O presretačima
- TDI
- Banned
- Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
- Garaža: VW Passat B5.5 Variant
Re: O presretačima
Vazim za vozaca sa teskom nogom. Tokom svoje vozačke karijere koja traje 10 godina, pravio sam naravno i greske koje su me naucile necemu. Ali sam zahvalan sto ih nisam puno placao.
U gradu nikad ne divljam, rizično je previse. Agresivnost u voznji, a u gradu, koristim tek toliko da bi se nedge provukao i da ne pravim guzvu. U gradu bi moglo da se vozi brze kada bi pesaci vodili racuna o svojim zivotima. I kada bi mnogi vozaci gledali vise levi i srednji i kada bi poceli da gledaju i u desni retrovizor. Ali stanje je takvo kakvo je i prilagođavam se situaciji. Zbog svoje i bezbednosti drugih.
Po auto-putu kroz BG strogo po ogranicenju, mozda malo preko. Tu je takođe gusto da bi se agresivnije vozilo i divljanje nije pozeljno, ne zbog rizika da te pojuri presretac, nego zbog tebe samog. Razlozi slicni kao u gradu, ako izuzemo pešake. Mada se nadje i po neki koji hoce da pređe preko auto-puta.
Volim da produvam motor kada se nadjem negde na auto putu u tri lepe gde nema naseljenog mesta kilometrima i gde je saobracaj proređen. Smatram da bi preretaci na tim deonicama trebali da budu toleratniji, ako sto bi na delovima kroz i oko gradova trebali da budu stroziji. Ta dva prekrsaja se ne mogu isto tretirati. Gde drugo trezven covek da produva masinu, nego nedge van grada gde je slab saobracaj i nije naseljeno mesto? I to ako zgazis, bude par trenutaka nije to gas do patosa ne znam koji period. Konstranta voznja sa gasom do patosa je napetost i napor, a ne uzivanje.
U gradu nikad ne divljam, rizično je previse. Agresivnost u voznji, a u gradu, koristim tek toliko da bi se nedge provukao i da ne pravim guzvu. U gradu bi moglo da se vozi brze kada bi pesaci vodili racuna o svojim zivotima. I kada bi mnogi vozaci gledali vise levi i srednji i kada bi poceli da gledaju i u desni retrovizor. Ali stanje je takvo kakvo je i prilagođavam se situaciji. Zbog svoje i bezbednosti drugih.
Po auto-putu kroz BG strogo po ogranicenju, mozda malo preko. Tu je takođe gusto da bi se agresivnije vozilo i divljanje nije pozeljno, ne zbog rizika da te pojuri presretac, nego zbog tebe samog. Razlozi slicni kao u gradu, ako izuzemo pešake. Mada se nadje i po neki koji hoce da pređe preko auto-puta.
Volim da produvam motor kada se nadjem negde na auto putu u tri lepe gde nema naseljenog mesta kilometrima i gde je saobracaj proređen. Smatram da bi preretaci na tim deonicama trebali da budu toleratniji, ako sto bi na delovima kroz i oko gradova trebali da budu stroziji. Ta dva prekrsaja se ne mogu isto tretirati. Gde drugo trezven covek da produva masinu, nego nedge van grada gde je slab saobracaj i nije naseljeno mesto? I to ako zgazis, bude par trenutaka nije to gas do patosa ne znam koji period. Konstranta voznja sa gasom do patosa je napetost i napor, a ne uzivanje.
Najrizicnije je sada kada je sezona i ima dosta turaka koji nemaju ni K od kulture voznje. Njima je vazno da tamo gule pastetu i ciste klozete, da bi ovde dosli sa svetim njemackim trojstvom, a da potrose pare na hotel da prespavaju ili da ne daj Boze kupe za decu propisno sediste... 

Kad si poslednji put vozio sa Turcima po auto putu pa si to zaključio?
Ne razumem zašto je bitno po bezbednost saobraćaja čime se oni tamo bave i hrane, a i zašto misliš da su neki drugi gastarbajteri mnogo drugačijisebekkg napisao: Njima je vazno da tamo gule pastetu i ciste klozete

-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Tacno Veljo. Ali ovo za decija sedista i odmor je takodje tacno.
Dečija sadišta su regulisana zakonom i to treba sankcionisati kaznama, pa bi se brzo doveli u red.
A umor je i kod naših vozača normalna stvar kad se ide na letovanje. Ne opravdavam, ali ih i razumem što se stiskaju za prenoćište i što žure da što pre stignu u zavičaj.
A umor je i kod naših vozača normalna stvar kad se ide na letovanje. Ne opravdavam, ali ih i razumem što se stiskaju za prenoćište i što žure da što pre stignu u zavičaj.
- TDI
- Banned
Ono što ja ne shvatam (daleko od toga da mislim da ako imaju novca da trebaju da ga trose na gluposti), je što voze auto,...Pa kada putujem na more ili tako neki duzi put auto-putem, prosečan auto turskog gastarbajtera je osetno bolji nego moj auto i duplo mladji, a neće da plate sobu da prespavaju, okupaju se i ostalo. Uđu na pumpi u WC i zene i muskarci i zapiraju se na lavabou, a voze auto kakav voze. Ne razumem kako im nije zao svoje dece da spavaju pod vedrim nebom na travi. I kako voze umorni, rizikujuci ne samo svoj, nego zivote svojih clanova porodica. Pre neko vece sam sirenom probudio Turcina koji je zadremao na semaforu na NS putu kod skretanja za Plave Horizonte, a vozio je zenu i dvoje dece. I vozi Audi A6 C7. Takav auto, a nece da plati sobu da se odmori...sebekkg napisao:Najrizicnije je sada kada je sezona i ima dosta turaka koji nemaju ni K od kulture voznje. Njima je vazno da tamo gule pastetu i ciste klozete, da bi ovde dosli sa svetim njemackim trojstvom, a da potrose pare na hotel da prespavaju ili da ne daj Boze kupe za decu propisno sediste...
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ne znam za spavanje po vedrim nebom, to nisam.vidjao, al za sobu postoji drugi motiv koji nije u parama, vec u vremenu
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
I Nikoletina Bursać je na zemlji spavao i nebom se pokrivao i šta mu je falilo? 

- TDI
- Banned
Ja jesam. A ta logika da hoces da stigneš što pre, po cenu da mozeš da pogineš mi nikad nije bila zdravorazumna.Grujic napisao:Ne znam za spavanje po vedrim nebom, to nisam.vidjao, al za sobu postoji drugi motiv koji nije u parama, vec u vremenu
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
I hodao bos.nuk napisao:I Nikoletina Bursać je na zemlji spavao i nebom se pokrivao i šta mu je falilo?

Širim haos!
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
I imao tifus.
Да уклонио га. Види се да прати реакције својих опасних баханалија по Србији, Шведској, Немачкој и ко зна где све још.H4wkeye napisao:Nema vise videa, sklonio ga.
По овоме се такође види колико је овај, бахато напаљени Фуку, не одговоран, кукавица и слабић и тип човека који тежи да буде виђен у јавности, али на јако погрешан и опасан начин.
Pre deset dana.Paja napisao:Kad si poslednji put vozio sa Turcima po auto putu pa si to zaključio?
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Plasi se da mu policija ne pokuca na vrata.Гага napisao:Да уклонио га. Види се да прати реакције својих опасних баханалија по Србији, Шведској, Немачкој и ко зна где све још.H4wkeye napisao:Nema vise videa, sklonio ga.
По овоме се такође види колико је овај, бахато напаљени Фуку, не одговоран, кукавица и слабић и тип човека који тежи да буде виђен у јавности, али на јако погрешан и опасан начин.