Lakse mi je kad mi neko drugi kaze, imam koga da psujem ako ne bude nesto u redu...
Hvala.
Ima li po gradu dovoljno putokaza (posto nemam GPS, a i da imam odakle mi...), kao kad predjes rumunsku granicu svi putokazi te vode u Iulius Mall, nigde znaka za Temisvar...
Kada je neko glup, ne možete mu to ni dokazati... D. Radović
Pa ovaj sadasnji nema gps, ali bi trebalo da mi u medjuvremenu stigne novi koji (ako se ne varam) koristi blackberry mape..
Zvacu u pomoc u svakom slucaju... I obrisi suze, nece grom u koprive...
Kada je neko glup, ne možete mu to ni dokazati... D. Radović
Sto se tice putokaza, Segedin je vrhunski obelezen, cak i do trznih centara (Arkada, Szeged Plaze), Metroa, Tesca itd postoje putokazi, no moj savet bi bio da ako ti je prvi put da ides gore da poneses GPS just in case, a vec sledeci put ti nece biti potreban...
Razmišljam nešto o kupovini guma za sledeću letnju sezonu... ali posto mi trebaju 18", u dimenzijama 225/40, razmišljam da ih kupim u Mađarskoj, uzmem obrazac a povraćaj poreza, montiram ih i prijavim na njihovoj carini da sam ih kupio, i lepo vratim porez od 25%.... a na našoj granici ništa i ne prijavljujem, jer su vec montirane na točkove. Znam da ima neka fora, da roba koja se kupi kod njih, mora da bude u originalnoj ambalaži, kada dodje mađarski carinik da pogleda papire i robu. Ali gume nemaju ambalažu, pa pitam da će mi praviti problem što su već montirane... Da li na taj način mogu da dobijem povraćaj poreza?
Povrat poreza vazi za nekoriscenu robu, sem ako je samo isprobana. Tako da na montirane gume na autu ne znam bas koliko blagonaklono gledaju po tom pitanju.
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Koliko su meni objasnili drugari koji su to radili, gume moraju da budu u gepeku. Takodje zbog nase carine se rade vise racuna kao da je svako kupio po gumu
Ako mora da bude nekorišćena roba, odnosno da nije montirana na tockove, lepo ih kupis tamo, montiras ih na primer u Hrvatskoj, i vratis se kod nas sa sve novim gumama iz Hrvatske