Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od TDI »

Ja se dugo nisam uključivao u ovu temu, koja mi je, priznacu vam, omiljena na ovom forumu, što se po mojim postovima vidi. Pa da izjavim i ja nešto za dnevnik... :D :D :D

To što je neko zavrsio faks, naravno da ne znaci da je sposoban, pametan i radan. Koliko znam onih koji su završili teške fakultete, a ne znaju vola da ubodu. Da stvar bude crnja, takvi se uguraju u firme da budu rukovodioci, direktori, pa pokusavaju preko radnickih leđa da ispadnu pametni. Sve stručnjak do stručnjaka. Direktor i rukovodilac bi jednostavno morao da ima radno iskustvo i u poslu kojim rukovodi i u radu sa ljudima, a ne samo fakultetsku diplomu. Kada vidiš neke promene, odmah znaš da je došao neki novi stručnjak koji je rekao da ne valja kako se radilo do sada, nego će on na svoj način na unapredi sve. Ne kažem da se to nekad i ne završi uspešno, ali dalji scenario je u većini slučajeva poznat.

Što se tiče zadnjih strana, uglavnom se slazem sa Rotorom. Srbija je država svih svojih građana, kako Srba, tako i nacionalnih manjina, a to znači da njihova rasa, nacionalnost ili religija ne smeju da im predstvaljaju prepreku da funkcionišu i imaju sva prava kao i Srbi. Ali nikako ne sme da im se dozvoli zloupotreba tih prava i mora da im se stavi do znanja da zive u Srbiji, pa samim tim moraju da postuju njene zakone, veru većinskog stanovništva, običaje i tako dalje...Ne moraju učestvovati u njima, ako se to kosi sa tim istim njihovim. Ali ne smeju da ne priznaju i nipodastavaju ni u kom smislu, a paleta tih stvari je široka. Nacionalne manjine su, ruku na srce, u našoj zemlji na visokom nivou zaštite. Na većem nego u nekim zemljama koje se smatraju za uspešnije od naše.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Toliko o Madjarskoj "ogradi"...

http://www.youtube.com/watch?v=QJq1_qaCQdM
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Samo bacaju pare bezveze.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ali zato verujem da onaj ko je pobedio na tenderu za nabavku, trlja ruke :)
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Ko mi '90 siptarima prodamo 30 konfiguracija za "univerzitet" i onda vidim na dnevniku da im upala policija a oni sutra zovu i narucuju novih 30 :) Interesantno kako su onda voleli da rade sa Beogradskim firmama :) kako li je sada? A uz to su poslovni za neverovati.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

branja napisao:Ksepoj oladi malo. Kakvo bre pljuvanje. Ajd citaj malo bolje :forumas: :nesvest:
Ja sam napisao i mislio da manjine kod nas treba da neguju svoju kulturu i jezik ali i da postuju zemlju u kojoj zive, kao sto mi postujemo zemlje u koje odemo,a odrzavamo nas jezik i kulturu u zivotu.
Nema tu pljuvanja i krstaskih ratova.

@nikaragva :rofl: :rofl:
Branjo, da te neko pljune, jel bi ga pljunuo nazad?
To sto je neko zatucan, ne znaci da i ti treba da budes, pa da uzvratis istom merom.
Au brate, zar je moguce da nisi skapirao najprostiju analogiju, zamenu teza?
Nisam rekao da ti pljujes nekoga, nego da to sto neko radi nesto lose, ne znaci da ti treba isto to da radis njemu.
Ako su sve muslimanske zemlje zatucane, ne znaci da treba tome da tezimo, vec da tezimo da njih kod nas oslobodimo toga i pre svega da mi ne budemo zatucani.

Samim time sto neko mora da postuje slavu, koja je verski obicaj, a ne prosvetiteljski i sto se ista zove Sveti Sava, a ne Rastko Nemanjic ili samo kao Sava, i ako je to ime dobio od pravoslavne crkve, govori o tome kako se to u skolama slavi.
Nisu njega ucitelji prozvali svecem, pogotovo sto je bio ucitelj pravoslavne vere, a ne neke nauke.
Sve to samo pokazuje koliko su politika, obrazovanje i vera povezani, umesto da budu totalno odvojeni.

Vecina vera je uvek imalo veliki uticaj, to jest najveci od svih institucija na zivot celog sveta, a ne treba tako da bude, jer nas ista samo deli i svadja.
Vera treba da bude licna stvar i da donosi spokoj, a ne da bude povod za mrznju drugih ljudi.
Smesno je da u danasnje vreme i dalje 90% naroda ne moze da vidi stvari kakve zaista jesu.
Tuzno je kada su ljudi toliko ograniceni trivijalnim stvarima.

Slazem se sa Rakhilom, vecina ljudi ovde ima dozu fasizma u glavi.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

religija ne vera.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Koja je to vera povod na mrznju? Pravoslavna sigurno nije, cak ne verujem ni da je sustina islama u mrznji i dzihadu nego takvi scenariji uglavnom budu izopacena tumacenja vere od strane odredjenih grupa. Isto je za krstaske ratove i sta ti ja znam, sustina vere nije u ratovima i razlikama.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ne postoji pravoslavna vera, jbt.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:

Post od Milos »

Upravo to pogresno tumacenje religije dovodi do ratova.Islam je religija mira,koliko god to nekima paradoksalno zvucalo.
U Kur’anu, Allah je rekao:
„Allah vam ne zabranjuje da činite dobro i da budete pravedni prema onima koji ne ratuju protiv vas zbog vjere i koji vas iz zavičaja vašeg ne izgone – Allah, zaista, voli one koji su pravični“ (Kur’an 60:8)

Poslanik Muhammed (salallahu alejhi ve sellem) je zabranio vojnicima da ubijaju žene i djecu, i savjetovao ih je: „…nemojte izdavat, nemojte pretjerivat, nemojte ubijat novorođenčad.“

Također je rekao: „Ko god je ubio osobu koja ima sporazum s muslimanima neće osjetiti miris Dženneta, iako se njegov miris osjeti na udaljenosti od četrdeset godina.“

Također, Poslanik Muhammed (salallahu alejhi ve sellem) je zabranio kažnjavanje vatrom.

Jednom je rekao da je ubistvo drugi po redu najveći grijeh, i čak je upozorio za to na Sudnjem Danu:
„Prvi slučajevi koji će biti presuđeni među ljudima jesu krvoprolića.“
E sad sto se tumaci drugacije , to je vec manipulacija masama.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Milos napisao:religija ne vera.
Da, religija, ne vera :)

Scuderia, ja bas o tome i pricam.
Religija bi trebala za to da sluzi, ali se koristi za drugo i zato treba da ostane licna i da se nikome ne namece ista, niti da se spominje tudja.
Zato religijama nema mesta u skolama, drzavnim institucijama i politici, jer ce nuzno otudjiti ljude jedne od drugih.
Nije Srbija hriscanska zemlja, nego srpska.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 26 Avg 2015, 19:20, izmenjeno 1 put ukupno.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Pa to je onda zbog ljudi, a ne religije.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:

Post od Milos »

Nema to veze sa samom religijom koliko je prisutna medju ljudima diskriminacija po boji koze , religiji , politickom stavu , nacionalnosti , klubovima za koje navijas itd ...

Toga ce uvek biti , a tolerancija je super stvar samo sto je to utopija , tj u realnosti tesko da ce dve strane da se sloze.

Recimo da li treba odobriti nosenje burki u javnosti ? A zabraniti hriscanske religijske simbole ?
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ne treba nista od toga zabraniti, vec postovati oba i ne smatrati ih pogrdnim.
Nije to utopija, to jest, mozda za sada i jeste, ali je to svakako put prosvetljenja, na svaki moguci nacin tog pojma i ono cemu bi svako trebao da tezi.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Religija NEMA STA DA TRAZI u institucijama sekularne drzave, sem kao istorijsko-kulturna odrednica. Ovo podjednako vazi za sve religije, naravno. Pretpostavljam da razloge za to ne treba objasnjavati obrazovanim i kulturnim ljudima, cak ni kad su posveceni vernici.
Odgovori