Obrazovanje i školstvo
- TDI
- Banned
- Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
- Garaža: VW Passat B5.5 Variant
Re: Obrazovanje i školstvo
Ne smeta mi niciji govor, ni naglasak. Niti me nervira. Sve ovo u čemu vi pričate je srpski jezik, koji se, naravno od podneblja do podneblja razlikuje po naglasku. Ako naleti neka rec koju nisam čuo do tada i ne znam joj značenje, pitam sagovornika sta znači. Ali mi ide na nerve izmisljanje crnogorskog i bosanskog jezika, koji propagiraju tamošnji mrzitelji Srba, a koji su, hteli oni to da priznaju ili ne, u većini slučajeva Srbi. Hrvatski jezik postoji, mada malo ko njime govori. Većina Hrvata govori srpskim jezikom.
citam ove strane i iako reto nesto pisem ozbiljno razmisljam da napustim ovaj forum. Sokiran sam kao Srbin, kao Beogradjanin. Pre nego podelite zute trake i zagovarate siljenje na onim koji su najmanje krivi, podsetite se koliko je znamenitih Srba studiralo po belom svetu i niko ih nije saplitao. Jeste li culi za izraz " francuski djaci" ili " praska skola"? Da li znate da za upis stranih drzavljana postoje posebne kvote na fakultetima i ni u kom slucaju ne uticu na tzv domace liste. Na kraju, osvrnite se par pokoljenja unazad i da li ste sigurni da neko vas nije dosao odnekud? Lepotu ove zemlje i njenih gradova upravo cini taj specificni amalgam dosljaka i starosedelaca koji stalno radja nesto novo. Moja cerka je diplomirala u inostranstvu, ja nisam imao za skolarinu. Dobila je stipendiju i zavrsila na budzetu. Niko joj nije rekao da se vrati u Srbiju. Prema tome, prst na celo ne bi skodio
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Aj sad, jesi li ti ozbiljno procitao sta se pisalo?
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Nije, promašio skroz poentu priče.
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Ne boduje se ni sad, prvi put cujem za to. Inace u vezi tih proseka primanja, koliko sam ja zapazio, manje-vise svi cg i bih studenti imaju 0, a ima i nebuloza tipa 24din, 309din i sl. (prosecna mesecna primanja po clanu domacinstva), ali ni nasi nisu bolji sto se toga tice.Vladapetr napisao: Otkada je to pravilo i kako se boduje, u moje vreme smo bodove uzimali samo na (falsifikovane) proseke primanja?
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Prosek primanja za konkurs za dom se falsifikuje vrlo lako. Izvadiš potvrdu da nisi poreski obveznik tj nemaš primanja i nemaš nekretnine na svoje ime, a onda odeš u opštinu i daš izjavu da na adresi iz lk živiš sam. Dva svedoka potvrde potpisom, pa imaš max broj bodova na primanja jer su ti 0.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Đaci koji nemaju 50 bodova, moraće na zanat
Sledeće godine bodovanje za upis u srednje škole biće promenjeno, najavio je resorni ministar Srđan Verbić.
verbic
Prvi put će biti uveden upisni prag, pa će učenicima biti potrebno najmanje 50 bodova ukoliko žele da upišu četvorogodišnju srednju školu. Time će se učenici više motivisati da postignu što bolji uspeh u osnovnoj školi, a istovremeno će se popuniti klupe u trogodišnjim školama koje su iz godine u godinu sve praznije, ističu u Ministarstvu prosvete.
Ova novina važiće već za sadašnju generaciju osmaka.
http://www.021.rs/Info/Srbija/aci-koji- ... zanat.html
Sledeće godine bodovanje za upis u srednje škole biće promenjeno, najavio je resorni ministar Srđan Verbić.
verbic
Prvi put će biti uveden upisni prag, pa će učenicima biti potrebno najmanje 50 bodova ukoliko žele da upišu četvorogodišnju srednju školu. Time će se učenici više motivisati da postignu što bolji uspeh u osnovnoj školi, a istovremeno će se popuniti klupe u trogodišnjim školama koje su iz godine u godinu sve praznije, ističu u Ministarstvu prosvete.
Ova novina važiće već za sadašnju generaciju osmaka.
http://www.021.rs/Info/Srbija/aci-koji- ... zanat.html

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Kakva izvanredna i uzasna ideja u isto vreme 

Vala bas.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Tako isto je i u Holandiji, ali je fazon da ako si dobar u te tri godine mozes da upises 3 godinu 4. godisnje skole. Iliti u prevodu tih 3 godine ide sporije - odnosno vredi 2 godine viseg nivoa. Oni cak imaju nekih 4 nivoa i svaki je sporiji od onog sledeceg
Mada je mene uvek strasno nerviralo zasto najaci nivoi moraju da imaju latinski i brdo ekstra nepotrebnih stvari...

Cekaj da se kod nas upropasti jedno 10 generacija klinaca, da bi se to organizovalo kako treba 
Sent from my Sony

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Besmislenost školstva našeg. Ne znaš koji program dete upisuje a koji završava.
Samo da nađemo jedno 100k eura i imamo rešenje za klinca do faxa.
TT
Samo da nađemo jedno 100k eura i imamo rešenje za klinca do faxa.
TT
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Zvučiš ko keva.
Šta je s onim tipičnim, ako sam ja mogao u toj u toj školi, može i mali, neće ništa da mu fali
Šta je s onim tipičnim, ako sam ja mogao u toj u toj školi, može i mali, neće ništa da mu fali

Boringly average, but also perfect for school run mums
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
http://zelenaucionica.com/sok-u-prosvet ... nih-mesta/
Sad se čeka matematika kojom će se objasniti ovolika disproporcija između viška i manjka
Sad se čeka matematika kojom će se objasniti ovolika disproporcija između viška i manjka

There are 10 kinds of people in the world:
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Neko se zapio izgleda dok je kucao excel tabelu.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money