Jaguar XE
Re: Jaguar XE
Ne zaboravi da mora biti dizel 

Pa iskreno ja bi mnogo vise voleo benzinca.
Ali posto zivim gde zivim, to je ipak nerealno - nazalost.
Ali posto zivim gde zivim, to je ipak nerealno - nazalost.
Pa gde je Audiju vazdusno u A4? A nema ni alu sasiju kao Jag, niti menjac kao Bmw i Jag... Sta ima tacno Audi naprednije? Za sada je superioran samo u bezanju preko nosa.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Gobline znači uzimaš C klasu 

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Rezultati prodaje i kako im ide u globalu (razvoj modela, širenje game, širenje servisne mreže, konstrukcije sopstvenih motora, rast marketinga, itd) takođe vrlo lako možeš da nađeš na internetu, umesto što se retorički pitaš da li će opstati ako nemaju jaki dizel s vazdušnim ogibljenjem i 4x4.E sada, da li je taj imidz Jaguara i dalje dovoljno jak da se predje preko odredjenih tehnickih inferiornosti ili ce se naci kupci kojima te tehnicke inferiornosti jednostavno ne znace nista.
Izgleda da su dobro naciljali klijentelu i pored "tehničke inferironosti", nedostatka velikog broja jakih dizel agregata...uopšte nedostatka svega onog što ima Audi, a zašto je to tako ostaje pitanje gde je odgovor malo teže naći na internetu.
Pa logicno... Da naprave nesto isto kao Audi, nikada nista ne bi prodali pored giganta ekskluzivnosti, inovativnosti i kvaliteta iz Ingolstadta.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Potrazi Jaguar Ingenium engines. Nova Jag generacija motora, sa bregastim vratilom ulezistenim preko kuglicnog, a ne klasicnog kliznog lezaja, recimo to je jedna od novosti. 4x4 vec krece u XF, pitanje samo kada ce kupiti od nekih od dobavljaca pa ce imati i taj cuveni 4x4, muzu tehnike.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
A sta znaci alu sasija Jaguaru ako nije postigao nikakvu znacajnu prednost u ukupnoj tezini? Sta je onda poenta?Xepoj87 napisao:Pa gde je Audiju vazdusno u A4? A nema ni alu sasiju kao Jag, niti menjac kao Bmw i Jag... Sta ima tacno Audi naprednije? Za sada je superioran samo u bezanju preko nosa.
Sent from my Sony
A4 nema vazdusno ali nema ga ni XE koji mu je konkurent, ali zato A4 ima magnetne amortizere koji isto mogu da se podesavaju u 3 moda

Dok A6 nudi ful vazdusno sa el podesavanjem a XF nudi samo vazdusne jastuke na zadnjim amortizerima bez mogucnosti podesavanja. Sorry

Sta Audi ima naprednije od Jaguara?
- Motorizaciju
- Vazdusno ogibljenje (ili bar magnetno u nizoj klasi)
- 4x4 pogon uz dizel agregate, kao i uz sve ostale motorizacije
- Ponudu opreme
- Zavrsnu obradu...
Ali cemu konkretno poredjenje bas sa Audijem? Evo moze i sa BMW-om i sa Mercedesom... generalno tvrdim da je Jag tehnicki inferiorniji od nemacke trojke, ne konkretno samo od Audija.
Da, ali da si ovde potegao neki kricijalni argument, pa da razumem... Ovako samo pominjes stvari koje su medju poslednjima po vaznosti, samo zato sto bas to Audi ima.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Po kojim to paramtrima?HKS napisao:Gobline znači uzimaš C klasu
Inace mi se nova C klasa jako svidja i vrlo rado bi je vozio. Mada mislim da nema dizel verzija sa +300KS, a i trazio bi visu klasu od trenutne.
Iskreno, trenutno mi je ubedljivo najbolji auto BMW 640xd GC ali mu je i cena bas jaka. Inace, i pored toga sto volim Audi/porsche, uopste ne znaci da ce sledeci auto biti jedan od njih.
Nego to i nije tema...
Poslednje po vaznosti:Xepoj87 napisao:Da, ali da si ovde potegao neki kricijalni argument, pa da razumem... Ovako samo pominjes stvari koje su medju poslednjima po vaznosti, samo zato sto bas to Audi ima.
Sent from my Sony
- Motorizacija
- Ogibljenje
- Pogon
- Oprema
Vazi

- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Nema ni s klasa dizel sa -300ks pa se opet da prostite iznuzdila po konkurenciji 
Послато са GT-N7100

Послато са GT-N7100
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Pokušavaš da dokažeš nešto što bi ti i u Jaguaru rekli da je istina. Šta je poenta ulaska u temu da se dokaže tehnološka superiornost nekig drugih firmi, a to će svako objektivan da prizna da su te tri nemačke firme tehnološki naprednije u većem broju elemenata?
Da li to znači da je taj auto nužno lošiji? Pa, onda je to još gore za tvoj način rezonovanja ako se XE smatra najboljim autom u klasi (a trenutno ga svi smatraju takvim) a tehnološki je inferiorniji od Audija.
Toliko tehnologije u Audiju (npr.), a ne mogu da savladaju jednu letvu volana 40 godina...
Skup najboljih delova ne donosi nužno najbolju celinu.
Da li to znači da je taj auto nužno lošiji? Pa, onda je to još gore za tvoj način rezonovanja ako se XE smatra najboljim autom u klasi (a trenutno ga svi smatraju takvim) a tehnološki je inferiorniji od Audija.
Toliko tehnologije u Audiju (npr.), a ne mogu da savladaju jednu letvu volana 40 godina...

Pa upravo sam to i komentarisao kao veliku zamerku Mercedesa ali to ovde i nije tema...Ivan napisao:Nema ni s klasa dizel sa -300ks pa se opet da prostite iznuzdila po konkurenciji
Послато са GT-N7100
Ne pokusavam ja nista da dokazem. Nisam ni znao kakva su tehnicka dostignuca Jagura, mislio sam da su im dizel agregati jos slabiji nego sto jesu, mislio sam da uopste nemaju nikakav 4x4 pogon, a eto nisam bio upravu.starac vujadin napisao:Pokušavaš da dokažeš nešto što bi ti i u Jaguaru rekli da je istina. Šta je poenta ulaska u temu da se dokaže tehnološka superiornost nekig drugih firmi, a to će svako objektivan da prizna da su te tri nemačke firme tehnološki naprednije u većem broju elemenata?
Toliko tehnologije u Audiju (npr.), a ne mogu da savladaju jednu letvu volana 40 godina...![]()
Izneo sam poredjenje gde sam zakljucio da Jaguar apsolutno moze da stoji rame uz rame sa nemackom trojkom, ali da je varijantama top ponude nemaca ipak inferioran.
Npr. ako uzmemo BMW 530d kakvih je vecina prodato, Jaguar itekako ima sa cime da se poredi pa cak bude i bolji. Medjutim ako uzmemo 550xd M ili A6 3.0Bi-TDI sa full vazdusnim ogibljenjem, i da su napucani opremom... tek onda Jaguar posustaje u poredjenju.
E sada, da li je Jaguar zadrzao/povratio imidz toliko da bi mi on bio dovoljno jak adut, to je drugo pitanje...
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,