Jaguar XE
Re: Jaguar XE
Mene prvo zanima, koje Audi ima nedostatke i mane?
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Jaguar - bozansko auto na Garaza forumu 
Moze mu se sve oprostiti, drugima ne

Moze mu se sve oprostiti, drugima ne

Dokle god direktni konkurenti iz iste kubikaze koja je itekako trazena i prodavana, vade i preko 100KS vise, i dokle trziste ima potraznju za te verzije, kritika je itekako opravdana.Ivan napisao:Poenta je da je ta tvoja ogromna zamerka ociglesno nistavna
Послато са GT-N7100
Ali to naravno ne znaci da je jedna S klasa los auto.
A ja sam ubedjen da ce Mercedes u skorijoj buducnosti sigurno izbacivati jace dezilase, oces li i onda napisati kako je to skroz nepotreban potez i da to nikome nije potrebno...?
Pa ljudi moji, ne smes uputiti realnu kritiku...
Mada sve to i nema veze sa temom pa necu ovde duziti o tome.
- Svi modeli sa prednjim pogonom. Posto smatram da Audi nudi svoj optimum tek sa Quattro pogonom.Xepoj87 napisao:Mene prvo zanima, koje Audi ima nedostatke i mane?
Sent from my Sony
- Multitronic menjac, ali ne u smislu nacina rada vec u smislu pouzdanosti (iako ja nisam imao tehnickih problema)
- Nedostatak top modela koji bi ispratio naju verziju S klase (S65AMG)
- Q7 kao celokupan model koji ne mogu da svarim od kada se pojavio, i koji dozivljavam iza GL-a (
- Diskutabilan dizajn eksterijera A8...
I?
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
E sada, koliko je Jaguar uspeo da zadrzi, odnosno povrati imidz svog brenda, pa na tu kartu dobije odredjene poene to je pitanje.
Volim kada se napreduje u priči...jedino što smo došli do ličnog ugla gledanja na stvari.E sada, da li je Jaguar zadrzao/povratio imidz toliko da bi mi on bio dovoljno jak adut, to je drugo pitanje...

Neke stvari moraj da se ponove, posto se sustina vrlo cesto preskoci, a citirana recenice je upravo sustina mog pisanja na ovu temu.
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Kada neko uporedjuje Jaguar vs BMW VS MB razumem. Ali Audi?!?! WTF? Sta glorifikovani VW trazi u tom drustvu?
Dzoni_m napisao:Kada neko uporedjuje Jaguar vs BMW VS MB razumem. Ali Audi?!?! WTF? Sta glorifikovani VW trazi u tom drustvu?

glorifikovana skoda 

U celoj priči Nemci vs Jag zaboravlja se bitan element - profil kupca.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Multitronic beše Audi zove CVT?
Zamisli da nije pouzdan...
Nego gobline, da li znaš zašto nema dizelaša npr tržištima na koje gađaju premium automobili?
Možda bi ti to dalo odgovor što nemaju jače dizele svi na koje imaš to kao glavnu zamerku?
Nego gobline, da li znaš zašto nema dizelaša npr tržištima na koje gađaju premium automobili?
Možda bi ti to dalo odgovor što nemaju jače dizele svi na koje imaš to kao glavnu zamerku?
Boringly average, but also perfect for school run mums
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
goblin napisao:Neke stvari moraj da se ponove, posto se sustina vrlo cesto preskoci, a citirana recenice je upravo sustina mog pisanja na ovu temu.

-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
@goblin uf koliko god. Lepo su ti ljudi napisali, brojkama se ne moze sve opisati i izmeriti. X faktor koji nosi odredjeni model jos uvek nije definisan i nije napravljen uredjaj koji to meri. Ipak, trziste pozitivno ili negativno reaguje na neke modele pa ih nezasluzeno odbaci ili isto tako kuje u zvezde. Sa druge strane ne racunaj u te tvoje VW flotnu prodaju. To mnoooogo srozava ugled marke i VW treba da prouci od svojih direktnih rivala (BMW i Mercedes) kako se distancirati od toga i kako ne gubiti na imidzu. Kupis auto koji kosta koliko stan da bi na ulici video jos 100 takvih koji se voze po sluzbenoj duznosti? Kupi si Skodu da ti makar para zao nije.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ovo bas nisam siguran da stoji, bar u Evropi, pogledaj recimo udeo novih dizela u Luksemburgu, Belgiji, pa i UK izmedju ostalog, a to nisu trzista gde se kupuju mahom Skode.Ji 4Tze napisao: Nego gobline, da li znaš zašto nema dizelaša npr tržištima na koje gađaju premium automobili?
http://www.acea.be/statistics/tag/categ ... enetration
http://www.acea.be/statistics/tag/categ ... rage-power

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ja vozim multitronic i nemam nikakvih problema, ali sam ga naveo kao zamerku iz razloga sto statisticki jeste deo koji nije pouzdan.Ji 4Tze napisao:Multitronic beše Audi zove CVT?
Sto se tice drugog pitanja, mislis li ti da se automobili poput:
A8 4.2TDI Lang
Q7 4.2TDI
A7 3.0Bi-TDI
Porsche Cayenne Dizel S 4.2
Porsche Panamera Dizel S 4.2
BMW M550xd, BMW X5/X6 550M
BMW 750xd Lang
BMW 640xd GC.....
proizvode za sirotinju i da nemaju svoje trziste?
PS - spisak modela moze biti jos duzi...
Slazem se da postoji X faktor, i imidz, i brend... i da sve to ima svoju tezinu.Dzoni_m napisao:@goblin uf koliko god. Lepo su ti ljudi napisali, brojkama se ne moze sve opisati i izmeriti. X faktor koji nosi odredjeni model jos uvek nije definisan i nije napravljen uredjaj koji to meri. Ipak, trziste pozitivno ili negativno reaguje na neke modele pa ih nezasluzeno odbaci ili isto tako kuje u zvezde. Sa druge strane ne racunaj u te tvoje VW flotnu prodaju. To mnoooogo srozava ugled marke i VW treba da prouci od svojih direktnih rivala (BMW i Mercedes) kako se distancirati od toga i kako ne gubiti na imidzu. Kupis auto koji kosta koliko stan da bi na ulici video jos 100 takvih koji se voze po sluzbenoj duznosti? Kupi si Skodu da ti makar para zao nije.
Ali ako vec gradis taj imidz za koji smatramo da ga ima Jaguar naspram nemaca, onde sebi ne mozes da dopustis sprdnju od modela poptu X-Type.
Takvom modelu dzabe sav imidz ovoga sveta, samo je unazadio brend.
Ili budes dosledan do kraja poput Maseratija ili nastupis na trziste poput Porschea koji isto ima imidz ali zato u koju god klasu se pojavi jednostavno pokida i nema potrebe da se izvlaci na imidz i brend kada ima reprezentativan proizvod.
Ne znam na koji to auto mislis da vredi kao stan a na ulici vidjas jos 100 takvih koji se voze po sluzbenoj duznosti a da ga poredis sa Skodom?
Provozaj se npr u A8 4.2TDI pa onda opet presaberi rezone i poredjenja.

Mada mi i dalje nije jasno zasto diskusiju guras u smeru Audi VS Merc/BMW, kada to niko ne spominje vec se diskutovalo o poredjenju Jaguara naspram nemacke trojke u tehnickom smislu.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Gobline, mene zanima samo na osnovu cega si zakljucio da Jaguar ima losiju zavrsnu obradu? Ja sam na sajmu sedeo u XF-u i XJ-u i to je daleko od inferiornosti u odnosu na konkurenciju...