Mislim da je u ovom trenu trebao da bude u forsažu za izvlačenje, pa bi mi bilo logično da se vidi neka narandžasta svetlost umesto ove crne rupe na kraju mlaznika.
Ovih dana letim sa bivsim vodjom Turskih Zvezda i na prvi pogled covek mi je odmah tekao da je ovo najcesca greska.
Suvise sporo ga je uveo u petlju sto je uzrokovalo rapidni pad brzine a sto se vidi i po tome koliko mu vremena treba da izvrsi poluprevrtanje. Cim kockice nisu sredjene jedna po jedna, krajnji reziltat je fatalan.
Slažem se ja sa time ali se sve vreme pitam zašto se ne vidi ono što bi po nekoj logici trebalo da se vidi - trag forsaža (dim, svetlost, plamen ... šta god već) tj. ako je video da rapidno gubi visinu usled nedostatka brzine, onog momenta kada je letelica bila u položaju kao na gore datoj slici - zar ne bi trebalo da je tada opalio forsaž (u pokušaju da se izvuče iz opisanog problema)?
Ne znam, Maxer, kakvi su mu motori i treba li nesto da se vidi. Ja sam ovo radio na klipnom avionu a ovde je pitanje da li je ljudska greska ili tehnicki kvar.
Po onome kako je pocelo ocigledno je pilot poceo pogresno manevar. Pitanje je koliko je bio i svestan sta se dogadja (mada ima asistenciju i sa zemlje) i zasto nije prekinuo izvodjenje figure kada je (ako je) uocio gresku. Ovakav manevar nije manji od 5g, a u zavisnosti od manevra i tipa aviona ide i do 7,5g.
Koliko citam, ziv je, pa ce mozda moci da isprica svoju verziju.