gde je mobilni , najebaces kao tvoja cerka " , zatim se okrenula ka Lari koja je stajala iza mene i srdito joj prstom pripretila " najebaces ! ".U tom trenutku sam je izrevoltiran gurnuo , da bi me sekund , dva posle toga ova druga devojka udarila svom snagom nekom daskom u glavu i rascepala mi celo.
Refleksno u samoodbrani sam joj uzvratio i sutnuo po nozi .
U urgentnom centru su mi konstatovali nagnjecenje lobanje , tetanogenu ranu i naravno primio sam anti tetanus .
Posle udarca sam viknuo "stanite !" , i uzeo neki telefon koji je bio na zemlji tvrdeci da necu da im ga vratim dok ne vrate cerkin.
Krenuli smo do nekih cigala , nekog suta odakle su izvukle Larin mobilni . Tada sam otisao u skolsko dvoriste i zahtevao da obe devojke pozovu roditelje i da pod hitno idemo u policiju . sacekao sam majku , otac se pojavio u policiji posle nekih pola sata kasnije .
Epilog na danasnji dan je ovakav , moja cerkica vec 7 dana sama ne izlazi napolje , desava se da odjednom u stanu krene da place , bukvalno da rida ,...u prisustvu majke ili mene izadje na 15 min . Nase dete bez daljnjeg nije isto dete kao od prosle subote , turobna je , cutljiva , tuzna i povucena u sebe . I u celoj prici najveca sramota Medija je cinjenica da su bacili akcenat na moje ponasanje , koje je predstavljeno lazno , tendenciozno i na generalno jedan odvratno izvitopren nacin . AKCENAT TREBA DA SE STAVI na sadisticko i brutalno fizicko i psihicko maltretiranje nase cerke od strane dvoje maloletnih prestupnika.
Nije toliko strasno sto su devojke , zajedno sa majkom bestidno lagale prilikom davanja svojih izjava , vec su time potvrdile da uopste nisu svesne svog postupka . I kako mi sada kao Porodica da se zastitimo ?
ne mozemo da ih tuzimo jer su maloletne .Verovali ili ne , ne mozemo da podnesemo bilo koju vrstu prijave .
Ja sada govorim svojoj cerci , da ce sve biti u redu , ali zaista ne znam da li ce sve biti u redu . Ako su mogle da joj prete da ce je prebiti jos vise ako prijavi nasilje , otkuda da znam da joj se nece osvetiti ? Iako nisu iz naseg kraja , posle incidenta obe su se setale po kraju , izigravale pobednice i hvalile se kako su pretukle i oca i cerku . Na kraju krajeva , otkud znam da mene nece sacekati nocu u ulazu i recimo gadjati me ciglom u glavu ?
Hvala Ivani koja je pristala da svedoci o svemu sto je videla , i hvala joj bezgranicno sto je spasla Laru daljeg zlostavljanja .
A ja sam duboko ubedjen u jedno , ove devojke su upravo ponasaju ovako zasto su svesne da im u sustini niko ne moze nista .
Bez predrasuda prema tuziocu , nadam se da ce uzeti u obzir SVE cinjenice vezane za incident i doneti odluku koja ce biti pravicna i jasna . Hvala i komsijama koje su pristale da svedoce da iste devojke vec dve godine prave iste ili slicne probleme , da su nekoliko puta na identican nacin zlostavljale drugu decu . Na moje pitanje zasto se cuti o tome , oni bi odgovorili " ne vredi " . Sada ih delom i razumem zbog takvog odgovora jer se i sami kao porodica osecamo nemocno pred ovakvom vrstom brutalnog maloletnog nasilja , koje je ostavilo duboku traumu na nase dete , nadam se od sveg srca ne i trajnu .
Kao Porodica , apelujemo na sve roditelje i njihovu decu , da prijave SVAKO maloletno nasilje , bez straha . JEDINO , ponavljam jedino tako postoji nada , da bezumno maloletno nasilje koje smo nazalost na svojoj kozi doziveli moja cerka i ja , bude adekvatno sankcionisano i spreceno .
Na kraju bih dodao da svaku rec ovog teksta potpisujem kao doslovu istinu isped moje Supruge , Cerke , svojih Prijatelja i Pred samim Sobom .
Sa Postovanjem .
Porodica Rosandic
Slika
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

da ponovim on što sam rekao : 98% novinara u gulag da tucaju kamen.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Kuzmanovicu, sramoto!
http://www.informer.rs/vesti/hronika/28 ... o-azilante

Miroslav Kuzmanović (24), zvani Mikica je bruka za srpsku policiju! Naime, on je policajac koji se sumnjiči da je sa kolegom opljačkao dvojicu migranata iz Sirije i tom prilikom im oteo 2.050 evra!
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Treba mu za nedelju, da stavi na Dortmund. :kezo:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Xepoj87 napisao:Koliko ti nemas pojma ni o cemu, a o svemu imas potrebu da objasnjavas.

Sent from my Sony
U čemu je tvoj problem? Koje prirode? Odlepi se bre od mene čoveče...dosadan si kao proliv i zubna bolest zajedno.
Poslednja izmena od TDI u 21 Avg 2015, 17:11, izmenjeno 1 put ukupno.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ima kosku u nozi, ne pitaj, ozbiljno je...
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Sh@rance napisao:
Prvo nemoj firmu da mi dirate :D

Što se tiče uglja tj. rudnog bogatstva koja to država na ovom svetu plaća i kome treba da plaća što kopa svoja bogatstva.
Da je javašluk u EPS-u to stoji da treba da se dovede u red i to stoji, ali u truloj državi gde je sve trulo, prodavanjem EPSa nista nije reseno opet ostaje trulež od države.

TT Asus Zenfone2
Od kada si ti vlasnik tog privrednog drustva? Odakle ti pare :)

Naravno da svaka firma moze i sme da se dira ako pravi problem vecini gradjana.

Ti izgleda ne razumes da rudnu rentu ne placa drzava vec privredno drustvo koje je komercijalni subjekt i prodaje svoju robu/ usluge.
Drzava naplacuje rudnu rentu, i taj trosak ulazi u cenu proizvodnje robe bilo da je struja, benzin, topla voda, sljunak... Ovde voli da se kuka kako je mala renta za NIS, Koja je razlika uzimanja uglja ili nafte?

Ne moze prolaziti prica da je EPS med i mleko od sredjenosti i da nema prostora za racionalno poslovanje, kako MORA da ima cenu kao da ima troskove kao neki drugi.
A realno EPS nema trosak same energije, i voda i ugalj su prakticno besplatni izvor energije.

Prerada energije u el. energiju kosta kao proces a koliko to kosta je tajna. Bilo da je TE ili HE.
Troskovi administracije kostaju, to je isto tajna.

E problem je u tim tajnama.

Kada se bude znalo sta i koliko kosta onda moze da se prica da li je cena od oko prosecno 10centi u Srbiji realna prema trosku, ima ili nema u tome dela za razvoj, treba da bude visa cena ili niza cena.

Praksa u ovim krajevima gde nije bilo kapitalizma decenijama pokazuje da je jedini pouzdan metod da dodje do sredjivanja javasluka prodaja firmi organizovanim po modelu socijlisticke ekonomije gde novi vlasnik uvodi kapitalizam i time resava tu trulez.

NIS je isto sto i EPS. Bio. Gotovo identicna prica.
Onda je prodat jedan deo, potpuno nova osnova upralvjanja i NIS je procvetao i postao zaista kapitalisticko privredno drustvo koje ima svoje mesto na trzistu.

I vise ne uzima milijarde subvencija iz dzepova gradjana kao ranije.

Inace EPS izvozi struju stalno u Hrvatsku, iz TENTa koji je suvlasnistvo sa Hrvatskom u jednom delu Blokova.
Koja je cena te struje, dakle sama proizvodna cena bez dodataka.
Eto to navedi, to mnogo govori o realnm troskovima nego price da li je 5, 6 ili 13 cneti nesto sto bi EPS apetite zadovoljilo kao navodna nuzna cena.

Struja je roba, ima neku cenu i njom ce se i ovde trgovati. Tim pre sto pre EPS resiti kroz reorganizaciju.

Moje misljenje je da model NISa sasvim dobar za ovdasnje potrebe gradjana.
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:

Post od TDI »

Rakhil napisao:Ima kosku u nozi, ne pitaj, ozbiljno je...
A on nema ruke da kuca, nego ti moraš u njegovo ime? Usput si duhovit u pm...
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

TDI napisao:kao proliv i zubna bolest zajedno.
TDI izdrzi !!!
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Tdi, ti bas nisi dosadan, jer za razliku od mene, unosis bas visoku dozu dinamike u svaku temu. I ne, nisam sarkastican.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:

Post od TDI »

Bar ne izlivam frustracije na forumu nicim izazvan kao što ti i još po neko ovde radite. I razumljivo, gde ćete drugo, forum je idealno mesto za tu radnju.
Slika
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Koji vam je opet?
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Vreme je za fajt u blatu!
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

:kezo:
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Poslaćemo ih na Beer fest.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Odgovori