Motorna ulja
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Re: Motorna ulja
153-4kkm. Uvezen sa oko 143-4. Mislim da se menja na x km ali ne znam na koliko.
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Set lanca i da nema k od klaparanja se menja na 100k km a ne kao ja na 210k km.
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Nema nikakve kruzice ..kad se sa kontakt samo ispise da je nivo ulja ok i to je to.Ralee napisao:Sasa, pretpostavio sam da je zbog novog auta.
Ja se nikad nisam uzdao u tu lampicu za ulje, jer u vecini slucajeva manje vise odstupa. Ne znam kako je na drugoj generaciji, ali na prvoj, c5 pored lampice ima i pokazivac nivoa, 6 kruzica koji se pojave na instrument tabli kad se da kontakt znaci da je pun. Mada ne znam da je i kod jednog hdi-ja bila potreba da se doda ulje u toku servisnog intervala.
Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
Reno (Kangoo) ima te kružiće,prikažu se kad daš kontakt i stisneš ono za reset km. Kad fale 2 već je oko min.
t
t
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Avensis kada javi da je nizak nivo ulja - nema ga uopšte na šipci ili ima tek malo, u svakom slučaju debelo ispod minimuma...
Baš čudno.

Je'l javlja nizak nivo ulja, ili javlja nizak pritisak ulja (ovo je kritično). Obično moderni dizelaši ne treba da budu na minimumu nikad.
100ml je podiglo nivo na sipci na Max
Kakva šipka je to
Bar 5cm je reljefni indikator, a moram uputstvo da konsultujem za tačno koliko je litara od min do max
Kakva šipka je to

Bar 5cm je reljefni indikator, a moram uputstvo da konsultujem za tačno koliko je litara od min do max
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Koliko sam ja cuo minimum na sipci je po inzenjerima dovoljan za optimalan rad motora, dok lampica sa nizak nivo javlja samo kada je vec osetno ispod minimuma.
Послато са GT-N7100
Послато са GT-N7100
Obično je to indikator niskog pritiska, a tada je već sve aorist
To na Puntu ili uopšteno smatraš?Puzo81 napisao:Set lanca i da nema k od klaparanja se menja na 100k km a ne kao ja na 210k km.
Na Corsi 1.0
Meni žuta lampica pali za nizak nivo.
Na šipci je to onda donja četvrtina.
Na šipci je to onda donja četvrtina.
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Konkretno na corsi X10XE ali i na drugim motorima i markama automobila (naravno koji imaju lanac). Obavezno se menja lanac, lancanici, hidrospaner, klizaci.Heinz napisao:To na Puntu ili uopšteno smatraš?Puzo81 napisao:Set lanca i da nema k od klaparanja se menja na 100k km a ne kao ja na 210k km.
Koliko sam citao 50% lanaca koji se ugradjuju i dolaze u setu za zamenu proizvodi proizvodjac na I,na ci cu kako se zove a po njegovoj preporuci zamena je na 100-150k km.
Kod mene posle 215 000 nije bilo ni k od klaparanja i drugih simptoma lanca za zamenu ali mislim da puka sreca bila sto nije pukao i napravio pichvajz.
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Uputstvo je varljivo...otprilike 7-8 dcl je od min.do max.McGruja napisao:100ml je podiglo nivo na sipci na Max
Kakva šipka je to
Ja sam na tom motoru ovako sipao , odlijem iz kantice od 4 lit. 0.5 lit. u flasicu a ostatak u motor , kad bacis pogled na sipku ulje je na max.(inace u uputstvu pise 4 l a eto 3.5 l je uvek bilo dosta).
Dok sam sipao Castrol ( nekih 150 000 km ) posle predjenih 6000 km ulje j
e na sredini sipke i tad dospem 3,4 dcl , ulje opet dodje do max i vise ne diram do 10000 km i zamene.
Zadnjih 60 000 km sam presao na Fordovo ulje i potrosnje odnosno tog dolivanja od 3-4 dcl nije bilo premda je auto vec bio blizu 350 000 km
Puzo
Ne znam koji motor imas taj sa lancem ali evo na nasoj Corsi 1.0 l lanac smo promenili na 50000 km pa na 60 000 km i na kraju na 90 000 km.
Govance on lancanika i vodilica , plasticni delovi klizaca ma na nista ne lici.
Zupcasti je zakon za putnicke automobile...moje misljenje
Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
Poslednja izmena od sasa lbg u 28 Avg 2015, 15:31, izmenjeno 3 puta ukupno.